Ćwiczenie na biceps - Perfect Curl. Próbował ktoś? Jak efekty?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
kozaczek - strona www u mnie w profilu, dzial polish articles, strona druga art pt. "uginania sztangi" - tam masz o perfect curl
pzdr.
pzdr.
...
Napisał(a)
Nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Przy dynamicznym podnoszeniu (a raczej zarzucaniu) sztangi i wolnym jej opuszczaniu cialo zachowuje sie bardzo podobnie.
Jesli pomoglem, poczestuj sogiem.
AVE!
...
Napisał(a)
Nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Przy dynamicznym podnoszeniu (a raczej zarzucaniu) sztangi i wolnym jej opuszczaniu cialo zachowuje sie bardzo podobnie.
Mylisz narzucanie sztangi z pomocą barków z kontrolowanym utrzymywaniem stałego napięcia w perfect curl.
Mylisz narzucanie sztangi z pomocą barków z kontrolowanym utrzymywaniem stałego napięcia w perfect curl.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
21 powtorzen.
w 3 fazach.
7 powtorzen z wyprostowanych dloni do zgiecia 90 stopni
7 powtorzen od zgiecia 90 stopni do zamkniecia krotkich bicepsu
7 powtorzen pelnych.
z niskim obciazeniem, bardzo poprawnie technicznie.. powoli.
a poza tym to sie nie srac z tym cwiczeniem bo jednak wole stare dobre zarzucanie barami jak wlasnie na filmie. starzi kulturysci tak robili i poki co.. to oni maja wielkie lapy. a ja ledwo 46 w lapie. :(
w 3 fazach.
7 powtorzen z wyprostowanych dloni do zgiecia 90 stopni
7 powtorzen od zgiecia 90 stopni do zamkniecia krotkich bicepsu
7 powtorzen pelnych.
z niskim obciazeniem, bardzo poprawnie technicznie.. powoli.
a poza tym to sie nie srac z tym cwiczeniem bo jednak wole stare dobre zarzucanie barami jak wlasnie na filmie. starzi kulturysci tak robili i poki co.. to oni maja wielkie lapy. a ja ledwo 46 w lapie. :(
...
Napisał(a)
a poza tym to sie nie srac z tym cwiczeniem bo jednak wole stare dobre zarzucanie barami jak wlasnie na filmie.
Do kogo to było i kogo obchodzi co Ty wolisz?
Do kogo to było i kogo obchodzi co Ty wolisz?
...
Napisał(a)
bubkowaty chyba jednak mylisz 'perfect curl' z zarzucaniem sztangi. W tym ćwiczeniu wszystko wykonywane jest bardzo wolno i dokładnie, tak jak na filmiku. Ja przynajmniej gdy próbowałem to robić, stosowałem dużo mniejsze obciążenie. JEST CIĘŻKO, nawet bardzo. A pompa jest nieziemska. Tylko pytanie czy ktoś jeszcze to robił.
Zmieniony przez - kozaczek17 w dniu 2011-05-03 09:08:57
Zmieniony przez - kozaczek17 w dniu 2011-05-03 09:08:57
...
Napisał(a)
PC jest ok, ma wiele więcej zalet niż klasyczne uginanie stojąc
zobacz także drag curl
zobacz także drag curl
...
Napisał(a)
Na temat Perfect Curl wypowiedzieli sie ludzie z wiedza co najmniej zerowa...
PRIMO: W klasycznym uginaniu (a wlasciwie u niektorych w zarzucaniu) nie pracuja rownomiernie obie glowy biceps!
Secundo: W perfect curl, jest o wiele lepsze mind-muscle z tego wzgledu ze lokiec nie zmienia swojego polozenia w zaden sposob, a kat nachylenia umozliwia lokalne bardzo wysokie stezenie kwasu mlekowego juz od 5 powtorzenia! Tylko trzeba potrafic to zrobic i na dodatek zachowac technike - oprocz retrakcji lopatek i wszystkich podstaw bardzo wazne jest zeby nie doprowadzac do hiperextensji bioder bo to zepsuje cwiczenie!
Perfect curl - obie glowy dostaja rowno
Drag Curl - szczytowanie bicepsow - glowa krotka, poniewaz doslownie jest miazdzona za sprawa tego ze lokcie sa wysuniete daleko w tyl poza obrab tulowia.
PRIMO: W klasycznym uginaniu (a wlasciwie u niektorych w zarzucaniu) nie pracuja rownomiernie obie glowy biceps!
Secundo: W perfect curl, jest o wiele lepsze mind-muscle z tego wzgledu ze lokiec nie zmienia swojego polozenia w zaden sposob, a kat nachylenia umozliwia lokalne bardzo wysokie stezenie kwasu mlekowego juz od 5 powtorzenia! Tylko trzeba potrafic to zrobic i na dodatek zachowac technike - oprocz retrakcji lopatek i wszystkich podstaw bardzo wazne jest zeby nie doprowadzac do hiperextensji bioder bo to zepsuje cwiczenie!
Perfect curl - obie glowy dostaja rowno
Drag Curl - szczytowanie bicepsow - glowa krotka, poniewaz doslownie jest miazdzona za sprawa tego ze lokcie sa wysuniete daleko w tyl poza obrab tulowia.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Trening SW+siłownia+bieganie do oceny/poprawy
Następny temat