Oto zarys mojej diety redukcyjnej.
1. Śniadanie
owsiane 100g 12/7/62 370kcal
3 jajka 30/21/1,5 330kcal
orzechy, rodzynki, pestki dyni/slonecznik
2. II śniadanie
twarog 100g 19/4/4 130kcal
maslanka
owoc
3. Przedtreningowy
ryz/makaron 100g 7/2/70 335 kcal
cycek/ryba 150g 33/1/0 150 kcal
oliwa
warzywa
4. Potreningowy
makaron 100g 13/0/70 335kcal
tunczyk/cycek 150g 33/1/0 150kcal
warzywa
bialko + woda 20/0/0 90kcal
5. Kolacja
twarog 100g 19/4/4 130kcal
oliwa
do tego omega3, witaminy
Kaloryczność to narazie ponad 2000 kcal, oczywiście z podstawowych posiłków, nie wliczając warzyw, owoców oraz stosownej ilości oliwy, którą to zawsze "podlewam" makaron, czy inne dania. Docelowo ma być to 3000 kcal. Aktualnie przy wzroście 177 ważę 85 kg. Moim celem jest zejście do 79-80 kg przy możliwie małej utracie mięska. Proszę o kilka rad:
Do drugiego posiłku dorzucił bym chlebek razowy, pytanie z czym? Polędwica, ser żółty?
Twaróg półtłusty czy tłusty?
Ryż biały długoziarnisty ujdzie? Brązowy jednak troszkę długo się gotuje :(
Co do warzyw... Mogą być mrożone? Bardziej mi pasują, wrzucam na parę z kurczakiem, ryżem, węglami i gotowe ;)
Pozdr.