SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

poledwica

Czy chodziło Ci o: "polędwica"?

  • Polędwica a'la Wellington

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: jedna polędwiczka wieprzowa - około 600 g tymianek, sól, pieprz 30 g oleju kokosowego 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku garść drobno posiekanej natki pietruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 2 plastry boczku lub szynki parmeńskiej 1 żółtko Jak wykonać: Polędwiczkę myjemy, oczyszczamy z błon i tłuszczu, kroimy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3604 Data: 2018-06-07 08:36:45
  • Niniejszy poradnik ma charakter rozbudowanego, kompleksowego kompendium wiedzy na temat białka. Proteiny zostały w nim omówione w bardzo szerokim kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70295 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Witamina B3 w suplementacji sportowej wykorzystywana jest dość rzadko. Jednak jej odpowiednia ilość w organizmie nie powinna być zaniedbywana. Sportowiec powinien dbać o to, aby dieta lub dodatkowa jej podaż w postaci suplementu, pokrywała jej dobowe zapotrzebowanie. Rola w organizmie Witamina B3 - objawy i skutki niedoboru Witamina B3 - objawy i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7849 Data: 2019-01-07 09:17:16
  • Mamy wpływ na to, jak długo będziemy żyć. Kwestią dyskusyjną pozostaje, jak dalece uwarunkowania środowiskowe, genetyczne i nasze nawyki dadzą się zmieniać. Wszyscy wiemy, iż mieszkanie w skażonym środowisku może niekorzystnie wpływać na zdrowie, jednak nie każdy ma możliwość wyprowadzić się z takiego rejonu.  W Internecie bez trudu można znaleźć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4423 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • Wołowina vs. drób - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wśród powszechnych poglądów słyszymy często, że wołowina, a szczególnie jej chude elementy (zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica), to najlepsze źródło białka, które powinno znaleźć się w każdej diecie osoby chcącej kształtować swoją sylwetkę. Z drugiej strony zaobserwować można, że w zdecydowanej większości diet dominuje drób, a [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7253 Data: 2017-09-14 10:30:46
  • Czy mięso jest dobrym źródłem witaminy D?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Epidemiolodzy łączą niedobór witaminy D z chorobą autoimmunologiczną, rakiem, chorobami układu krążenia, depresją, demencją, chorobami zakaźnymi, schorzeniami układu mięśniowo-szkieletowego i wieloma innymi. Podsumowanie  Załóżmy, że ktoś potrzebuje od 37,5 do 50,0 μg witaminy D dziennie (1500–2000 IU dziennie). Jednym z najlepszych źródeł [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2001 Data: 2019-08-30 20:01:11
  • Dieta ketogeniczna - na czym polega, zalety i wady

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sposobów oraz metod na pozbycie się zbędnych kilogramów jest wiele. Do jednych z najbardziej popularnych, a także często stosowanych należy dieta ketogeniczna. Kojarzona jest zazwyczaj z szybką utratą masy ciała, a także z brakiem odczuwania głodu. Na temat diety ketogenicznej istnieje wiele sprzecznych ze sobą teorii. Jedne głoszą, iż jest jedną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14941 Data: 2017-12-31 09:34:25
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10058 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • Fatalne statystyki Nadmierna masa ciała to problem, który dotyka nie tylko osoby dorosłe, ale również coraz częściej dzieci i młodzież w wieku szkolnym. Zbyt wysoka ilość spożywanych kalorii, zły dobór jakościowy pokarmów oraz za niska aktywność fizyczna sprawiły, że nawet co piąty uczeń w Polsce ma problem z nadwagą lub otyłością (dane z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1320 Data: 2022-07-07 17:21:53
  • Bieganie długodystansowe jest obecnie niesłychanie modne, a to jedna z najbardziej wyniszczających zdrowie konkurencji. Kolejny przykład pochodzi z historycznego badania Seiler D. i wsp. Sprawdzano, jaki wpływ mają 20-dniowe zawody na trasie 1000 km u dobrze wytrenowanych osób. Oczywiście, niewiele osób przebiega dystans dłuższy niż maratoński, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4942 Data: 2020-03-12 11:50:44
  • Wzdęcia, zwiększony apetyt, płacz, przeplatający się ze śmiechem. Jeśli jesteś jedną z 90 procent kobiet, które cierpią na zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS), prawdopodobnie znasz te objawy aż za dobrze i desperacko poszukujesz ulgi. Za nasilonymi objawami PMS może stać stres, przemęczenie, a także rodzinna historia depresji. Jednak również [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3112 Data: 2019-10-04 19:50:59
  • Serca, żołądki i wątróbka - czy podroby są zdrowe? 

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Podroby to grupa produktów spożywczych, która nie cieszy się szczególną popularnością wśród konsumentów, nawet tych, którzy nie stronią od mięs. Mimo że w cywilizacjach starożytnych były najcenniejszym pokarmem, to obecnie ustępują pierwszeństwa produktom najszybszym i najprostszym w obróbce kulinarnej, czyli np. mięsu mielonemu wieprzowemu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1281 Data: 2022-05-31 17:36:32
  • Witam no mam takie pytanie jaką polędwice brać do kanapek do szkoły. Mój cel masa Jakies sugestie :) ?

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 3144 Data: 2014-12-29 18:40:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Składniki na 1 porcję: 150 g polędwiczki wieprzowej 100 g ryżu pełnoziarnistego pół marchewki pół pietruszki pół małej cukinii mała cebula szalotka koperek świeży tymianek 300 ml bulionu 1 ząbek czosnku kilka ziaren kopru włoskiego kilka ziela angielskiego oraz czerwonego i zielonego pieprzu sól morska ocet balsamiczny oraz 50 ml rumu [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1933 Data: 2015-04-16 09:48:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Takie nietypowe połączenia smaków, to coś co uwielbiam. Słodkie i lekko kwaskowe maliny, delikatny i chrupiący szpinak, soczysta polędwica wołowa i orzechowy sezam. Do tego aromatyczny, malinowy vinaigrette z domowym sokiem malinowym i octem balsamicznym i chrupiąca grzanka. Musisz tego spróbować! To też dobre danie na romantyczną kolację :-P Na [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 6750 Data: 2013-03-15 22:08:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tagliatelle z polędwicą wołową i pomidorami /SFD/2017/7/25/66e5cafff3c3480eb87b63bacc83896c.jpg Składniki: - makaron tagliatelle (świeży , z lodówki, np. z lidl ) - 1 stek z polędwicy wołowej - kilka suszonych pomidorów - kilka pomidorków koktajlowych - pasta z ostrych papryczek sambal oelek - 1 łyżka oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - parmezan [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 4685 Data: 2017-07-25 09:21:43 Szacuny postu: 8 (cały temat: 0)
  • Wołowina polędwica a pręga, ligawa..

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mam pytanie jaka jest różnica między tymi rodzajami wołowiny poza ceną i ilością tłuszczu ? Czy ligawa i pręga są mniej wartościowe niż polędwica ? Jeżeli tak to znacznie ? Co jest lepsze jeżeli chodzi o budowanie sylwetki pręga i ligawa wołowa czy kurczak pierś ? Zmieniony przez - Michail2008 w dniu 2014-01-25 23:31:21

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6319 Data: 2014-01-25 23:30:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ostatnio widziałem w Biedronce rostbef i antrykot i się zastanawiam czym różnią się od siebie, są z różnych części krowy, ale czy w smaku się różnią, albo w przyrządzeniu? Jadłem Rostbefa i był miękki i dobry w smaku.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 5515 Data: 2013-05-05 12:45:40 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Jak przyrządzić wołowinę i jest to polędwica wołowa na parze,grillu?Czy tak samo jak piersi z kurczaka a piersi z kurczaka zawijałem folią .I ile gotować polędwicę na parze,grillu i jakie przyprawy.Proszę o pomoc

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 4756 Data: 2017-07-19 16:28:24 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Polędwica a'la Wellington

    Temat
    Kuchnia SFD

    http://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Pol%C4%99dwica_a_la_Wellington-a2030.html no petardziocha!!!!!! polecam. wbrew temu jak wygląda - proste w wykonaniu:) /SFD/2018/6/9/dd4db26225e9412aaac68ac743838f8e.jpg /SFD/2018/6/9/4588de622b9f4b6c880179f5f37eacbc.jpg /SFD/2018/6/9/3c8a6d430ef640eaa061c711dcb3550e.jpg

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2088 Data: 2018-06-09 10:34:07 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)