Szacuny
107
Napisanych postów
25330
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
182786
10kg w ciagu kilku dni? ;O To widze ze na taikm poziomie wystarczy jakas lipa i zaraz wszystko tracimy ...
"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają
mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
Szacuny
8
Napisanych postów
979
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
25590
Jezeli jest krwiak polecam drenaz limfatyczny wspomaga odprowadzenie ( wydalenie ) go z organizmu.
I jak juz pisalem kiedys, pod zadnym pozore zbyt mocne chlodzenie, lepiej robic oklady z zimnej wody np. moze byc tez dodana Arnika ( nie wiem czy tak samo to sie w polsce nazywa) wspomaga zniwelowas zapalenie oraz odprowadzenie krwiaka.
( Wlewamy zimnej wody ok 17-20 stopni do tego troche Arnika- olejek lub jak jest plyn, nastepnie moczymy jeden recznik, za mocno nie wykrecamy, owijamy noge, a nastepnie wiekszym recznikiem-suchym owijamy ten mokry, zostawiamy na okolo 15-20 min, chyba ze sie szybko ogrzewa od zapalenia, mozna czesciej wymieniac.
Ps. Niech pan pamieta, jezeli bedzie pan zbyt mocno schladzal lodem lub zelem, uklad limfatyczny ( naczynia limfatyczne ) skurcza sie i krwiak nie bedzie odprowadzany.
W szpitalu mam bardzo duzo do czynienia z tego typu kontuzjami i operacjami.
Pozdrawiam ps: oczywiscie nie musi sie pan stosowac do moich zalecen. To tak jakby pan np. u siebie mial juz cos innego lepszego sprawdzonego.
Szacuny
7
Napisanych postów
314
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
23929
Tak dla ścisłości. Z tego co wiem oczywiście. Po ciężkim wysiłku fizycznym temperatura ciała może wzrosnąć. Nie ma się co obawiać. No chyba, że trzymała jakiś czas, to wtedy nie ma żartów.