Szacuny
3
Napisanych postów
248
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4210
No ok dzieki pocwicze jakis czas i zobacze co i jak...
A jeszcze jedna sprawa...Jak trenuje barki w niedziele(obawiam sie ze je przetrenowywuje;/) to czy wplywa to jakosc na efekty treningu klatki we wtorek??
Szacuny
3
Napisanych postów
248
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4210
To pytanie bylo skierowane co do mojego wczesniejszego planu...czy to mialo jakis wplyw sie zapytalem.Teraz pewnie bedzie inaczej.
Ile mam zastosowac serii na barki?
Szacuny
3
Napisanych postów
122
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1436
ja robię regresję w następujący sposób:
powtórzenia: rozgrzewkowe: 14/12 z dużym zapasem a później główna część
na 1 treningu regresji:
maxa sprawdziłem i
2-90%/4-85%/6-80%/8-75/i później 4 serie bym mógł zrobić 10 powtórzen za każżdym razem //w następnym treningach dokładam tyle ile czuje że wezmę na daną ilość powtórzeń w tych główych siłowych seriach powt 2-8
uważam że regresja to bardzo efektywny trening i z pewnością cięższy niz progresja czy wyciskanie stałego ciężaru na serie
Szacuny
212
Napisanych postów
48745
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91090
SPRÓBUJ:
Sobota
1. wyciskanie sztangielek na skośnej ławce głową w górę 4 x 10 powt 1<2=3=4
2. wyciskanie sztangielek na poziomej ławce 4 x 10 stałym c.
3. wyciskanie sztangielek w siadzie 10,8,8,8 1<2=3=4
4. unoszenie ramion bokiem w górę ze sztangielkami 4 x 10 stałym c.
5. unoszenie sztangielek w opadzie 3 x 12 stałym
6. "francuskie" sztangą w siadzie 4 x 8 stałym
7. prostowanie na wyciągu 3-4 x 10 stałym
Szacuny
3
Napisanych postów
248
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4210
Ok treaz tak pocwicze przez pewnien czas i zobacze rezultaty...
Wczesniej gdzies tak ok 1,5 miesiaca temu moj trening klatki wygladal tak ze caly robilem sztanga...dopiero po przeczytaniu artykulu krzycha:
https://www.sfd.pl/Godzilla_kontra_klatka_piersiowa_:_-t269838.html odstawilem prawie wszystkie cwiczenia ze sztanga na bok(robie tylko 3 serie sztanga na cala klatke piersiaowa)a zastapilem je cwiczac hantlami.Musze przyznac ze efekty poszly mi na +:)Pompa klatki po treningu hantlami z poronaniem treningu sztanga jest nie do opisaniaAle takze te zakwasy;/Po wtorkowym treningu trzymaja mi sie az do tej pory czyli do czwartku wieczorem;/czy to normalne??Prosze o pomoc.