Składniki:
-1 dojrzałe awokado
-3 łyżki gorzkiego kakao
-2 łyżki miódu
-2 łyżki wyciśniętego soku z cytryny
-2 łyżki płatków migdałowych
Wszystkie składniki oprocz migdałów miksujemy na gładką masę (trzeba pamiętać że awokado musi byc dojrzałe, jezeli nadal przy dotykaniu skórki jest twarde, warto zostawić je na noc położone na jabłkach
Mus przekładamy do miseczki, posypujemy uprzednio podprażnymi płatkami migdałowymi (na suchej patelni) .
Smacznego !
Kcal:579
B:15,1
T:34,8
W:59,1
Bł:7,2
Zmieniony przez - Remik7 w dniu 2014-01-25 15:48:56
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html