Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
267
Więc mam problem z podciąganiem co prawda mam ze 3 kg nadwagi XD ale słaby nie jestem. Wcześniej trenowałem pompki, przysiady itp i tylko z hantli korzystałem(10kg). Od niedawna zacząłem stosować się wielkiej szóstki Paula Wade stosuję się powoli kroków. Ale nie mogę się podciągnąć a to jest jedna rzecz którą chciałbym zrobić trochę poza tym planem. Robię co 2-3dni negatywy, podciągnięcia z nogami na czymś i podciągnięcia w poziomie. Coś mi poradzicie? Mam dalej robić to co robię i czy to ma jakiś sens ?
Z góry thx.
Szacuny
10
Napisanych postów
2255
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15677
Przy negatywach też poczujesz progres. Zwróć uwagę na szybkość ich wykonywania i stabilizację sylwetki. Im dokładniej robisz negatywy i im dłużej trwają, tym lepiej mięśnie ciorasz. Po sobie widzę, że negatywy też dają. Zdecydowanie więcej niż ściąganie drążka do klaty.
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
492546
masz 12 lat to zadbaj o swoja ogolna sprawność i zacznij uprawiac sporty które ja poprawia jak np.,. pływanie, koszykowka czy sporty walki a zdziwisz się ze podciągniesz się bez jego trenowania , oczywiście gdy waga będzie odpowiedna
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
267
Jasne ze trenuje!! ;) kick-boxing, czeto gram w noge z kolegami i ogólnie lubie sporty zespołowe, czasem plywam (i biegalem raz w tygodniu no zanim sie zima nie zaczela) i na dodatek mialem 6 z w-f dla tego mnie denerwóje ze mam take slabe lapy