Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4
A więc tak mam 15 lat , i robię tylko Pompki , Brzuszki, biegam,jeżdże na rowerku :) , dało mi to efekty nie powiem , :)
Ale jakie jeszcze ćwiczenia , bezpieczne dla mojego wzrostu , mogę jeszcze robić :) ?
Jak jeszcze mogę ćwiczyć ,żeby mięśnie były bardziej widoczne ?
Nie chce na mase albo coś , tylko tak , aby dobrze wyglądać , nie dla szpanu , tylko dla samooceny i dobrego samopoczucia :)
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15
nie mozesz nie robic masy i jednoczesnie nadac ksztalt swoim miesniom,nadawanie ksztaltu zaczyna sie od zrobienia odpowiedzniej dloa siebiemay,nei ma jakichs bardzo groznych cwicczen ktore moga zahamowac wzrost ale nie bierz absolutnie kokso bo zamykaja nasade kosci i przestaniesz rosnac...
Szacuny
51
Napisanych postów
3745
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
13799
Przede wszystkim nie pytał o sprawę koksu, druga kwestia nie poruszaj tego typu tematu udzielając zdań wyjętych z kontekstu, bo co do koksu to można by napisać poemat a szczególnie w sprawie rozwoju i braku takowego przy stosowaniu różnego typu specyfików. pozdr
Szacuny
1
Napisanych postów
130
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1832
Ludzie .... On chce cwiczyc rekreacyjnie a nie juz dieta, trening 3x w tyg itp... Sam tak kiedys cwiczylem jak nasz autor tego postu ;)
Rob te popmki itp ale pamietaj zeby zwiekszac ilosc powtorzen co tydzien :) Radzilbym CI rowniez poczytac troche o cwiczeniach na sztuki walki - zwiekszysz dynamicznosc cwiczeniami z wlasnym cialem i lepsze samopoczucie jest :)
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
105
najlepiej to chyba by bylo kolego jeslibys wypisal swoje ulibione cwiczenia/rodzaje sportow a my bysmy ci wybrali te ktore ci zapewnia to czego chcesz czyli ksztalt mieszni itd.bo jakktos tutaj ci wypisze cwiczenia a nie bedziesz mial z nich funu??:)
Szacuny
3
Napisanych postów
179
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4666
Jest już udowodnione, że siłka nie hamuje wzrostu wręcz przeciwnie, to co kiedyś było uważane za metody na "wysokość" wiszenie na drążku rozciągania itd. Są tego przeciwieństwem, z tego co pamiętam pisze o tym Leszek Michalski (trener kadry narodowej) w swojej książce "kulturystyka", w necie tez można znaleźć pare artykułów o tej tematyce. Wiec zapisuj się na siłowni, a z czasem przyjdą i mięśnie i kształt, i na pewno lepsze samopoczucie. Jako świetne ćwiczenie w domu mogę ci polecić pompki na poręczach, możesz je wykonywać na krzesłach itp. Kombinuj