Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Moj pierwszy cykl - wejdz i pomoz!

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2268

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 3303
Witam, od jakiegos czasu czytam sobie o cudownym dzialaniu kreatyny i czas chyba sprobowac tego rarytasu ;) Niestety nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi nt. sumplementow polecanych dla poczatkujacych w tym temacie. Do tego jestem ektomorfikiem...
Na razie na oku mam cykl 2xHP do dwu-miesiecznego HST (takze pierwszego). Napiszcie co ze swojego doswiadczenia polecacie! Finansowo bez wiekszych ograniczen bo porzucilem wszystkie uzywki od miesiaca

Aha, troche o mnie... wiek 20 lat, staz troche ponad rok, budowa ekto, wzrost ~183cm przy wadze 70kg. Cel masa
Diety tak wlasciwie nie ma Patrze na rownowage makroskladnikow i wcinam ile moge, zreszta dalej bedzie wklejony przykladowy jadlospis.
Suplementacja obecnie to gainer UN Muscle Juice, WPC, ZMA(?), Omega-3-6-9, kompleks B50 i multiwitaminy.

Troche mi sie spieszy bo cykl musze skonczyc przed majem, inaczej przyjdzie mi czekac do wrzesnia...

Obecny trening wg Tyki (na cyklu planuje HST):
***wszystkie cwiczenia na brzuch zastapilem ABS II ktory robie na kazdym treningu***

Dzien 1
Superseria
Pompki na poreczach z obciazeniem 10 x 3
Podciaganie na drazku z obciazeniem 10 x 3
przerwy 60 sekund miedzy seriami

Dzien 3
Superseria
Martwy ciag 3 x 10
Wspiecia na palce siedzac 3 x 10
Sklony tulowia z wyciagniem górnym 3 x 10

Dzien 5
Superseria
Wyciskanie na lawce plaskiej 3 x 10
Wioslowanie w opadzie tulowia 3 x 10

Dzien 7
Superseria
Przysiad ze sztanga z przodu 10 x 3
Wspiecia na palce stojac 10 x 3
Russian Twist (skrety tulowia w siadzie) 10 x 3

Dzien 9,15 - to samo 10 x 4
Dzien 11,13 - dodac 2,5% ciezaru
Dzien 17,23 - to samo 10 x 5
Dzien 19,21 - dodac znowu 2,5% ciezaru

Dni 23-44 zamienic cwiczenia (te które byly 10 x 3 staja sie 3 x 10 i odwrotnie) i powtórzyc caly cykl od poczatku

Przykladowy jadlospis:

1 Posilek:
-Kasza owsiana 100g
-Mleko 0% 300ml
-Miod 40g
-Banan 100g
-Orzechy wloskie 30g
-Jogurt naturalny 150g

2 Posilek
-Gainer (UN Muscle Juice) 130g

3 Posilek
-Makaron 100g
-Kurczak 100g
-Sos pesto 15g
-Oliwa 3 lyzki
-Sok pomaranczowy 250ml

4 Posilek
-Fasola 250g (puszka)
-Bekon 75g

5 Posilek
-Ryz 50g
-Losos 150g
-Majonez 10g

6 Posilek
-Ryz 50g
-Oliwa 3 lyzki
-WPC80 30g

Okej to by bylo na tyle mam nadzieje ze mi pomozecie
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
na pierwszy cykl to wez sobie monohydrat kreatyny najlepiej vitalmaxu (tanie i dobre :})
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 3303
Tomek1991: dzieki za odpowiedz, niestety nie moge skorzystac bo obecnie nie mieszkam w Polsce, wiec Vitalmax odpada. Pozatym roznica miedzy najtansza kreatyna a dobrym stakiem tutaj nie jest taka odczuwalna.

Jeszcze jedno pytanie do znawcow - czytalem o aptecznym ZMA ale niestety ta opcja odpada bo nie jestem w kraju. Kupilem sobie cos takiego:

1)Calcium+Magnesium (Elemental Calcium 333mg + Elemental Magnesium 167mg + Elemental Zinc 20mg w kazdej tabletce)
2)Zinc Citrate (50mg w tabletce)

Czy biorac po jednej tabletce tych wynalazkow mozna to uznac za ZMA? Nie wiem jak z przyswajalnoscia tych zwiazkow w postaci *elemental*, bo *citrate* chyba daje rade?

Dzieki z gory.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 148 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 906
- 1 tabletka Zincas Forte zawiera: wodoroasparaginian cynku 0,15g (skrobia ziemniaczana, cukier puder, talk, dekstryna, metyloceluloza, ultraamylopektyna, stearynian magnezu).

-1 tabletka Filomagu B6 zawiera 600 mg wodoroasparaginianu magnezu(czterowodnego) (co odpowiada 40 mg Mg) i 5 mg witaminy B6 (pirodyksyny chlorowodorku)

-1 porcja ZMA Aptecznego to 4 tabletki FilomaguB6 i 1 tabletka Zincasu Forte

Pozdrawiam ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2438 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15374
Jaki staz?
hmm, jesli to pierwszy cykl to nie ma wiekszego sensu pakowac w stacki z wyzszej polki, kup sobie jakies mono/jabczan, efekty beda podobne
*1 tab zincas forte ma 25mg cynku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
mnie ta dieta się nie podoba, warto by było dopracować, na fasole z bekonem nie powinno być w niej miejsca, w ogóle to nie wiem co chcesz uzyskać na tym cyklu z taką dietą i dośc mocnym stackiem. czy tak czy siak w momencie gdy decydujesz się na np HP czy XP, wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik, pamiętaj też że stack to nie jest KOX i cudów też spodziewać się nie możesz.

Czy wziąłbym na Twoim miejscu stack na pierwszy raz? chyba nie, postarałbym się o dobrą kreatynę i skoncentrowałbym się na diecie i odżywkach ją uzupelniających w kcal. Nauczyłbym się podstaw, zbierałbym doswiadczenie. Ale to ja. Jesli chodzi o HP - ludzie chwalą wszystko tylko nie smak, spróbowalem kiedyś jednej porcji i smak porównałbym do wywaru z drzewka zapachowego o aromacie cytrynowym do samochodu (tak intuicyjnie). No ale przecież nie o smak tutaj chodzi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
karlo86 i Dasiu2: dzieki za pomoc z tym aptecznym ZMA, ale chodzilo to ze nie wiem jak sie uswaja magnez w postaci *elemental* i cynk w postaci *citrate* (nie wiem nawet co to oznacza )

faftaq: dzieki za slowa krytycyzmu To co podalem wczesniej bylo zapisem wczorajszych posilkow. Mam straszny problem z nabieraniem masy... nie tylko miesniowej ale jakiejkolwiek
Diete kiedys ulozylem dobra i scisle jej przestrzegalem przez kilka miesiecy ale niestety masa nie szla nijak. Teraz wcinam wszystko "w miare zdrowe" zeby nabrac kalorie... wiecej nie bylbym w stanie fizycznie pochlonac. W najlepszym wypadku waga idzie pol kilo/2 tygodnie ale wtedy nie mam pewnosci czy to nie sa po prostu wahania zawartosci wody w organizmie. Moze sprobowac wysokotluszczowa? Ale Biniu wspominal cos ze nie warto...
Wiec kreatyna mialaby (idealnie) popchnac mase do przodu. Wnioskujac po waszych odpowiedziach musze sie udac do dzialu odzywianie i pozniej (ewentualnie) do sklepu po puszke mono i jablczanu. Wyglada na to, ze tak wlasnie zrobie, chyba ze ktos wypowie sie inaczej
Dzieki za odpowiedzi!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2438 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15374
elemental to chodzi o to ze tyle jest mg pierwiastka, a nie samych jonow
citrate jest dosc dobrze przyswajalny, lepsze sa asparginiany
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 291 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5363
kreatyna vitalmax + bialko ostrowia cena do jakosci naprawde bardzo dobra !!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wrocilem z kolejnym pytaniem ale nie chce zakladac nowego posta. Poszperalem po sklepach i mono jest niewiele tansze od TCM wiec zdecydowalem sie na cykl z tym wlasnie rodzajem kreatyny. Rozpisuje cykl i prosze o poprawki.

Czas trwania 8 tygodni. Na razie wyglada to tak:
-Sportlab TriCreatine Malate 500g
-Ultimate Nutrition ArgiNOne 90 tabletek (za darmo jest nie czepiac sie )
-Carbo i Tauryna jako transportery
-Standartowy zestaw ZMA + Omega-3 i multiwitaminy.
-Gainer Muscle Juice (jak sie skonczy to bedzie Cytogainer)

Dni treningowe:
-5g TCM + 40g carbo + 2g tauryny
Rano na czczo, pol godziny przed jedzeniem.

-5g TCM + 65g gainera + 2g tauryny + 3 tabsy ArgiNOne
20 minut przed treningiem, w gainerze jest ~40g maltodekstryny oraz troche BCAA.

-65g gainera (po treningu)

-ZMA 3 tabsy + Omega3 5g (przed snem)

Dni nietreningowe:

-5g TCM + 40g carbo + 2g tauryny
Rano na czczo, pol godziny przed jedzeniem.

-65g gainera
20 minut przed basenem, w sumie tylko przez BCAA.

-ZMA 3 tabsy + Omega3 5g (przed snem)

Prosze o komentarze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 688 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12887
gainer+tcm+taur 2 porcje w dni treningowe bralbym po treningu , reszta ok.

-|||---sporo---|||-

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ile łyżeczek cp

Następny temat

kreatyna jaka?

Spalanie
Polecane artykuły