Żołądki, serca, wątróbka są to podroby, które nie powinny w żadnym wypadku stanowić zamiennika dla produktów mięsnych. Mogą stanowić jedynie dodatek w celu jak wcześniej napisałem urozmaicający dietę w niezbędne witaminy czy składniki mineralne.
siema.i juz po sniadanku.cos mi sie we lbie poyebalo ostatnio i spie od 4-6 do 11-12. kawka leci trawienie i na 15 na trening. a menu dzisiaj: zoladki indycze duszone w sosie kawowo grzybowym:-D mysle tylko jaka kasze do tego ugotowac a moze makaron jakis??? chyba poleci gryczana
tak tez zrobie poleci gryczana.wielkie i miesne te indycze zoladki ale ku..wy 12,80 kg kosztuja to wiecej jak cycki w promocji.pierwszy raz na oczy widze%-) jeszcze serca indycze kiedys musze zrobic
[...] więcej jajek, chleb najlepiej jakby był żytni na zakwasie (ja nie jem chleba już 13 miesięcy i da się tak żyć), owoce najlepiej rano lub okołotreningowo, jako żródło białka indyk, ryby, schab, wołowina i podroby (wątróbka, żołądki) jeśli lubisz. Na początku jest trudno sie przestawić, ale potem idzie gładko, życzę powodzenia i wytrwałości.
o rany ale ja do rosołu daje tyle różności.. trochę kury, trochę wołowiny, i mnóstwo podrobów (serduszka, żołądki, wątróbka) jak to później podliczyć w jednej porcji..ważyć każde serduszko zanim się je zje czy obliczyć całość i później orientacyjna ilość btw w jednej porcji?
ja jadam 400 gram dziennie wątróbki z kurczaka , nie narzekam na nią , jest tania dobra i dużo białka , jedz smiało Wątróbka na co dzień w większych ilościach to niezbyt dobry pomysł. Lepsze żołądki.
[...] nas wyręczają. Generalnie człowiek nie jest zbyt dobrze przystosowany do trawienia surowych produktów roślinnych, bo np. roślinożercy jak krowa posiadają wielokomorowe żołądki, gdzie zachodzi intensywna fermentacja bakteryjna. Człowiek musi sobie pomagać "zewnętrznymi żołądkami" jak właśnie produkty powstałe na skutek fermentacji [...]
[...] mięcha jak polędwiczka wieprzowa,schab, czy karkówka od czasu do czasu. Do tego udka z kurczaka, udziec z indyka też dobre mięcho, podroby - wątróbkę widziałam, można też żołądki, czy serduszka. Jak kto lubi ;-) Wrzuć też olej kokosowy, czy masło klarowane. Olej lniany, awokado. I jeśli chodzi o kręgosłup, jeśli ćwiczysz siłowo to [...]