Szacuny
0
Napisanych postów
47
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
252
siemka mam problem mam nadety brzuch nie mam prawie na nim tluszczu i chcialbym go zrzucic slyszalem ze to przez weglowodany czy to prawda??? robilem brzuszki i inne cwiczenia na brzuch prosilbym o przykladowa diete nisko weglowodanowa z gory dzieki pozdro dla wszystkich
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384
28. Dlaczego AEROBY najlepiej robić RANO lub po TRENINGU SIŁOWYM?
-----------------------------------------------------------------
- Ano dlatego, że właśnie rano zapasy glikogenu są mocno uszczuplone. Istotne jest aby robić je na czczo. Organizm nie mając energii z węglowodanów (glikogen mięśniowy) ani z posiłku zabiera się szybciutko do spalania naszej kochanej tkanki tłuszczowej. :) Podobna sytuacja ma miejsce po treningu siłowym.
A czy nie jest tak ze organizm najpierw spali energie ze swierzo zawiazanych wlukien miesniowych, a dopiero potem tluszczyk?
Szacuny
2
Napisanych postów
145
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1249
Z czego co? Świeżo zawiązanych włókien ("ó" a nie "u"). Chyba nie kumam.
Masz glikogen w mięsie, masz glukozę we krwi - generalnie. Ale po nocce i po treningu siłowym te zapasy są uszczuplone/wypalone - twoj organizm je zeżarł. A więc podczas aerobów organizm pobierając energie szybko zaczyna się dobierać to twoich zapasów nad miednicą i w pozostałych częściach body. Jak byś zaczął robić aeroby np. po obedzie to najpier "wypedałujesz" glikogen i "jedzonko" , które przed chwilą zjadłeś a zapasów tłuszczu nie naruszysz.
Szacuny
9
Napisanych postów
2931
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
24391
hej
byly juz spory (w innych postach) co do podawanego wspolczynnika 0,8 przy redukcji
jak wiec jest? mnozymy zapotrzebowanie przez 0,8 czy zostawiamy w spokoju na jakies 2tyg (bilans na zero), a pozniej obcinamy kalorie o 10-15% ?