SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

błonnik w diecie skd/tłuszczowej

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4660

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 406 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 7315
Witam,
Prosiłbym o ewentualne skorygowanie mnie ale z tego co wykombinowałem to najlepszym źródłem błonnika w takiej diecie (jako dodatek np. do piersi kurczaka)są: brokuły, kalafior, szpinak, pieczarki i ewentualnie (większa zawartość węgli)brukselka... zgadza się?
Chodzi mi głownie jak to w takiej diecie o utrzymanie nie zadużej ilości węgli (30-50g)

Gdy ci czarny kot przebiegnie drogę nie myśl, że to pech... chyba, że jesteś myszą

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 739 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 638
Dzięki serdeczne, widziałam te tabele, nie przyjrzałam się dokładnie, wybrałam takie, gdzie wszystko wygodnie napisane. A ta z błonnikiem jest bee, trzeba w każdy produkt osobno wchodzić, ale gra warta świeczki, skoro kalafior mogę liczyć nie 5, a 2,6g ww

Precz z dietą!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5956 Napisanych postów 74388 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 744843
Tak i otreby.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 406 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 7315
a masz sogacza jako, że jedyny odpowiedziałeś tak szybko :)

Gdy ci czarny kot przebiegnie drogę nie myśl, że to pech... chyba, że jesteś myszą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 169361
No, otręby będą najlepszym wyjściem przy tego typu diecie i nie musisz ich wliczać do ogólnej liczby spozytych węgli

pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1539 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 54239
mi się bardziej sprawdza kapucha kiszona niż otręby jeśli idzie o lepsze wypróżnianie na ckd.tzn otręby daj do śniadania a np do obiadu daj kapuche tez ma mało węgli o tego jeszcze coś tam witamin
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
nie muszę wliczać otrębów do węgli? hmmm... to by było gites :)a dlaczego?
bo rozumiem że kalafior,brokuły,szpinak i pieczarki muszę wliczać? (najczęściej właśnie to dodaję do posiłków)
...no i jeszcze mi powiedzcie jak mam spożywać otręby(tzn w jakiej formie np z wodą czy jak?)i czy do uzupełniania witamin mogę stosować taką zwykłą multiwietaminę z apteki?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1539 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 54239
otreby musisz wliczać,a dokładniej węglowodany strawne w nich zawarte,błonnika się jedynie nie wlicza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dobra to przyznam, że teraz to się trochę pogubiłem...
1. mrożone brokuły i kalafior mają ok. 5g węgli ogółem (w tym 2,5g strawnych)natomiast błonnika pokarmowego mają trochę powyżej 2g

2. otręby przenne mają ok 62g węgli ogółem (w tym 19,5g strawnych) natomiast błonnika pokarmowego mają 42g

...więc ile czego dziennie powinienem szamać przyjmując że w skd można zjadać do 30g węglowodanów a dzienne zapotrzebowanie błonnika pokarmowego to jak wyczytałem średnio 30g

sorki, że tak cisnę z tym tematem ale jak napisałem trochę się pogubiłem a odpowiedź na ten temat mam nadzieję mi wszystko rozjaśni
z góry wielkie dzięki

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 43234
wliczasz tylko strawne wegle

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3720 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 18051
najlepszym zrodlem blonika na diecie tluszczowej jest SIEMIE LNIANE ms mnustwo zderowych tluszczy okolo 30g bialko okolo 20g okolo 30-40g BLONNIKA i do 10g ww strawialnych!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no dobra ale w jakiej postaci szamać te otręby tak jak pytałem trochę wyżej?
...i ostatnie pytanie odbiegające trochę od tematu (ale nie chcę zaśmiecać już forum): wiem, że alkohol jest be ale jeśli się już go pije (czasami trzeba ) to lepiej pić wódkę pod jakieś żarcie albo wodę mineralną (bo soki raczej odpadają) czy może czerwone wytrawne wino i wtedy nie spożywać węgli tego dnia?

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ortoreksja - a jak to jest u was

Następny temat

Szybki przyrost masy mięśniwej!

WHEY premium