czesć do dłuższego czas dolega mi bol pleców najbardziej podczas siedzenia i podczas ruszania łopatakmi boli mnie w ledzwiach i w środku pomiedzy łopatkami byłem na prześwietlweniu i oto co jest w opisie . Odcinkowe nadmierne zagłebienie płytek granucznych dolnych trzonów L4 i L5 - nieznaczne zmiany przeciążeniowe. Spina bifida s1 ( to chyba słpłycenie lordozy ale niewiem dokładnie ) pozatym kregosłup bez zmiana w odcinku L-S co mi radzicie zrobić byłem u ortopedy powiedział że wszystko ok i że mam 3 tgodnie braać jakieś leki i niećwiczyć brałem i niećwiczyłem bol niejest aż taki mocny jak na początku ale nadal boli co robić ?? z góry dzieki za odp. pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Halo moze sie ktoś wypowie na ten temat?? byłbym wdzieczny z góry thx.
...
Napisał(a)
OK wiec jesli chodzi o odcinek kregoslupa L4-L5 i twoje zmiany w postaci spłycenia plytek to sa one wynikiem nadmiernego obciazenia kregoslupa przynajmniej tak mi sie wydaje!!!! Natomiast spina bifida to jest schorzenie wrodzone tzn. wada wrodzona kregoslupa i cewy nerwowej i po polskiemu to sie nazywa "tarń dwudzielna" polega ona na zaburzneiu zamkniecia dolnego otworu cewy nerwowej i znieksztalca przebieg kanalizacji rdzenia kręgowego!! HMM ale jesli lekarz nie zbadal cie dokladnie tylko stwierdzil to po wykonaniu jednej fotki to pasowaloby to skonsultowac z jakims specjalista i zrobic TK( tomografie) lub MR(rezonans magnetyczny ) tego odcinka kregoslupa!! Warto sie pomeczyc troszke zeby potem nie plakac no i zeby mozna bylo cwiczyc ;)))))
Jesli masz jakies pytanka medyczne to wal na gg nr jest w profilu!!!
Jesli masz jakies pytanka medyczne to wal na gg nr jest w profilu!!!
aliena vitia in oculis habemus a tergo nostra sunt
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!