SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[DT] Walka z genami

temat działu:

Dzienniki Juniorów

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 28705

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2255 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 15677
Witajcie!
Zakładam dziennik z czystej ciekawości tego, co może mnie dzięki temu spotkać. Po kolei:
Waga: 83,4
Wzrost: 184
Staż treningowy: 5 miesięcy+
Obwód pasa: 86
Obwód klaty: 100
Obwód uda: 63
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): Rower, bieganie, czasami piłka nożna.
Cel obecny: MASA!
Cel całościowy: Jak w tytule, walka ze stereotypem genów.

22 lipca 2014 postanowiłem wziąć się za siebie. Radykalnie zmieniłem sposób odżywiania i ruchu, jakim raczyłem swój organizm. Jakiś czas jeździłem sporo na basen i rowerem, ale po braku efektów znalazłem się tutaj. Wrzuciłem dietę, FBW, no i pojawiły się efekty. Najpierw była redukcja. Ubyło 15cm w pasie, 15+kg tłuszczu i poprawiłem kondycję. Obecnie wszedłem na cykl masowy.
Wygląd sylwetki zawdzięczam siłowni, ale mięśnie jak wiadomo rozwijały się przez całe życie. Moim bodźcem było jeżdżenie na basen od 6 roku życia aż do 16-tego [co tydzień] na ukierunkowane treningi pod okiem ratowników. Do tego dochodziły budowa domu, czyli bieganie z taczką wypełnioną piaskiem/betonem oraz "szpadlowanie" - kopanie i urabianie betoniarek.
Obecnie ćwiczę FBW 5x5 3x w tygodniu, jem 4 posiłki dziennie [od przyszłego tyg. 5] i na razie jedynym suplem było białko.

Chcę zwalczyć stereotyp mojej przeszłości, czyli to, że zawsze byłem okrągły. Walczę również z genami. Jestem endomorfikiem, więc ciężka droga przede mną. Wymarzona sylwetka? Wyjdzie w praniu. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Nie zamierzam bić rekordów w wyciskaniu, ani zbijać wagi do 60kg. Zamierzam po prostu wyglądać dobrze i wysportowanie. Lustro jest moim wyznacznikiem.

Tak było:

Szczyt formy:

Lato 2014 [przed rozpoczęciem redu]

Zmieniony przez - Munga w dniu 2015-01-07 23:17:21
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2255 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 15677
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 11592 Napisanych postów 159275 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1230146
dobra robota:) pwoodzenia

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
W poniedziałek pierwszy dzień masy. Jedzenie i trening. Od siebie dodam, że za bardzo nie poczułem tego treningu od razu po. Dopiero kolejnego dnia okazało się, że dobrze styrałem plecy tym wiosłowaniem [przyjemne zakwasy]. Ciężko też mi było zrobić przysiady na słabo zregenerowanych nogach od poprzedniej środy. Podciąganie również nie jest moją mocną stroną i obecnie korzystam z negatywów. Cieszę się natomiast z tego, że udało mi się wykonać aż tyle dipów. W następny poniedziałek na pewno dołożę przynajmniej te 5kg.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 247
Gratuluje zrzuconego zbędnego balastu :) Tylko tak dalej! Będę odwiedzał regularnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki chopaki.
Środa:

Odkąd jestem na masie czułem się jakbym jechał na czymś pobudzającym. Nie wiem czym to jest spowodowane - pewnie endorfinki. Niestety wczoraj po treningu czar prysł. Jakiegoś doła złapałem. Czułem się jakbym nie dał z siebie wszystkiego. I po części tak jest. Nie mogę odnaleźć się w tych 5 powtórzeniach. Na początku przy redukcji miałem inny plan i zdaje mi się, że lepiej czułem mięśnie. Dziś tak naprawdę czuje tylko prostownik po MC. Muszę dorzucić żelastwa na następnym treningu.

Nutka na trening:
https://soundcloud.com/dnfandvnalogic/live-14-06-14
I fotka z rana:

Zmieniony przez - Munga w dniu 2015-01-08 09:26:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11128 Napisanych postów 51319 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
To może warto zmienić plan :)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Muszę po prostu zmienić obciążenia. Do tej pory jechałem tak:
30kgx15 / 40x12 / 45x10 / 50x8 / 55x6
To mnie męczyło na tyle, że ta ostatnia seria szła powoli i czułem klatę. Obecnie przy 5x5 nawet sie nie zmęczyłem przy 60kg. Muszę zdecydowanie to podbić i obadać co będzie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dietka:

Mały dyskomfort na plecach czułem, ale ten "dobry" ;)
Nutka na dziś:

Zmieniony przez - Munga w dniu 2015-01-09 09:30:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzisiejszy trening na duży +. Czuję nogi, łapy i klatę - lekkie mrowienie. Jest dobrze!
Co mi się udało? Wolne przysiady. Wcześniej robiłem na Smithie. Dziś bez, przy ostatnim powtórzeniu trochę mnie zniosło, ale dałem radę ustać :P Mega pompa na bicku przy negatywach - żyłki wyszły. Dobiłem też trochę klatę. Piątego powtórzenia nie dałem rady dźwignąć. Zmniejszyłem też ciężar przy wiosłowaniu, żeby dopracować technikę.
W trakcie śniadania musiałem iść zrobić miejsce Naleśniki na kolację pycha.

Zmieniony przez - Munga w dniu 2015-01-10 00:21:17
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[DT] FraneKapusta

Następny temat

micha to potstawa ;p- (dt) vvasyl

WHEY premium