Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
23
korwa , dzi spatzre w lustro z tylu i mam o 30% wiekszego prawego motyle, korwa, nie wiem czemu , cwicze ok, technike am ok, co jest?? wstydze si ewyjsc na plaze bo roznica jest za duza, jak to mozliwe co ztym zrobic????????????/ szybko
Szacuny
57
Napisanych postów
2417
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
25081
wiesz , dosc czesto to nawet widac u niekltorych , pewnie ma to tez jakies oparcie w genetyce , czlowiek nie jest idealnie symetryczny , niekorzy maja wieksza dysproporcje niektorzy mniejsza , sproboj moze zmienic cwiczenia na plecy na sztangielki i na ''mniejsza'' strone rob troche wiecej powt , ale to tylko moja propozycja , ja bym cwiczyl dalej rowno , i mial nadzieje ze sie wyrowna
Szacuny
1
Napisanych postów
286
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7224
Z cwiczeniem jednej strony sie nie zgadzam . Powinienes dac priorytet na plecy motyle . Technicznie dobrze wykonywac cwiczenia . I zeby nabrac troszke mieska na wyrównanie polecam dobra diete . Z czasem gdy bedziesz dobrze jadl i trenowal same sie wyrównaja . Aczkolwiek kazdy ma wieksze motyle prawe chyba ze ktos jest leworeczny .
Szacuny
1
Napisanych postów
127
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
59558
Mozecie obwiniac genetyke za jego asymetrie, ale nie raz widze gosci ktorzy laduja sobie 3 razy tyle ile moga szarpnac np na sciaganie do klatki/karku, a pozniej tak kalecza technike ze sie zal robi, lokcie we wszystkie strony, wiec pozniej sa efekty w postaci dysproporcji.
Mnie tez sie wydawalo ze robie cwiczenia rowno, symetrycznie, dopoki kumpel
nie powiedzial ze robie dokladnie tak j/w napisalem.
Moja rada wziac mniejszy ciezar, czuc ruch, a najlepiej to poprosic kogos zeby zobaczyl czy rowno ciagniesz ciezar.
Szacuny
212
Napisanych postów
48745
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91090
1.zmiejsz obciązenia
2-popraw technikę
3-skup się na symetrii ruchów
4-rób tyle samo na obie strony
5-trenuj przed lustrem lub w asyście kogoś, kto będzie czuwał nad poprawnością Twoich ruchów