Szacuny
0
Napisanych postów
138
Wiek
29 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
368
w jaki sposob nalezy gotowac zolta aby byly one sypkie i mialy bladozolty kolor ?
a nie tak jak to jest w przypadku jaj gotowanych na miekko...
zoltka sa zolte :(
no i nie sa odpowiednio sypkie
a tego nie lubie...
kiedys zwymiotowalem po jajkach na miekko i od tamtej pory ich nie jadam :O
probowalem dluzej gotowac
ale to nie przynosi zadnych efektow
ja na prawde potrzebuje pomocy...
sam sobie nei poradze ze swoimi jajkami
Szacuny
14
Napisanych postów
1021
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
27408
ja na prawde potrzebuje pomocy...
sam sobie nei poradze ze swoimi jajkami <--- to mnie rozwaliło
A tak na serio to jak kolega wyżej. proponuję około 12 min od gotowania wody(wrzucamy na wrzatek!) mozesz dosypac łyzeczke soli do wody wted skorupka lzej odchodzi. Jaja na twardo maja zoltko zółte jednak gdy jajo polezy np w lodowce godzine-2 powinno delikatnie zblednac.