[...] do stolu Uwaga: przed dodaniem miesa należy spróbować sos gdyz każdy z nas ma inny smak.jezeli sos jest zamocny lub za gesty można go rozcieczyc mlekiem lub woda, natomiast gdy jest za slaby można dodac jeszcze przecieru a jak nie mamy to kostke rosolowa lub wegete. Uwagi te dotycza wszystkich sosow jakie przygotowujemy. GOTOWA [...]
[...] i pozno, to potem glupoty sie snia, nawet ashwaganda moze nie pomoc ;-) Widac ze sie zawzielas %-) taa, do dzis, bo mi piardlo czasowo znow :-) 8/14-21 - masakra #-P Napoje: woda, kawa Suple: tranvit, Ca, D3+K, gotu kola, bacopa (rano), Mg, Zn, forskolin, ashwaganda (wieczorem) Samopoczucie: ok, po poludniu znow spadek cukru Z rana koncowka [...]
[...] ale wiesz, dajesz cos oid siebie nba forum i myslisz ze fajnie by bylo jak by ktos sie wypowiadal, komentowal twoje treningi, wypowiedzi fotki. a tu nic... Co do ryby to najpierw na parze warzywa pozniej doi warzyw rybka na 3 minuty (rozmrozona ryba) i polewam sosem chrzanowym :) woda tropszke maki dol, pieprz i chrzan :) proste a smaczne :)
Kiedys czytalem pewien artykul na temat wody, chodzilo w nim oto ze woda ktora byla kiedys lodem czyli rozmrozona jest lepiej przyswajalna przez organizm czlowieka, jej przyswajalonosc wynosi okolo 90% natomiast zywla woda mineralna jest przyswajalna w 40-45%.
A mnie się ostatnio każda ryba rozwala, jak piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby? To jest urok ryby mrożonej. Woda zamarzając w rybie rozwala jej strukturę, najlepiej [...]
ok, a jajko z ryżem robisz? napisałeś jajko, a później nie wiem do czego go użyłeś, ponieważ można również do ryby, żeby panierka się lepiej kleiła.. apropo mleka, ja rozmrażam ryby w rozcięczonym mleku z wodą(godzina i rozmrożona ryba).. wtedy nie czuć nieprzyjemnego zapachu tranu.. mama tak zawsze robi i robiła więc podpatrzyłem kiedyś.. :) [...]
qazar - wierzę że ważyłeś, ale przecież ryba zawiera 80% wody, która zamarza, a po rozmrożeniu wypływa - rozmrożona ryba jest bardziej sucha od świeżej. Oczywiście w supermarketach mogą robić różne sztuczki typu polewanie wodą przed zamrożeniem, ale wtedy filety pokrywałaby spora warstwa lodu.