Witam : ) Otoz, jakies poltora tygodnia temu, zaczalem sobie jesc izolat bialka Treca

Cos takiego

Plan treningowy jest calkiem dobry, mysle, ze dieta tez. Bialko zakupilem w celu zwiekszenia przyrostow oczywiscie. Ale mam pytanie, na opakowaniu pisze, ze wewnatrz znajduje sie praktyczna miarka (20g) dzieki ktorej mozna latwo odmierzyc jedna 'dawke' - czyli 30g (1,5 miarki). Jednak w moim opakowaniu znajduje sie miarka 50g (na potwierdzenie moich slow zalaczam fotke). Wszystko byloby okej, bo jest nawet latwiej, wsypuje po prostu 30g wedlug tej miarki, ale hm, wydaje mi sie, ze troche na dlugo (zbyt dlugo) starcza to bialo. Opakowanie zawiera 600g bialka, a ja biore je juz jakies poltorej tygodnia. Gdy wsypalem dzis z ciekawosci dwie lyzki stolowe (raczej czubate, ale nie jakos wybitnie) to zapelnilem 40g wedlug tej miarki. Czy wszystko jest ok forumowi eksperci, czy jednak troche ta miara oszukuje? Po prostu chcialbym brac to bialko nalezycie i trzymac sie diety, zostalo mi jeszcze okolo 1300 g.
Aha, mam tez drugie pytanie. Czy macie moze jakas "srednia" jaka powinienem jako chudzielec (66kg) przytyc, majac mysle dobra diete (staram sie dostarczac przynajmniej 2g bialka na kazdy kilogram ciala i dosc duzo weglowodanow) gdy zjem 2kg tego bialka? Czy to zalezy ode mnie, moge przytyc 1kg a moge 4? :P Pytam bo spotkalem sie z roznymi opiniami, niektorzy bez diety przytyli kilka kilogramow bo bialku/gainerze , a inni mieli ciezko z dieta (niby) dobra (nie wiem, nie wnikalem). Pozdrawiam