Witam, moim celem jest zgubienie ok. 6 kg (albo i więcej), chodzi mi o zredukowanie tłuszczu.Zapotrzebowanie kaloryczne wyszło mi - 2800.
Dieta:
1.Posiłek 2 jajka, garść orzechów włoskich, jogurt z płatkami owsianymi 2.Posiłek Chleb razowy,serek wiejski 3.Posiłek Pierś z kurczaka, brązowy ryż,gotowane warzywa 4.Posilek Sałatka (pierś z kurczaka,pomidor,ogórek,oliwa z oliwek) 5.Posiłek Twaróg półtłusty z oliwa z oliwek Aeroby - 1h rowerku 6.Posiłek- przed pójsciem spac owoc
Proszę o profesionalną ocene. Do początku wiosny chciałbym uporać się z redukcją i następnie zacząć trening na rzeźbe.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 19   Waga: 84   Wzrost: 180   Obwód klatki: 102   Obwód ramienia: 34   Obwód talii: 10   Obwód uda: 60   Obwód łydki: 38   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 23   Aktywność w ciągu dnia: szkoła + praca   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 1h rowerku 5 razy w tygodniu   Odżywianie: -   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: -zdrowy   Preferowane formy aktywności fizycznej: 5 razy w tygodniu aeroby   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Tak   Stosowane wcześniej diety: brak
1.Posiłek 2 jajka, garść orzechów włoskich, jogurt z płatkami owsianymi
na pewno za mało jajek jak na Ciebie daj warzywa
2.Posiłek Chleb razowy,serek wiejski CHLEB WYWAL,DAJ TŁUSZCZE I WARZYWA
3.Posiłek Pierś z kurczaka, brązowy ryż,gotowane warzywa RYZ WYWAL DAJ TŁUSZCZE
4.Posilek Sałatka (pierś z kurczaka,pomidor,ogórek,oliwa z oliwek) OK
5.Posiłek Twaróg półtłusty z oliwa z oliwek TWARÓG DAJ PRZED SNEM Z TĄ OLIWĄ,DAJ TU JAKIEŚ INNE ŻRÓDŁO BIAŁKA I DAJ WĘGLOWODANY O NISKIM IG OWSIANE/RYŻ BRĄZOWY ITD
Aeroby - 1h rowerku
NA DŁUŻSZĄ METĘ SZAŁU TYM NIE ZROBISZ...
ZAPOMNIAŁEŚ O POSIŁKU PO TRENINGOWYM NIEWIELKA ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW O WYSOKIM IG I DOBRE ŻRÓDŁO BIAŁKA
6.Posiłek- przed pójsciem spac owoc OWOC WYWAL I DAJ TEN TWARÓG Z OLIWĄ
."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."
1264796707000
Lineusz111
Wysłana - 30 stycznia 2010 21:09
Zaraz poprawie diete, tylko mam pytanie. Czy aeroby (godzina rowerku) , traktowane są jako trening siłowy (jego nie robie). Czyli posiłek treningowy= po aerobach ?
1264882196000
dj666
Wysłana - 30 stycznia 2010 22:23
samym rowerkiem szału nie zrobisz przydałby się trening siłowy... a po nim aeroby... trening siłowy przyśpieszy ci metabolizm a to jest bardzo ważne w twoim przypadku... tak traktuj te aeroby jako trening tylko dawaj nie dużo węglowodanów przed i po treningu... jeżelibyś robił trening siłowy z aerobami to byś dał więcej węglowodanów przed treningiem a tak to daj mniej....
1264886595000
Lineusz111
Wysłana - 31 stycznia 2010 01:19
1.Posiłek 7.00 Warzywo(marchewska), garść orzechów włoskich, jogurt z płatkami owsianymi 2.Posiłek 10.30 2 jajka,serek wiejski,chleb razowy. Jakie w zime warzywo moge dać ? 3.Posiłek 15. Pierś z kurczaka, brązowy ryż,gotowane warzywa(czemu mam wyżucić ryż ? to jest jedyna pora o której moge zjeść obiad,ponieważ potem pracuje) 4.Posilek 18.30 Sałatka (pierś z kurczaka,pomidor,ogórek,oliwa z oliwek)
aeroby
5.Posiłek 22 Twaróg półtłusty z oliwa z oliwek
Troche zmieniłem. Z 1 posiłku musiałem przenieść jaja do 2, ponieważ pierwszy posiłek jem o 7 rano zaraz po wstaniu a tuż przed pójściem do szkoły i nie jestem wstanie wtedy zjeść wielkiego śniadania. Aeroby jestem w stanie robić dopiero o godzinie 21, czy zdrowo będzie jeśli jeszcze po nich zjem ten twaróg (późna pora). Dożucić przed aerobi różne ćwiczenia ogólnorozwojowe ? np. pompki,przysiady i a6w ?.
1264897183000
akneraj
Wysłana - 31 stycznia 2010 07:08
W posiłku przed-treningowym nie dodawaj warzyw.
Po-treningowy powinien zawierac szybkowchłanialne białko, a u ciebie jest twaróg, Zamien go na kuraka albo chudą rybkę.
Do 1 posiłku dodaj wiecej źródła białka, te jajka mogły zostać. 2 posiek OK, warzywa: mozesz nawet dac mrozone, tylko by były jakies zielone w nich. 3 posiłek OK.
Aeroby na dłuzsza mete ci nie pomogą. Przydałby ci się trening siłowy.
Znawca -
1264918103000
Lineusz111
Wysłana - 31 stycznia 2010 16:55
1.Posiłek 7.00 Warzywo(marchewska), garść orzechów włoskich, jogurt z płatkami owsianymi,jajko 2.Posiłek 10.30 jajko,serek wiejski,chleb razowy. Jakie w zime warzywo moge dać ? 3.Posiłek 15. Pierś z kurczaka, brązowy ryż,gotowane warzywa 4.Posilek 18.30 Twaróg półtłusty z oliwa z oliwek
aeroby
5.Posiłek 22 Sałatka (pierś z kurczaka,pomidor,ogórek,oliwa z oliwek)
Musiałem zamienić w takim razie 4 z 5 posiłkiem, jeśli w posiłku potreningowym ma być mięsko. A przez to że aeroby jestem kończe o 22-23 i wtedy będe jadł sałatke to po niej nie zjem już twarogu dlatego żuciłem na 4 posiłek , może być ?
Postaram zdobyć się jakiś sprzęt do ćwiczeń np hantle aby rozpocząć i trening w takim razie, siłownia z braku czasu i pieniędzy narazie niestety odpada.
1264953316000
Lineusz111
Wysłana - 01 lutego 2010 00:28
Od jutra zaczynam z tą dietą. Napisze po tygodniu jak idzie. Czekam jeszcze na odpowiedź na ostatnie pytania.
1264980487000
dj666
Wysłana - 01 lutego 2010 20:21
1.Posiłek 7.00 Warzywo(marchewska), garść orzechów włoskich, jogurt z płatkami owsianymi,jajko 2.Posiłek 10.30 jajko,serek wiejski,chleb razowy. Jakie w zime warzywo moge dać ? MROŻONE MOGĄ TEZ BYĆ A TEN CHLEB WYWAL I DAJ TŁUSZCZE 3.Posiłek 15. Pierś z kurczaka, brązowy ryż,gotowane warzywa DAJ TŁUSZCZE 4.Posilek 18.30 Twaróg półtłusty z oliwa z oliwek TO JEST DOBRE NA OSTATNI POSIŁEK PRZED SNEM... DAJ TU INNE ŹRÓDŁO BIAŁKA I WĘGLOWODANY O NISKIM IG aeroby
5.Posiłek 22 Sałatka (pierś z kurczaka,pomidor,ogórek,oliwa z oliwek) TU DAJ NIEWIELKĄ ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW O WYSOKIM IG I DOBRE ŹRÓDŁO BIAŁKA KURCZAK/WOŁOWINA ITD
I TU DAJ TEN TWARÓG Z OLIWĄ I BĘDZIE DOBRZE
Musiałem zamienić w takim razie 4 z 5 posiłkiem, jeśli w posiłku potreningowym ma być mięsko. A przez to że aeroby jestem kończe o 22-23 i wtedy będe jadł sałatke to po niej nie zjem już twarogu dlatego żuciłem na 4 posiłek , może być ? NEI MOŻE BYĆ JUŻ NAPISAŁEM JAK POWINNO BYĆ....
1265052069000
Lineusz111
Wysłana - 01 lutego 2010 21:40
to mam jeść po aerobach pierś z kurczaka o 22 i potem jeszcze twaróg powiecmy o 24 ?
1265056837000
dj666
Wysłana - 01 lutego 2010 21:53
aeroby rób godzinę po posiłku przed treningowym,a posiłek po treningowy jedz na dwa razy węglowodany w małej ilości zaraz po treningu a resztę węglowodanów i białko 40 minut po aerobach