p****** system!!
...
Mam 18 lat i cwicze od poltora roku. Po 6 miesiacach trenowania (moze troche pozniej) zarzucilem cykl kreatynowy potem przerwa okolo 2 miechow nastepnie znow cykl tym razem z d ryboza (o ktora jest tyle sporow. Przy kolejnych dwoch cyklach rowniez stosowalem d ryboze po tym wszystkim cykl gainera wiadro z vitalmaxa. I tu zaczyna sie moj problem...po tym wszystkim jedyne co uzyskalem to sile masa wahala sie na samym poczatku bylo 68kg rekord na klate 72 kg w najlepszym okresie (wagowym) wazylem 74 kg teraz nie jestem na zadnym cyklu moja waga to 69 kg a na klate obecny rekord 109 kg...wszysto co mi przyszlo to sila ale to wynika z mojej budowy mam szybka przemiane materii i jem naprawde duzo...a jesli chodzi o diete to stosowalem przez kilka miesiecy wraz z gainerem i tuz po stosowaniu go i wiekszych efektow nie zauwazalem bylo tak samo jak kiedy jadlem wszystko co popadnie bo apetyt mam i to duzy...Nie wiem co mam teraz zrobic bo zalezy mi na masie a jak na moj staz treningowy (nie duzy) lecz wystarczajacy zeby wazyc przynajmniej te 75 kg przy wzroscie 178 cm. Co byscie mi doradzali tylko prosze o jakies racjonalne odpowiedzi i to nie kogos kto bral sterydy tylko kogos kto jedzie na sucho tak jak ja. Bez obrazy ale wole na swoje miesnie sam zapracowac a suple mialy mi pomoc pomoc na masie przybrac. Reasumujac ani dieta (tunczyk ryz makarony tluszcze z grupy omega5 bialka zwierzece oraz roslinne) ani suple (Vital Max gainer II i Mono Multipowera Powder + D - Ryboza Olimp a wczesniej jeszcze Dibencozide Magnum MegaBol i High Energy Hi - Tec) mi nie pomogly w utrzymaniu i zdobyciu optymalnej wagi to co mam robic? Co teraz sobie zarzucic? Na pewno wielu napisze ze diete bo to podstawa ja wiem ale na mnie to tak nie dziala mam rzezbe a ja chce masy mam sile a chce masy jesli chcecie podaje swoje osiagniecia...nie podam wymiarow bo sa smieszne jak na ten staz oraz osiagniecia i nie oceniajcie mnie bo na prawde mam problem:/ na klate jak wyzej, na nogi 120 - 130 kg martwy ciag (rzadko ale rekord jest:D) 120 kg na biceps 55 kg na triceps ok 58 kg na bary (mam je slabe i nad tym ubolewam) okolo 70 - 75 kg to wszystko prosze pytac jesli sa jakies nie jasnosci. Z gory dziekuje za komentarze i licze na powazne odpowiedzi.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
zacznij od początku...
od przeanalizowania diety...
w odżywianiu Ci pomogą... bo tu upatruję Twoich problemów...
od przeanalizowania diety...
w odżywianiu Ci pomogą... bo tu upatruję Twoich problemów...
Willhelm
...
Napisał(a)
przeniosę Ci temat do odżywiania... tu Ci pomogą...
to fajne chłopaki... no i dziewczyny też
to fajne chłopaki... no i dziewczyny też

Willhelm
...
Napisał(a)
spokojnie , bez paniki powoli a damy radę
Wiesz przynajmiej dużo, jak napisales dietka to podstawa - i ona musi być ciągle, nie koresowo przez jakis czas...a ze nie widzisz efektów to później ją odstawiać. Dodatni bilans kaloryczny, odpowiednie zbilansoawnie ww-b-t do tego dokup gainera i białko, ew. bulka. Może być np. tym razem SWG 4000 olimpu, bądz xxl treca, dokup białko na noc oraz np.trochę ostrowii - przyda się na dzień
Obowiązkowo takze cos z produktow typu : omega 3, lecytyna, zma, jakies witaminki, itp. Na pewno coś sobie wybierzesz - zależy jakie masz zasoby pieniążków. Lecąc dalej dobrym wyjscie bedzie na pewno zakup jakiegos dobre stacka kreatynowego np. X-pand, lub polaczenie cell pumpa/creafusion + mono lub 2x cp/cf. Do mono dokup dextroze, ew. glukozę. Przy odpowiedniej diecie, dobrej regeracji i odpowiednio ułożynm planie nie ma bata, zeby masa nie skoczyla
Wiem , bo takie same rady jakis czas temu dalem mojemu kumplowi, który z tego co tu napisales - jest typem bardzo podobnym do Ciebie , prawie identyczne wymiary, osiagi oraz te problemy ze zdobyciem kilku kilogramow
U niego efekty juz widać, wiec u Ciebie tez będą...pozatym na rpzyszlosc nie kupuj takich srodkow jak DM bo to lipa i niepotrzebnie wydana kasa

Obowiązkowo takze cos z produktow typu : omega 3, lecytyna, zma, jakies witaminki, itp. Na pewno coś sobie wybierzesz - zależy jakie masz zasoby pieniążków. Lecąc dalej dobrym wyjscie bedzie na pewno zakup jakiegos dobre stacka kreatynowego np. X-pand, lub polaczenie cell pumpa/creafusion + mono lub 2x cp/cf. Do mono dokup dextroze, ew. glukozę. Przy odpowiedniej diecie, dobrej regeracji i odpowiednio ułożynm planie nie ma bata, zeby masa nie skoczyla

Wiem , bo takie same rady jakis czas temu dalem mojemu kumplowi, który z tego co tu napisales - jest typem bardzo podobnym do Ciebie , prawie identyczne wymiary, osiagi oraz te problemy ze zdobyciem kilku kilogramow

http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
...
Napisał(a)
jak zauwazyl Will - tu moze byc problem z dietą (tez tak uwazam) moze nie trzeba było przenosic odrazu, no ale na pewno to nie zaszkodzi
(my w suplach tez troche sie znamy na jedzonku
)

...
Napisał(a)
Ok. To sumujac to wszystko co powinienem zrobic. Z kasa jest roznie raz jest raz jej nie ma a u mnie z tym jest srednio wiec cykl z 2x Xpand odpada itp...Pomozcie mi ulozyc odpowiednia diete nie musze juz jesc dibencozide bo apetyt mam jak po tasiemcu...;]
p****** system!!
...
Napisał(a)
czytaj uwaznie , nigdzie nie bylo 2* X-pand
1 pucha wystarczy...ale sam stack to nie wszsytko...
niestey ja musze juz isc spac (praca) ael zaraz zapewne ktos Ci z dietą pomoze

niestey ja musze juz isc spac (praca) ael zaraz zapewne ktos Ci z dietą pomoze
...
Napisał(a)
Ja wiem ze nie powiedziales o dwoch puchach ale przewaznie tak doradzaja;] chodzi o to ze Xpand nawet jedna pucha nie jest na moja kieszen niestety. Ale jezeli tylko to mi juz moze pomoc no to trzeba bedzie zbierac fundusze:), ale czekam na jeszcze inne odpowiedzi na moje zapytanie. Dzieki i dobranoc Banan14-88:)
p****** system!!
...
Napisał(a)
Na sniadanie kilka kromek chleba z serem bialym i szczypiorkiem do smaku.
Drugie sniadanie to samo a do popicia maslana albo inny zestaw sniadaniowy skladajacy sie z makaronu badz ryzu z tunczykiem i kukurydza do tego jakies przyprawy smakowe kolacja toreba do dwoch torebek ryzu badz pol opakowania makaronu z miesem mielonym lub tunczykiem. Miedzy posilkami lub do mleko lub kefir salatki z serami pelnotluszczowymi lub pol..z orzechami ziemnymi. Lubie sobie gotowac w kuchni wiec zroznicowanie bylo do tego przed i po treningu batonik ten co krzepi:] Jeszcze jakies pytania sugestie?
Drugie sniadanie to samo a do popicia maslana albo inny zestaw sniadaniowy skladajacy sie z makaronu badz ryzu z tunczykiem i kukurydza do tego jakies przyprawy smakowe kolacja toreba do dwoch torebek ryzu badz pol opakowania makaronu z miesem mielonym lub tunczykiem. Miedzy posilkami lub do mleko lub kefir salatki z serami pelnotluszczowymi lub pol..z orzechami ziemnymi. Lubie sobie gotowac w kuchni wiec zroznicowanie bylo do tego przed i po treningu batonik ten co krzepi:] Jeszcze jakies pytania sugestie?
p****** system!!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!