Cześć, chciałam sie spytać-co sądzicie o owsiance z firmy Nesvita? Czy na redukcji mogę ją jeść? Jem ją na śniadanie przed treningiem i sie zastanawiam czy moge.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Sery, wino i rybki wędzone 

A wracając do producentów-naciągaczy to Mlekovita wypuściła linię nabiału "Menu B - źródło białka", wszystko oczywiście superlight, bo 0% tłuszczu
Oczywiście składem w najmniejszym stopniu nie odbiega od standardowego mleka, ale Dukanowcy sie zapewne na to rzucą

A wracając do producentów-naciągaczy to Mlekovita wypuściła linię nabiału "Menu B - źródło białka", wszystko oczywiście superlight, bo 0% tłuszczu

Oczywiście składem w najmniejszym stopniu nie odbiega od standardowego mleka, ale Dukanowcy sie zapewne na to rzucą

"Słownik jest jedynym miejscem, gdzie sukces wyprzedza wysiłek"
http://www.sfd.pl/Słodko_gorzkie_rozterki_/_prośba_o_fachową_poradę-t688384.html - moja walka :)
...
Napisał(a)
Podaj skład
O ile mi wiadomo ta "owisanka" ma 25.5g cukrów prostych
Więc owsianką chyba nie jest 

O ile mi wiadomo ta "owisanka" ma 25.5g cukrów prostych

...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Okay, już sobie znalazłam
SKŁAD: płatki owsiane 68%; cukier, mleko pełne w proszku 9,4%, rodzynki 6%, aromaty, sól.
Wartości odżywcze:
- wartość energetyczna: 831 KJ / 197 kcal w 1 porcji (190g) po przyrządzeniu z wodą
- białko : 5,3 g
- węglowodany: 34,5 g w tym cukry proste/dwucukry:10,3g
- tłuszcz : 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,2 g
- błonnik pokarmowy: 3,0 g - sód : 0,03 g
Moja opinia? Typowa wysoko przetworzona żywność (=syf), którą wciska się ludziom jako coś "zdrowego".
Nie polecam ani na redukcji, ani na masie, w ogóle nie polecam nikomu

SKŁAD: płatki owsiane 68%; cukier, mleko pełne w proszku 9,4%, rodzynki 6%, aromaty, sól.
Wartości odżywcze:
- wartość energetyczna: 831 KJ / 197 kcal w 1 porcji (190g) po przyrządzeniu z wodą
- białko : 5,3 g
- węglowodany: 34,5 g w tym cukry proste/dwucukry:10,3g
- tłuszcz : 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,2 g
- błonnik pokarmowy: 3,0 g - sód : 0,03 g
Moja opinia? Typowa wysoko przetworzona żywność (=syf), którą wciska się ludziom jako coś "zdrowego".
Nie polecam ani na redukcji, ani na masie, w ogóle nie polecam nikomu

...
Napisał(a)
Buuuu ;( własnie tej odp. sie obawiałam
Dziekuje za odp. i koniec Nesvity :)
Dziekuje za odp. i koniec Nesvity :)
...
Napisał(a)
Zacznij jeść zdrowo, to po posmakowaniu tego czegoś zbierze cię na wymioty 

...
Napisał(a)
Jest tyle "naturalnych" dodatków do owsianki: cynamon, owoce (jeśli ktoś może), orzechy...
Na wodzie z cynamonem najlepsza -> mniam, mniam, mniam
Na wodzie z cynamonem najlepsza -> mniam, mniam, mniam

Meraviglia!
...
Napisał(a)
Dość łatwo jest nabierać ludzi na takie podróby. Z owsianką niewiele ma to wspólnego, ale jest nazwa w rozkładzie 3g błonnika więc w świat idzie informacja, że to zdrowy produkt, bo błonnik ma. I tym sposobem nikt nie zwraca uwagi na cukry 

...
Napisał(a)
To tak, jak te otręby granulowane
Albo batoniki musli lub jakieś ciastka "lu cośtam" (że niby dodają energii
).
To samo z Activiami, Actimelami i innymi Benecolami

Albo batoniki musli lub jakieś ciastka "lu cośtam" (że niby dodają energii

To samo z Activiami, Actimelami i innymi Benecolami

Meraviglia!
...
Napisał(a)
Nie zapominajmy o skompresowanej szklance mleka w dwóch kostkach serka topionego albo w jednym danonku 

...
Napisał(a)
A najgorsze jest to ze wiekszosc ludzi sie na to nabiera i kupuje,ja tam najbardziej lubie takie zwykle.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
martasi - co ja tutaj robię? ;)
Następny temat