Hej.
Mam takie pytanie.
Aktualnie spozywam 4000kcal
200b 130t 500w
Robie bardzo powolna mase bo tyje jakos max pol kilo miesiecznie.
Trenuje powerlifting i mam prace fizyczna z tego az tak duze zapotrzebowanie.
Ale to nie o tym,
Ostatnio czym dalej w las mam coraz wieksze wzdecia gazy bulgotanie w zoladku.
Jem z pol kilo wazyw i z pol kilo owocow.
Dieta 100% zdrowa zero przetworzonego zarcia sam ryz, makaron z maki durum, pieczywo ciemne roznorodne, platki owsiane itp.
I tak oststnio sprawdzilem w apce ze jem ponad 50g blonnika dziennie.
Wydaje mi sie ze to moze byc powod moich problemow trawiennych.
I tu rodzi sie moje pytanie czy myslicie ze moglbym wrecz powinienembym zamienic np ciemne pieczywo na biale.
I platki owsiane na np platki ryzowe czy platki kukurydziane zeby ograniczyc spozycie blonnika i pozbyc sie problemow trawiennych?
Chyba przy mojej podarzy kalorycznej i aktywnosci fizycznej nie bedzie to glupie rozwiazanie ?
Chyba ze macie jakies lepsze pomysly jak uporac sie z moimi ,,dolegliwosciami" bo przyznam ze jak j**ne boka to sam musze nos zakrywac xDDD
Zmieniony przez - gudixx w dniu 24.01.2025 20:25:01
Mam takie pytanie.
Aktualnie spozywam 4000kcal
200b 130t 500w
Robie bardzo powolna mase bo tyje jakos max pol kilo miesiecznie.
Trenuje powerlifting i mam prace fizyczna z tego az tak duze zapotrzebowanie.
Ale to nie o tym,
Ostatnio czym dalej w las mam coraz wieksze wzdecia gazy bulgotanie w zoladku.
Jem z pol kilo wazyw i z pol kilo owocow.
Dieta 100% zdrowa zero przetworzonego zarcia sam ryz, makaron z maki durum, pieczywo ciemne roznorodne, platki owsiane itp.
I tak oststnio sprawdzilem w apce ze jem ponad 50g blonnika dziennie.
Wydaje mi sie ze to moze byc powod moich problemow trawiennych.
I tu rodzi sie moje pytanie czy myslicie ze moglbym wrecz powinienembym zamienic np ciemne pieczywo na biale.
I platki owsiane na np platki ryzowe czy platki kukurydziane zeby ograniczyc spozycie blonnika i pozbyc sie problemow trawiennych?
Chyba przy mojej podarzy kalorycznej i aktywnosci fizycznej nie bedzie to glupie rozwiazanie ?
Chyba ze macie jakies lepsze pomysly jak uporac sie z moimi ,,dolegliwosciami" bo przyznam ze jak j**ne boka to sam musze nos zakrywac xDDD
Zmieniony przez - gudixx w dniu 24.01.2025 20:25:01