Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Jabłczan kreatyny - jaki wybrać?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 380

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 62 dni Przeczytanych tematów 8
Witam. Byłam w sklepie z odżywkami mówiąc, ze chce zbudowac tylko miesnie i nie zalezy mi na zwiększeniu masy (jestem kobietą). Pani poleciła mi jabłczan kreatyny, niestety były tylko smakowe. Chciałabym bezsmakowy by moc dodawac do shakow owocowych razem z białkiem - bez cukru czy słodzikow.Na allegro znalazłam tylko jeden z komentarzami, ze bardzo kwasny. Zastanawiam sie czy rzeczywiscie kreatyna moze byc bez smakowa.
Jaką kreatyne dla mnie polecacie?
Pozdrawam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Witaj.
Przede wszystkim budowa masy miesniowej = wzrost masy ciala, wiecej kilogramow na wadze. Co wazne mięśnie sa ciezkie, stad czasem zmiany na wadze rowniez beda bardziej zauwazalne. To tak w ramach wstepu, bo nie da sie budowac miensi, bez zmian masy ciala.

Co do kreatyny tak, jablczan kreatyny jest kwasny nawet w wersji naturalnej ze wzgledu na kwas jablkowy zawarty w tym produkcie. Jablczan kreatyny to nic innego jak monohydrat polaczony w kwasem jablkoym by lepiej sie rozpuszczal i nie ociazal zoladka, jak to bywa w przypadku klasycznego mono u niektorych osob.

bezsmakowe totalnie bedziesz miala glownie monohydraty

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Witaj,
Nigdy nie spotkałem się z bezsmakowym jabłczanem. I ma to sens, ponieważ będzie on kwaśny ze względu na obecność kwasu jabłkowego. Więc bezsmakowe jabłczan nie będzie bezsmakowy i by był bardziej przystępny są tylko wersje smakowe.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Nie kojarzę niestety żadnej firmy z która by miała w swojej ofercie jabłczan kreatyny w wersji bezsmakowej. Sprzedawca w sklepie dobrze zasugerował Tobie, że surowiec sam w sobie jest mocno kwaśny, z uwagi na połączenie chemiczne z kwasem jabłkowym. Można porównać go z kwaskiem cytrynowym. Dlatego też rzadko jaki producent wypuszcza taką wersję na rynek. Nie ma jednak żadnej przeszkody ku temu, żeby stosować monohydrat kreatyny w naturalnej wersji, który nie ma żadnego smaku. Jabłczan nie ma jest lepszy pod żadnym względem. Jedynie lepiej się rozpuszcza.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 135 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4891
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sylimarol a retencja wody

Następny temat

Ashwagandha i kreatyna - porady

Spalanie
Polecane artykuły