SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na redukcje do oceny/poprawy?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3346

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
1. jak wiadomo piers z kurczaka jest najłatwiejsza w przygotowaniu. moge jesc codziennie ? i raz gotowaną a raz smazoną na teflonie ?
Mozesz
choć szybko Ci się znudzi (uwzględnij w diecie również chude mięso wolowe, chudą wieprzowinę)

2. jesli smaze tą pierś na oliwie (oczywiscie troche) to czy moge potem tą oliwą na ktorej smazylem polać ryż ? czy ta oliwa juz wtedy sie nie nadaje ?
Staraj się smażyć bez obecności tluszczu
oliwą na ktorej smażyłeś nie polewaj potraw

3. pierś z kurczaka warzymy oczywiscie przed gotowaniem ? bo z tego co widze po gotowaniu waga maleje.
Wszystkie produkty ważysz przed obrobką termiczną

4. jak wiadomo tuńczyk dziennie nie jest dobrym pomysłem. no ale czym łatwo zastąpić tunczyka po treningu z ryżem ? zeby przygotowac rybe nie ma zabardzo czasu. wiec tak myśle zeby ograniczyć tuńczyka do pół puszki dziennie (czyli jakies 90g). może być ?
Tuńczyka możesz zastąpic innymi chudymi rybami, chudym mieskiem, bialkami jajek, odżywką bialkową

5. juz kupiłem drugą oliwe i dalej jakas dla mnie taka ostra jest :-/ tzn Borges i Costa d'Oro. moze polecicie jakies łagodniejsze ?
Im bardziej ostra tym lepsza

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 180 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2539
1. a da sie okreslic ile taka smażona pierś na teflonie traci białka ? hmm każdy pisze mieso wieprzowe czy wołowe. a jakies konkrety o małej ilości tluszczu ?

2. no ale jednak nawet na teflonie te troche tluszczu trzeba dodać. ok wiec bede polewac ryż "świeżą oliwą".

3. :)

4. za bardzo za rybami nie przepadam :( ale za to tunczyka uwielbiam. a pol torebki ryzu *** przed obiadem a drugie pol po treningu wiec z odżywką białkową nie da rady , z jajkami chyba ryż tez nie bardzo :)

5. no kiedyś mialem Salvadori czy jakos tak to nie była ostra , ale smaczna jak najabrdziej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
1. a da sie okreslic ile taka smażona pierś na teflonie traci białka ? hmm każdy pisze mieso wieprzowe czy wołowe. a jakies konkrety o małej ilości tluszczu ?
Co do strat nie przejmuj się nimi
Z chudszych mięs masz do wyboru np. polędwice wołową, pieczeń wolową, schab wieprzowy.

2. no ale jednak nawet na teflonie te troche tluszczu trzeba dodać. ok wiec bede polewac ryż "świeżą oliwą".
Nie trzeba

3. :)

4. za bardzo za rybami nie przepadam :( ale za to tunczyka uwielbiam. a pol torebki ryzu *** przed obiadem a drugie pol po treningu wiec z odżywką białkową nie da rady , z jajkami chyba ryż tez nie bardzo :)


5. no kiedyś mialem Salvadori czy jakos tak to nie była ostra , ale smaczna jak najabrdziej :)
Ma być extra vergine

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 180 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2539
a jakies przepisy na tą polędwice lub pieczeń wołową :)? czy normalnie na teflon i szamać ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Osobiście wszytskie gatunki mięs jem gotowane

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 180 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2539
hmm no zeby piers gotowaną to rozumie , ale zeby poledwice lub pieczeń gotowaną to jakos tak nie bardzo :) przyprawiasz jakos czy cos ? tak jak piers gotowac ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Oczywiście że przyprawiam
często miesko dusze z dodatkiem warzyw i mam pyszny sosik

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2618
mam pytanie. Czy jakbym sobie podobna diete zastosowal (bo mam podobna wage itd) i cwiczyl ta spartanska 300, to czy zmniejszylaby mi sie masa miesniowa??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeżeli będzie bilans ujemny to będzie ubytek masy
Ale po co palić mięśnie? Jaki w tym cel?
Dostosuje tak dietę/treningi aby palić tłuszcz
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chciałam zapytać???...

Następny temat

Dieta do sprawdzenia

WHEY premium