Szacuny
1
Napisanych postów
270
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3823
Mam pytanie. Czy trening 5 razy w tygodniu... i codziennie inna partia to dobre rozwiazanie??np. Poniedzialek - klatka Wtorek-plecy sroda-triceps czwartek- biceps piatek-barki ????? co powiecieo takim treningu?
Szacuny
18
Napisanych postów
1972
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
8170
krótko , NIE
to zły pomysł bo oprócz regeneracjii określonej grupy musi nastapić również regeneracja systemu nerwowego i rezerw energii całego organizmu , dlatego w ciągu tygodnia powinno być co najmniej 3 dni zupełnej przerwy od siłowni
narqua
To live forever is a fantasy
To die tomorrow is reality
- = - = -
zaczynasz ? wejdź tutaj koniecznie http://www.sfd.pl/temat153141/
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
I to sie niezgodze, moze sie myle ale ja cwicze 5 razy w tyg.
pon klata+plecy
wt bic+tric
sr barki+kaptury cz nogi
pt klatka+plecy
brzuch codziennie!(moi slaby punkt)
jak zuwazyliscie to klate i plecy cwicze 2X. Dlaczego? dlatego ze zalezy mi na tych partiach szczegulnie moim zdaniem regeneruje sie ok.
I jesli chodzi o sile to idzie i to nawet ladnie szczegulnie na klatce.
Napewno mislicie ze to glupota i wcale nie ma sensu, ale jesli nieczuje przetrenowania i robie postepy.
Znam gosci na silce co cwicza 2X razy dzienie ok 8am i 9pm
a klate i plecy to wala 3X tyg!
Szacuny
18
Napisanych postów
1972
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
8170
stryjek nikt , przynajmniej nie ja , nie powie ci że robisz bez sensu czy głupio bo każdy organizm ma swoją inteligencję i bez wzgledu na to co robisz a twój organizm to akceptuje to jest to jak najbardziej dobre i madre
ale
popatrz na to z innej strony , skoro 5 dni w tygodniu dają ci tak duzo - a gwarantuje ci ze twoja regeneracja działa bo musi i nie osiąga swoich maksymalych możliwości - to pomyśl o ile wiecej dało by ci ćwiczenie 3 razy w tygodniu i pozwolenie na pełną regeneracje - pomyśl o tym
nie mówię że to co pisałeć jest złe , może na ciebie to działa , ale zaczynac trzeba powoli i jesli to nie działa to trzeba zwiększać parametry treningu , również ilość treningów w tygodniu - ale powoli
narqua
To live forever is a fantasy
To die tomorrow is reality
- = - = -
zaczynasz ? wejdź tutaj koniecznie http://www.sfd.pl/temat153141/