FAQ dla tych którzy wypytują mnie o moją nową dietę tluszczową. Pytania zamieszczajcie pod postem
-rzadziej jesz, 2-4posilki dziennie, nie odczuwasz glodu, tylko "pusty zoladek", powiększone narządy wracają do pierwotnych rozmiarów
-przygotowanie posilkow zajmuje bardzo krotko, jedzenie niewielkich gabarytowo ale "sytych" posilkow też, a zaoszczedzony czas mozesz wydajniej wydatkować
-zaostrza sie wyczuwanie smaków, np. slonego i nie potrzebujemy stosowac przypraw. Traci sie chęć na jedzenie "slodkiego"! koniec z uleganiem pokusom!
-żyjesz dłużej średnio o ok 30%
-zwalnia tempo przemiany materii nie odbijając się negatywnie na sylwetce, nie marnujesz energii na "robotę głupiego" i syntezowaniu wielu niezbędnych związków, bo dostarczasz je z pożywienia
-odciążony organizm dużo sprawniej usuwa toksyny co przekłada się na lepsze samopoczucie i wyższy poziom energii i motywacji
-nie spożywany warzyw gdyż pestycydy w nich zawarte okazują się być jedną z głównych przyczyn nowotworów, a błonnik przyspiesza pasaż jelitowy, a w mojej diecie założenie jest odwrotne: jak najmniej objętościowo, jak najlepszego jakościowo pokarmu i jak najdłuższy czas przebywania w jelitach, gdzie jest absorbowany
-wydatki na dietę i suplementacje zmniejszają się nawet 10krotnie
-lekarz który opracował zasady tej diety i "złotą proporcje" na kilogram masy ciała B 1G T 2.5-3.5G W 0.3-0.8G leczy tą dietą wszelkie schorzenia, cukrzycę, nadciśnienie, stwardnienie rozsiane, nowotwory, astmę i wiele innych(chrapanie)
-chude mięso które króluje na naszych stołach jest najbardziej naszpikowane chemią
-najbardziej wartościowe źródła białka:surowe żółtka jaj, podroby(wątroba,mózgi,zoladki,serca), karkówka, lopatka
Tłuszcze: nasycone z powyższych źródeł w dużych ilościach są pozyteczniejsze i mniej szkodliwe niż tzw"zdrowe tłuszcze" w nadmiarze. Ich źródła w diecie:slonina, łój, smalec, olej kokosowy, masło, majonez.
-glikogen powysilkowy jest uzupełniany z kwasu mlekowego
-dlaczego skoro jest taka dobra nie jest popularna? "Bo się nie opłaca! "Mniej wydajesz na leki i jedzenie dlatego m.in lobby farmaceutyczne i spożywcze ją bojkotuja. Gdyby w Polsce dieta byla popularna, o 80% spadlaby sprzedaz leków!
-sredni koszt wydawany miesiecznie na jedzenie to 150-300zl
-reguluje wyproznianie u osób które miewają problemy, poprzez "nasmarowywanie" jelit
-nadmiar niewykorzystanego bialka, konwertuje do tkanki podskornej, glownie w okolicach brzusznych
żródła na ktorych bazuje to:
- archiwum z forum sfd
- wiedza i doswiadczenia wlasne
- seminarium z IFBB PRO - Robertem Piotrkowiczem, ktory jest najbardziej utytulowanym kulturysta ktory stosuje żywienie optymalne
- ksiazka "dieta optymalna" Jan Kwasniewski
- ksiazka "tluste zycie" Jak Kwasniewski
Bede aktualizowal FAQ, jak macie jakies pytania (na ktore nie bedzie odpowiedzi w artykule) to bardzo prosze o zadawanie w komentarzach.
Zmieniony przez - PePoNeNt w dniu 2015-09-27 11:37:19
-rzadziej jesz, 2-4posilki dziennie, nie odczuwasz glodu, tylko "pusty zoladek", powiększone narządy wracają do pierwotnych rozmiarów
-przygotowanie posilkow zajmuje bardzo krotko, jedzenie niewielkich gabarytowo ale "sytych" posilkow też, a zaoszczedzony czas mozesz wydajniej wydatkować
-zaostrza sie wyczuwanie smaków, np. slonego i nie potrzebujemy stosowac przypraw. Traci sie chęć na jedzenie "slodkiego"! koniec z uleganiem pokusom!
-żyjesz dłużej średnio o ok 30%
-zwalnia tempo przemiany materii nie odbijając się negatywnie na sylwetce, nie marnujesz energii na "robotę głupiego" i syntezowaniu wielu niezbędnych związków, bo dostarczasz je z pożywienia
-odciążony organizm dużo sprawniej usuwa toksyny co przekłada się na lepsze samopoczucie i wyższy poziom energii i motywacji
-nie spożywany warzyw gdyż pestycydy w nich zawarte okazują się być jedną z głównych przyczyn nowotworów, a błonnik przyspiesza pasaż jelitowy, a w mojej diecie założenie jest odwrotne: jak najmniej objętościowo, jak najlepszego jakościowo pokarmu i jak najdłuższy czas przebywania w jelitach, gdzie jest absorbowany
-wydatki na dietę i suplementacje zmniejszają się nawet 10krotnie
-lekarz który opracował zasady tej diety i "złotą proporcje" na kilogram masy ciała B 1G T 2.5-3.5G W 0.3-0.8G leczy tą dietą wszelkie schorzenia, cukrzycę, nadciśnienie, stwardnienie rozsiane, nowotwory, astmę i wiele innych(chrapanie)
-chude mięso które króluje na naszych stołach jest najbardziej naszpikowane chemią
-najbardziej wartościowe źródła białka:surowe żółtka jaj, podroby(wątroba,mózgi,zoladki,serca), karkówka, lopatka
Tłuszcze: nasycone z powyższych źródeł w dużych ilościach są pozyteczniejsze i mniej szkodliwe niż tzw"zdrowe tłuszcze" w nadmiarze. Ich źródła w diecie:slonina, łój, smalec, olej kokosowy, masło, majonez.
-glikogen powysilkowy jest uzupełniany z kwasu mlekowego
-dlaczego skoro jest taka dobra nie jest popularna? "Bo się nie opłaca! "Mniej wydajesz na leki i jedzenie dlatego m.in lobby farmaceutyczne i spożywcze ją bojkotuja. Gdyby w Polsce dieta byla popularna, o 80% spadlaby sprzedaz leków!
-sredni koszt wydawany miesiecznie na jedzenie to 150-300zl
-reguluje wyproznianie u osób które miewają problemy, poprzez "nasmarowywanie" jelit
-nadmiar niewykorzystanego bialka, konwertuje do tkanki podskornej, glownie w okolicach brzusznych
żródła na ktorych bazuje to:
- archiwum z forum sfd
- wiedza i doswiadczenia wlasne
- seminarium z IFBB PRO - Robertem Piotrkowiczem, ktory jest najbardziej utytulowanym kulturysta ktory stosuje żywienie optymalne
- ksiazka "dieta optymalna" Jan Kwasniewski
- ksiazka "tluste zycie" Jak Kwasniewski
Bede aktualizowal FAQ, jak macie jakies pytania (na ktore nie bedzie odpowiedzi w artykule) to bardzo prosze o zadawanie w komentarzach.

Zmieniony przez - PePoNeNt w dniu 2015-09-27 11:37:19
1