Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
94 dni
Przeczytanych tematów
115
Siemka. Przez ostatni tydzień zwiększyłem dosyć mocno objętość treningów biegowych (do 50 km tygodniowo) i zaczęły mnie boleć kostki. Wytrzymałościowo bez problemu daję radę, tylko te kostki... Jestem w stanie biegać, ale jest to uciążliwe. Kolagenu nie mam za dużo w diecie i czy zakup tego suplementu pomógłby na kostki? Nie wiem czy jest to konieczne, bo nie chcę nie potrzebnie przepłacać Z góry dzięki za odpowiedzi
Szacuny
7491
Napisanych postów
13648
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
2227102
siemka, czy kolagen Ci pomoże czy nie to nikt Ci gwarancji nie ma. trzeba tutaj najzwyczajniej znaleźć przyczynę bolących kostek i ją zlikwidować, czyli ja bym się na Twoim miejscu udał do fizjoterapeuty, niech to obejrzy co jest grane i on pewnie podpowie coś więcej w związku z tą dolegliwością ;) Wiadomo oszczędnie to nie jest ale jak będziesz tak biegał i nabawisz się jakiegoś mocnego stanu zapalnego to dopiero może być słabo ;)
Szacuny
17425
Napisanych postów
130941
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1454956
zalezy co boli, i co się stało, bo nie koniecznie kolagen pomoże to nie jest tak że po jednej porcji pomoże, urazy się odbudowują w długim okresie czasu. Ból kostki tzn. boli Cię tkanka kostna jakieś ścięgna ?
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
94 dni
Przeczytanych tematów
115
Głównie ścięgno achillesa i trochę mniej staw skokowy. Kontuzji żadnej nie miałem, tylko dosyć mocno chciałem na 2 tygodnie zwiększyć objętość treningów, bo wytrzymałość na razie super, mięśnie nie bolą, jedynie staw skokowy i ścięgno achillesa
Szacuny
30082
Napisanych postów
20893
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
272402
Poczytaj o MSM i BOswellia , stosuj combo MSM + Boswellia + Witamina C ( witamina c sama w sobie działa przeciwzapalnie i zwiększa przyswajalnosć msm )
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6034
Napisanych postów
61477
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
764575
Suplementy może stosować stale jako wsparcie, ale jeśli pojawia się jakiś dyskomfort w okolicach stawu bądź ścięgna to znaczy, że coś niedobrego się tam dzieje i najlepszą opcją jest teraz jakaś konsultacja z fizjoterapeutą. Może się okazać, że zwiększenie objętości treningowej spowoduje u Ciebie kontuzję więc nie wiem czy jest sens ryzykować zanim nie dojdziesz do tego co powoduje tak stan rzeczy jaki teraz ma miejsce. A suplementy na pewno nie zaszkodzą więc możesz je z powodzeniem teraz przyjmować,
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3529
Napisanych postów
18940
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
333177
Mam kolegę który dużo biega i miał podobny problem . W jego przypadku okazało się że powodem był fakt że zmienił nieco rodzaj trasy na bardziej miękką i obuwie które dotychczas używał nie sprawdziły się na nowej powierzchni.
Czy Twój ból pokazuje się od razu po rozpoczęciu biegu czy dopiero po jakimś czasie ? Czy nie włączyłeś do trasy większej ilości podbiegów czy zbiegania w dół ?
Zmieniony przez - W Z O R EK w dniu 2023-03-05 11:43:49