Żelatyna jest białkiem, którego strawność przez organizm człowieka wynosi około 5 procent. Niestety nie mamy enzymu, aby sobie z tym prowadzić. Nie ma więc specjalnego sensu aby wliczać to białko w pule kalorii. Poza tym, ile Ty tej żelatyny, czy proszku do pieczenia spożywasz? Przecież w kuchni używa się kilka gramów. Nie widzę sensu, żeby [...]
[...] przez Ciebie pierś z kurczaka lub gotując kaszę gryczaną, produkty te w zależności od sposobu obróbki mogą nasiąknąć znaczną ilością wody, lub też stracić wodę. Wystarczy trochę dłużej gotować wspomnianą kasze, żeby ważyła 30 procent więcej. Z tego też względu założyć tylko można, że w gotowanej piersi z kurczaka będzie około 30 gramów białka.
[...] Osobiście nigdy w życiu bym nie wliczał napojów zero i śladowych ilości kalorii z nich pochodzących. Nawet będąc w końcówce okresu redukcji tkanki tłuszczowej i schodząc na niską jej wartość, jak dla osoby trenującej amatorsko, czyli 10-12 procent, nigdy tego nie robię. Gdybym startował w zawodach sylwetkowych, to na pewno bym wliczał.
pomyślmy teoretycznie 2kg sadła to 18.000 calori Z tym ,że to nie sam tłuszcz bo jescze jest woda ,tylko niesty nie wiem jaki procent . załóżmy że woda stanowi 33% (łatwiej będzie liczyć) czyli 1/3 Tak więc chcąc sgubić 2kg trzeba spalić 12.000 kalorii 12.000/4 = 3.000 (taki trzeba mieć dzienny deficyt) Więc jeżeli jego dzienne zapotrzebowanie to [...]
[...] będzie ilość spożywanych kalorii. Później ilości składników odżywczych, a na końcu ich źródła. Wszystko to składa się na uzyskane efekty kształtowania sylwetki i zdrowie. Nic nie stoi na przeszkodzie ku temu, aby 10-20 procent naszej diety stanowiły produkty gorszej jakości. Oczywiście nie twierdzę, że ten chlebek taki jest. Nie znam składu.
[...] jesteśmy w stanie stwierdzić ile kalorii będzie po gotowaniu mięsa, ponieważ nie wiemy ile ono straciło wody w wyniku takiej obróbki. Można na ślepo zakładać, że około 30 procent. Poza tym, wartości odżywcze produktów sugeruję sprawdzać w tabelach do tego przeznaczonych, lub też używać dziennika żywieniowego potreningu.pl Wprowadzasz do niego [...]
ANKIETA AUTORSTWA APOKALIPSY I PUMA666 ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Marcoslav PŁEĆ: męska WIEK: 17 lat WZROST: 175 cm NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: 2 lata 4 miesiące ****PARAMTERY OBWODÓW************************************* WAGA CIAŁA: 65 kg OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 28,5 cm OBWÓD BICEPSU: 34 cm OBWÓD ŁYDKI: 35,5 [...]
Przede wszystkim zacznij trenować siłowo i regularnie. Bez przerw wynoszących pół roku, jak ostatnio. Poziom tkanki tłuszczowej około 15 procent. Można spróbować budować masę mięśniową dodając wspomniane 300 kalorii do zapotrzebowania kalorycznego. Można również zredukować poziom tkanki tłuszczowej niżej i za 1,5-2 miesiące wejść na masę budując [...]
Niestety nie ma możliwości, aby określić ilość kalorii w takim dniu. Jest zbyt duże ryzyko pomyłki. W zasadzie nawet o 200 procent, jak nie więcej. Zakładając, że jest to sam makaron z warzywami, możesz założyć na oko ilość makaronu i obliczyć ilość kcal i składników odżywczych. W sytuacji, gdy dochodzi do tego jakiś sos śmietanowy, olej do [...]
Oczywiście, że należy wliczać wszystkie kalorie jakie spożywamy. T z owoców i warzyw nie znikają w przestworzach. Owoce zawierają cukry proste, niekiedy nawet ponad 20 procent, np. banany i mango. Zjedzenie 300 gramów nie stanowi większego problemu, a to już 60 gramów węglowodanów. Dlaczego miałbyś tego nie wliczać? W kwestii warzyw można [...]
[...] i powiedział mu, żeby wypisał Tobie takie i takie leki na receptę ponieważ Ty wiesz jak się leczyć. Być może Twoja proporcja na sens. Z doświadczenia jednak więc, że w 80 procent przypadkach propozycje takie nie są zbyt racjonalne. Pisz do moderatorów i doradców działów na forum aby wysłali Tobie propozycję współpracy. Być może dojdziesz z [...]
[...] Aby mógł on nazywać się w ten sposób musiałby mieć odpowiednią osmolarność, czyli zdolność substancji do tego jak szybko pozwoli on nam się nawodnić. Jest to około 4-5 procent cukrów w takim napoju. W sytuacji gdy jest zero nie będzie izotoniczny. Tak samo jak mleko nie będzie z migdałów. Będzie to napój migdałowy. Masz więc napój zero, [...]
Poziom tkanki tłuszczowej wygląda na około 18-20 procent. Mięśni niewiele, a stosunkowo sporo tłuszczu do nich. Warto jak najbardziej redukować. Głównie z tego względu, że im niższy poziom tkanki tłuszczowej, tym późnej lepszej jakości mięśnie można budować. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykule przedstawionym poniżej: [...]
hmmm, to że jedzą go tyle normalnie ćwiczący nie ozancza że tyle muszą...skąd wiesz ile z tej puli białka,idzie na rozbudowę tkanki mięśniowej? Być może duży procent konwertuje do glukozy i wcale nie służy budowie, podnosi tylko niepotrzebnie kaloryczność diety. Moim zdaniem wszystko zależy od rodzaju środka i przede wszystkim celu dziety (masa, [...]
Im dłużej pedałujesz tym większy procent energii pochodzi z tłuszczu (otaczającego organy i podskórnego) więc rób jak uważasz.. jeżeli już chcesz robić krótsze serie to zastanów się nad treningiem HIIT ze zmienną intensywnością (interwały) - on spala dużo więcej kalorii jednak nie bezpośrednio z tłuszczu ale tzw. afterburnem.. wspierając go [...]
[...] i tego czy bilans dziennych kalorii jest dodatni lub ujemny. Bardzo istotny będzie ogół diety, ilości, jakości spożywanych źródeł składników odżywczych. Jeden zjedzony produkt nie będzie tutaj miał żadnego znaczenia. Z kolei 80 procent cukrów prostych/przetworzonych będzie miało już znaczny wpływ. Chociażby na odpowiedź hormonalną organizmu.
Idź do działu odżywianie i tam jest podwieszony post z tabelami w których pisze ile co ma kalorii oraz jaki procent całego produktu stanowią białka, węgle i tłuszcze.
[...] nieprecyzyjny i niejednoznaczny. Nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy taka ilość kalorii pozwoli na lepszy wygląd sylwetki. Jeżeli jest ich zbyt dużo, to może się okazać, że mając już 20 procent tkanki tłuszczowej doprowadzisz do otłuszczenia organizmu. https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mi%C4%99%C5%9Bniowej-t1132868.html
[...] organizm. Teoretycznie nie mamy enzymów aby trawić ten rodzaj białka. Chyba, że jest już w formie hydrolizatu peptydów. W literaturze można się spotkać z wartościami 5-10 procent. Jakie jednak ma to znaczenie? Takie ilości kalorii nie są istotne dla naszego organizmu. Tak samo jak to, czy jutro wejdziesz dwa piętra wyżej w bloku, niż dziś. [...]
[...] okresie redukcji tkanki tłuszczowej. W takiej sytuacji dalsza redukcja może skończyć się wręcz chorobliwie złym wyglądem sylwetki, a tkana tłuszczowa i tak będzie powyżej 15 procent. Trzeba kilka takich cyklów redukcja - masa, aby poprawić proporcje mięśni do tkanki tłuszczowej. W obecnej sytuacji warto wejść na zerowy bilans kaloryczny przez dwa [...]