Witam!
Do założenia i prowadzenia tego bloga skłonili mnie inni forumowicze z ambitnymi planami!Moim celem jest powrót do zdrowego-kulturystycznego trybu życia!Od 18 roku życia poważnie traktowałem treningi i przez 1,5 roku nie opuściłem żadnego treningu!Po tym okresie ważyłem 83kg i wyglądałem b.ładnie.Przez ostatnie 5 lat nie robiłem kompletnie nic!(pół sezonu pograłem w piłkę w amatorskiej drużynie w UK.A od 3 lat głównymi składnikami mojej diety był kebab,wóda,cola,whisky,Kfc,browar i chińszczyzna...Fajki paliłem prawie 11lat(rok przerwy jak trenowałem)Od 14/01/09 postanowiłem wrócić na siłownie i zerwać z dietą wysoko-promilową.Od 1/02.09 nie pale fajek!
CEL:
-Powrót do wagi i sylwetki sprzed 6lat.
-zdrowy-sportowy tryb życia
DANE:
Waga:72kg.(2 m-ce temu 67)
Wzrost:176cm
DIETA:
Na razie diety nie mam.Pochłaniam wszystko jak leci,ale staram się powoli zwracać uwagę na skład posiłków i ich ilość!Mam nadzieję,że niedługo to się zmieni i dieta będzie ułożona.
WYMIARY:
Biceps:37cm
Udo:51
Łydka:36
Klatka:niedługo podam
Pas/Przedramię:J.W
TRENING:
Przez pierwsze 2-3 m-ce postanowiłem wystartować moim pierwszym treningiem,którym kiedyś trenowałem.Wszystkie ćwiczenia robię 10 powtórzeń w 3 seriach,na nogi robię 12 powtórzeń.
Poniedziałek:(Klatka,biceps/przedramie)
-Wyciskanie na ławeczce płaskiej
-Wyciskanie na ławeczce skośnej(maszyna)
-Wyciskanie siedząc(maszyna)
-Uginanie sztangą
-Uginanie sztangielkami
-Podciąganie linek
-Uginanie przedramion sztangą
Środa:(Plecy,triceps,kaptury)
Podciąganie na drążku
Ściąganie drążka za plecy(maszyna)
Podciąganie sztangielek
pompki
wyciskanie sztangielkami
ściąganie linek
podnoszenie sztangi
Piątek(Nogi,barki,)
Przysiady
Uginanie ud siedząc(maszyna)
Uginanie ud leżąc(maszyna)
Uginanie sztangielek bokiem
Podciąganie sztangi do brody
Podnoszenie sztangielek przed siebie
Z góry przepraszam za niepoprawne nazewnictwo ćwiczeń,mam nadzieję,że zostanę zrozumiany.
SUPLEMENTY:
Witaminy z apteki tabletka dziennie
Cynk Tabletka dziennie
Gainer z Argosu-2 porcje dziennie po treningu i między posiłkami
Białko z MET-Rx-2 porcje dziennie po śniadaniu i przed snem w dni treningowe po treningu i przed snem.
BCAA z MET-Rx-2 tab przed i 2 po treningu.W dni nietreningowe 2 tab dziennie.
Od 3 dni jem kreatynę monohydrat- w dni treningowe porcja przed i po treningu,w dni nietreningowe 1 porcja dziennie.
W trakcie treningu pije mineralną z rozpuszczonym kompleksem witaminowym.
Do założenia i prowadzenia tego bloga skłonili mnie inni forumowicze z ambitnymi planami!Moim celem jest powrót do zdrowego-kulturystycznego trybu życia!Od 18 roku życia poważnie traktowałem treningi i przez 1,5 roku nie opuściłem żadnego treningu!Po tym okresie ważyłem 83kg i wyglądałem b.ładnie.Przez ostatnie 5 lat nie robiłem kompletnie nic!(pół sezonu pograłem w piłkę w amatorskiej drużynie w UK.A od 3 lat głównymi składnikami mojej diety był kebab,wóda,cola,whisky,Kfc,browar i chińszczyzna...Fajki paliłem prawie 11lat(rok przerwy jak trenowałem)Od 14/01/09 postanowiłem wrócić na siłownie i zerwać z dietą wysoko-promilową.Od 1/02.09 nie pale fajek!
CEL:
-Powrót do wagi i sylwetki sprzed 6lat.
-zdrowy-sportowy tryb życia
DANE:
Waga:72kg.(2 m-ce temu 67)
Wzrost:176cm
DIETA:
Na razie diety nie mam.Pochłaniam wszystko jak leci,ale staram się powoli zwracać uwagę na skład posiłków i ich ilość!Mam nadzieję,że niedługo to się zmieni i dieta będzie ułożona.
WYMIARY:
Biceps:37cm
Udo:51
Łydka:36
Klatka:niedługo podam
Pas/Przedramię:J.W
TRENING:
Przez pierwsze 2-3 m-ce postanowiłem wystartować moim pierwszym treningiem,którym kiedyś trenowałem.Wszystkie ćwiczenia robię 10 powtórzeń w 3 seriach,na nogi robię 12 powtórzeń.
Poniedziałek:(Klatka,biceps/przedramie)
-Wyciskanie na ławeczce płaskiej
-Wyciskanie na ławeczce skośnej(maszyna)
-Wyciskanie siedząc(maszyna)
-Uginanie sztangą
-Uginanie sztangielkami
-Podciąganie linek
-Uginanie przedramion sztangą
Środa:(Plecy,triceps,kaptury)
Podciąganie na drążku
Ściąganie drążka za plecy(maszyna)
Podciąganie sztangielek
pompki
wyciskanie sztangielkami
ściąganie linek
podnoszenie sztangi
Piątek(Nogi,barki,)
Przysiady
Uginanie ud siedząc(maszyna)
Uginanie ud leżąc(maszyna)
Uginanie sztangielek bokiem
Podciąganie sztangi do brody
Podnoszenie sztangielek przed siebie
Z góry przepraszam za niepoprawne nazewnictwo ćwiczeń,mam nadzieję,że zostanę zrozumiany.
SUPLEMENTY:
Witaminy z apteki tabletka dziennie
Cynk Tabletka dziennie
Gainer z Argosu-2 porcje dziennie po treningu i między posiłkami
Białko z MET-Rx-2 porcje dziennie po śniadaniu i przed snem w dni treningowe po treningu i przed snem.
BCAA z MET-Rx-2 tab przed i 2 po treningu.W dni nietreningowe 2 tab dziennie.
Od 3 dni jem kreatynę monohydrat- w dni treningowe porcja przed i po treningu,w dni nietreningowe 1 porcja dziennie.
W trakcie treningu pije mineralną z rozpuszczonym kompleksem witaminowym.