Przez najbliższy miesiąc razem z Misworld będziemy testować suplementy sponsorowane przez markę HI TEC NUTRITION.
W połączeniu ze zdrową dietą i treningami siłowymi mamy jeden cel - redukcja tkanki tłuszczowej. Oto zestaw, który otrzymałyśmy od sponsora:
HI Anabol Protein
Mieszanina białek (WPI, WPC, SPI) charakteryzuje się:
-doskonałą wchłanialnością
-optymalnym składem aminokwasów egzo- i endogennych
-wysoką zawartością aminokwasów siarkowych (cysteina, metionina), aminokwasów rozgałęzionych BCAA, glutaminy i argininy.
Efektem zestawienia białek serwatkowych z białkiem sojowym jest:
-silne zahamowanie procesów katabolicznych (WPC, WPI),
-pobudzenie w organizmie procesów anabolicznych (WPC, WPI).
-stymulacja obrony antyoksydacyjnej organizmu - wzrost stężenia glutationu (WPC, WPI)
-stymulacja układu odpornościowego (WPC, WPI)
-stymulacja układu hormonalnego m.in.: pobudzenie syntezy i wydzielania hormonu wzrostu (GH), insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF –1), insuliny, tyroksyny, trójjodotyroniny (WPI, WPC, SPI)
Białko sojowe „podkręca” metabolizm na wyższe obroty, pobudza termogenezę w organizmie, przez co umożliwia wydajniejsze spalanie kalorii a dzięki dużej zawartości argininy stymuluje syntezę tlenku azotu i endogennej kreatyny.
Po zastosowaniu HI Anabol Protein mięśnie stają się lepiej ukrwione, szybciej regenerują się między treningami i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości.
Efektem działania HI Anabol Protein jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.
BCAA Powder
Aminokwasy stanowią podstawę w syntezie białka a tym samym są niezbędne do budowy mięśni. Część puli wszystkich aminokwasów esencjalnych to BCAA czyli aminokwasy rozgałęzione, które są szczególnie ważne u sportowców. Aminokwasy te (BCAA) docierają bezpośrednio z krwi do komórek mięśniowych w przeciwieństwie do innych, które są metabolizowane i zużywane przez wątrobę. W komórkach mięśniowych BCAA razem z innymi EAA (aminokwasami esencjalnymi) nasilają syntezę białek i tym samym znacznie przyspieszają regenerację po-treningową i wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej.
Thermo Fusion
Thermo Fusion Stack II to silny i bardzo skuteczny preparat typu FAT Burner, który efektywnie i szybko wspomaga utratę tłuszczu w organizmie oraz hamuje jego ponowne gromadzenie, przez co zapobiega efektowi jo-jo.
Polifenole zielonej herbaty dodatkowo nasilają rozpad tkanki tłuszczowej, a kofeina znacznie przedłuża ich działanie w komórkach tłuszczowych. Zastosowana L-karnityna jest niezbędna w utrzymaniu szybkiego tempa przemiany materii podczas odchudzania. Wraz z HCA umożliwia efektywne spalanie tłuszczu już przy minimalnym ograniczeniu liczby spożywanych kalorii.
Preparat został wzbogacony o ekstrakt z imbiru znany ze swoich właściwości termogenicznych. Imbir działa rozgrzewająco na cały organizm, pobudza krążenie, ułatwia trawienie i przyspiesza spalanie tłuszczu. Zastosowana piperyna stymuluje procesy produkcji ciepła w organizmie. Dzięki temu Thermo Fusion Stack II silnie pobudza przemianę materii, spala tłuszcz, wspomaga efektywność i wydajność treningu.
HCA Professional
HCA (kwas hydroksycytrynowy) jest substancją uzyskiwaną z owoców drzewa Garcinia cambodgia. HCA hamuje syntezę tłuszczu z węglowodanów i białek a tym samym powstawanie zapasowej tkanki tłuszczowej. Kwas hydroksycytrynowy blokuje enzym- liazę cytrynianową, który jest odpowiedzialny za dostarczenie grup acetylowych do syntezy kwasów tłuszczowych w komórkach. Grupy te pochodzą z cytrynianu, biorącego udział w przemianach energetycznych węglowodanów i białek. W początkowym etapie syntezy kwasów tłuszczowych powstaje związek, który uniemożliwia wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii. Zablokowanie enzymu umożliwia wydajniejsze spalanie tkanki tłuszczowej. Preparat zabezpiecza organizm przed nadmiernym nagromadzeniem się tkanki tłuszczowej u sportowców, stosujących wysokowęglowodanowe diety. Nadwyżka węglowodanów magazynowana jest w mięśniach i w wątrobie w postaci glikogenu.
HCA hamuje łaknienie, stymuluje matabolizm tłuszczu, chroniąc jednocześnie białka przed katabolizmem. Preparat zabezpiecza przed efektem jo-jo, który zwykle występuje po zakończeniu kuracji odchudzających. Preparat został wzbogacony o silne substancje lipotropowe: L-karnitynę, cholinę i inozytol, które wraz z HCA umożliwiają efektywne spalanie tłuszczu już przy minimalnym ograniczeniu liczby spożywanych kalorii.
CLA Xtreme
CLA (sprzężony kwas linolowy) jest izomerem kwasu linolowego, należącego do niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega-6. W przewodzie pokarmowym przeżuwaczy, za sprawą flory bakteryjnej, kwas linolowy przekształcany jest w sprzężony kwas linolowy (CLA), który, zastosowany u ludzi, silnie redukuje tkankę tłuszczową poprzez szereg różnych mechanizmów komórkowych. Odmienna konfiguracja wiązań w cząsteczce CLA sprawia, że w przeciwieństwie do kwasu linolowego hamuje on syntezę pro-zapalnych i pro-wzrostowych prostaglandyn, czyli hormonów tkankowych odpowiedzialnych za rozwój komórek tłuszczowych. Duży udział CLA w diecie zapobiega rozwojowi tkanki tłuszczowej a istniejące już komórki tłuszczowe (nie stymulowane hormonalnie) ulegają samozniszczeniu. CLA pobudza wzrost tkanki mięśniowej, dzięki czemu ułatwia spalenie zbędnych kalorii oraz nasila procesy termogenezy w organizmie. Ponadto CLA hamuje aktywność lipazy lipoproteinowej, która, na powierzchni komórek tłuszczowych, „wyłapuje” kwasy tłuszczowe zużywane do syntezy tłuszczu zapasowego. Sprzężony kwas linolowy wykazuje także działanie immunostymulujące oraz antyoksydacyjne. CLA trwale zmienia proporcję tkanek w organizmie człowieka (na korzyść tkanki mięśniowej) oraz wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych.
Zmieniony przez - Agueda w dniu 2012-07-28 21:32:36
sometimes you just need to start again, in order to fly...