Witam. Od 3 tygodni chodzę na siłownie i ćwiczę wszystkie główne partie ciała. Po każdym treningu robię od 5-20 minut cardio(rowerek/bieżnia), zastanawiam się czy to kontynuować? Mam 18 lat i przy wzroście 190cm ważę zaledwie 65kg. Robię cardio ponieważ zależy mi na kondycji (z która u mnie słabo). I tu właśnie moje pytanie czy jeżeli chcę zyskać masę mięśniową to powinienem zrezygnować z cardio czy raczej nie ma przeciwwskazań? Z góry dziękuję:)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Możesz robić tylko musisz to uwzględnić w diecie, zacznij jeść i pilnować diety bo jak nie zaczniesz o to dbać to jeszcze bardziej schudniesz.
...
Napisał(a)
Jak to są umiarkowane aeroby to mogą poprawić apetyt ale jak napisał Viren uwzględnij je w diecie
...
Napisał(a)
Jeśli jesteś ektomorfikiem (a tak wynika z opisu), czyli osobą szczupłą z szybkim metabolizmem,
sugerowałbym zrezygnować z aerobów i zamiast tego w celu utrzymania kondycji kręcić interwały.
Pozwoli to na zachowanie większej ilości masy mięśniowej a przy dobrze skomponowanym treningu da efekty kondycyjne
porównywalne z długim cardio.
sugerowałbym zrezygnować z aerobów i zamiast tego w celu utrzymania kondycji kręcić interwały.
Pozwoli to na zachowanie większej ilości masy mięśniowej a przy dobrze skomponowanym treningu da efekty kondycyjne
porównywalne z długim cardio.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!