Pare dni temu podalem w watpliwosc skutecznosc tej odzywki,teraz podaje zrodlo:Slater G,Jenkins D,Logan P et al.Beta-hydroxy-betamethylbutyrate supplementation does not affect changes in strength or body composition during resistance training in trained men. Int J Sports Nutr Exer Metab 2001;11(3):384-396.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
DO: Pawel1893 a po twoich zdjeciach widac ze jednak troche przypakowales
a tak na serio to jakie efekty chcesz widziec po 90tab. HMB i to samego HMB, tego trzeba zjesc 3-4 takie opakowania i to najlepiej z kreatyna, ja tak wlasnie bralem i szczerze polecam Kreatyne razem z HMB OLIMP'a....
Pozdrawiam!
"Człowiek rodzi sie mądrym, a potem idzie do szkoły"

Pozdrawiam!

...
Napisał(a)
Wy***alo mnie z netu ,wiec teraz dokoncze.W badaniu tym podano grupie wytrenowanuch mezcyzn 3gr hmb dziennie przez 6 tyg. Zmierzono im sklad ciala(tluszcz i miesnie) oraz sile,zrobiono analize krwi.Wniosek:"hmb nie ma lepszych efektow niz placebo w przyroscie miesnia,antykatabolizmie ani wzroscie sily,i z tego powodu jest bezuzyteczne dla kulturystow."Od siebie dodam ze finansowala to firma EAS,wiec nie byle kto.Tym dziwniejsze za oni maja w asortymencie hmb a dokladniej Betagen tj mieszanka kreatyny i hmb.Pozdrw.
...
Napisał(a)
ja wlasnie testuje HMB na sobie i o wynikach powiem za miesiac albo dwa.
pozdrofka
Lukx
http://lukx.cnet.pl
pozdrofka
Lukx
http://lukx.cnet.pl
pozdrofka
lukx
http://www.lukx.com
...
Napisał(a)
A jak sie oni odzywiali, jak cwiczyli, dlaczego tylko 3 gr, dlaczego tylko 6 tyg ? Na te pytania nie odpowiedzieli, poza tym byle jaki suplement antykataboliczny nie przynosi ogromnych rezultatow po tak krotkim czasie trzeba troche poczekac ale dla naturalnych to i tak wiele. Ja nie jestem specjalnie wrazliwy na suplementy (kreatyna dziala na mnie slabo w porownaniu do znajomych, tribulus prawie wogole nie podzialal) ale z HMB jak narazie jestem zadowolony oby tak dalej. Z tym ze biore je 6 gr dziennie do tego dieta to 180-190 gr bialka, i ok 600 weglowodanow. Przez dwa miesiace takiej diety z nielicznymi opdstepstwami waga stala w miejscu, po dwoch tygodniach HMB ruszylo sie ponad pol kilo. Waze sie zawsze na czczo rano i obecnie jest 92 kg. i oby tak dalej.
Pozdrawiam,
Mawashi
Lepiej jest być kanciastym Czymś niż okrągłym Niczym.
**Moderator Działu Trening**
Pozdrawiam,
Mawashi
Lepiej jest być kanciastym Czymś niż okrągłym Niczym.
**Moderator Działu Trening**
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
...
Napisał(a)
O tribulusie tez rozne rzeczy czytalem,zarowno za jak i przeciw-czas pokaze.Czy jestes pewien na 100% ze postep Twoj jest po hmb a nie od kreatyny, bialka,proteiny i treningu generalnie? W kazdym razie jak natkne sie na inne badania to je przesle.Mam tez powazne watpliwosci co do suplementu zwanego ribose(ryboza?),ale to temat z innej beczki.Pozdrw.
...
Napisał(a)
hehehe , jak w amerykańskich badaniach nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze
ludzie , jak miarodajne mogą byc badania 6-tygodniowe na malej grupce facetow ?
ruszcie głowkami i jeżeli tylko was stać bierzcie hmb
ludzie , jak miarodajne mogą byc badania 6-tygodniowe na malej grupce facetow ?
ruszcie głowkami i jeżeli tylko was stać bierzcie hmb
...
Napisał(a)
Hajc trudno zarobic a latwo wydac,kazdy wie ze kreatyna dziala,bialko,gainery tez ale hmb?Chcialbym przeczytac taki post np.:"od dluzszego czasu nie mam zadnych postepow,wzialem hmb i skoczyla mi waga i sila"-to taki przyklad.Zreszta dobra ,niedlugo sprawdze to na sobie,kupilem 500gr kreatyny i 2 kg whey-tech firmy ASN w przyszlym tygodniu zaczne to brac i jak mi sie skonczy to odczekam troche i sprobuje tego hmb.Albo nawet od razu po tym wezme to Hmb, jako antykatabolik teoretycznie powinien ulatwic mi utrzymanie przyrostow,no ale zobaczymy.Pozdrw.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
ło jezu , znowu to samo , kurde co wy myslicie ? ze hmb sobie weźmie jeden z drugim i bedzie patrzyl jak mieśnie rosną ?
hmb samo w sobie ma ( w duzym uproszczeniu) nie dopuścić do spadku masy miesniowej - nie wiem czy wiecie ale hmb dawano krówkom , które były wozone pociagami w usa do zabicia (na hamburgerki ) , żeby w punkcie końcowym nie bylo ubytków ciężaru(mały ciężar - mała kasa za krówke), żeby byly przyrosty trzeba ( jak kasa pozwala) brać kreatyne , hmb , bialko , aminokwasy , dobrze sie odżywiać i trenować
poniał jeden z drugim ili niet ?
hmb samo w sobie ma ( w duzym uproszczeniu) nie dopuścić do spadku masy miesniowej - nie wiem czy wiecie ale hmb dawano krówkom , które były wozone pociagami w usa do zabicia (na hamburgerki ) , żeby w punkcie końcowym nie bylo ubytków ciężaru(mały ciężar - mała kasa za krówke), żeby byly przyrosty trzeba ( jak kasa pozwala) brać kreatyne , hmb , bialko , aminokwasy , dobrze sie odżywiać i trenować
poniał jeden z drugim ili niet ?
...
Napisał(a)
****A ALE ZA PRZEPROSZENIEM JUZ NIE MOGE
ILE MOZNA RAZY PISAC ZE HMB OLIMPU CZY TAM HI-TECU TO g****????
Odłóż jeden z drugim na jakieś Ultimata czy Kaizena w kapsułkach to pogadamy. Ja po HMB miałem świetne efekty, miałem akurat długi zastój i poszło i nie był to efekt placebo bo sam podchodziłem do tego SCEPTYCZNIE.
-----------------
Prawdziwy żołnierz nie umiera - idzie do piekła aby sie przegrupować.
ILE MOZNA RAZY PISAC ZE HMB OLIMPU CZY TAM HI-TECU TO g****????
Odłóż jeden z drugim na jakieś Ultimata czy Kaizena w kapsułkach to pogadamy. Ja po HMB miałem świetne efekty, miałem akurat długi zastój i poszło i nie był to efekt placebo bo sam podchodziłem do tego SCEPTYCZNIE.
-----------------
Prawdziwy żołnierz nie umiera - idzie do piekła aby sie przegrupować.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!