Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
126
Zauważyliście jak mało ludzi ćwiczących na siłowni ćwiczą mięśnie brzucha ? Szczególnie ci początkujący, którzy myślą o wielkiej „klacie" i bicepsie. Jednak, kiedy ma się ładnie wyrzeźbiony brzuch zmienia się cała sylwetka mając nawet nie wielką masę. Osobiście staram się poświęcić końcówkę treningu właśnie na tą partię mięśni. Najlepiej „mi wchodzi" kiedy robię super serie przy szybkich, ale i dokładnych ruchach. Staram się, aby mięśnie były cały czas napięte. Stosuję trzy podstawowe ćwiczenia po trzy serie.
Jeśli ktoś ma swój sprawdzony system lub technikę, będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrowienia.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tez uwazam ze panienki lubia jak mamy umiesniony brzuch a nie kilogramy tłuszczu zwisajacego nam z przodu(witaj brzusiu żegnaj siusiu :) )A czy robienie samych brzuszków wystarczy, bo ja ćwicze m. brzucha
6x w tyg. 10 seri po 40 powturzeń i po 1,5 minuty przerwy po okolo 3 miesiecy ubyło mi 5 cm w pasie a wy jak ćwiczycie ?
Szacuny
0
Napisanych postów
607
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4776
Do Mistrza: Tez jestem pod wrazeniem...czy moglbys napisac jaki robisz trening (na mase,rzezbe...), bo tu na forum (i z tym sie zgadzam) dowiedzialem sie ze robienie treningu na mase i cwiczenie brzucha nie ma sensu (to nawet pogorszy sprawe bo cwiczone miesnie wypchna tluszcz). Bo jesli robisz tak jak ja trening na mase to zaraz zabieram sie do cwiczen
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dieta to podstawa. Przy właściwej diecie w ok. 1,5 miesiąca zgubiłem prawie 5cm w pasie. Dodatkowy w okolicy bicepsu, klatki i barków lekko się "powiększyłem", co świadczy o tym, że można w cyklu na masę tracić tłuszczyk. Wykonuję tylko brzuszki na krześle rzymskim. Na aeroby nie mam czasu. Efekty są super. Jam już mówiłem, dieta, dieta i jeszczeraz dieta, no i dużo chęci.
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
126
Wiadomo, że przy ćwiczeniu na masę nie pozbędziemy się tłuszczu (choć w pewnym stopniu tłuszcz i tak jest spalany).
Nie stosuję ćwiczeń na masę, ponieważ szybko można zatłuścić m. brzucha, a spalenie tego wszystkiego jest długotrwałe.
Moim zdaniem ilość powtórzeń nie powinna być mniejsza niż 12-15. Jestem zadowolony z serii jeśli przy ostatnich ruchach mam pożądne palenie mięśni.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie zgodzę się z Tobą.
Można spalić tłuszcz robiąc masę (mięśniową). Podstawą są odpowiednie proporcje między białkiem, ww i tłuszczami.
Ważę 100 z hakiem z jem tylko 250-270g ww dziennie. Jeśli chodzi o białko jest tego więcej, bo na poziomie 350-400. O tłuszczach nie wspomnę bo jest tego naprawdę mało. Ilość ww sugerowałaby, że nie mam energii na trening, ale jest inaczej. Ćwiczę pełną parą, na maksa. Tłuszczu ubywa, a mięśni trochę przybywa. To jest naprawdę wykonalne.