[...] idziesz i robisz se śniadanie. Cieszę się, że systematyczność masz już opanowaną ale teraz spójrz na jakość posiłków i odpowiedz na pytanie: - czy w każdym posiłku masz źródło dobrego białka? - czy w każdym posiłku masz źródło zdrowych tłuszczy? - za dużo węglowodanów w każdym posiłku może powodować, że waga nie za chętnie będzie spadać. [...]
[...] rewelacyjnych zmian. Z tych zaleceń, które widziałam to praktycznie stosuje się do wszystkich, z tym, że z uwagi na cholesterol ograniczę jajka bo to chyba największe źródło cholesterolu w mojej diecie. Dodam, że dobry cholesterol wyszedł mi dobrze więc może obędzie się na razie bez zawału ;) Nie do końca jasna była dla mnie kwestia [...]
[...] co opisywać, bo wszystko kręciło się wokół matmy. W diecie dzisiaj zero węgli. Oczywiście jakieś tam śladowe ilości są, chociażby z warzyw. Tłuszczy też dużo dałem, główne źródło - orzechy . Ogólnie bałem się tego bez-węglowodanowego dnia, ale nie odczuwałem objawów braku węglowodanów. Tak nie miałem pomysłu na prezent na Dzień Dziecka, więc [...]
Źródło jakiś opracowanie naukowe jeśli już to kożystam z takiej wiedzy i wiedzy trenerów w dobrym tego słowa znaczeniu (nie tych którzy myślą ,że nimi są) moje wieloletnie doświadczenie W poście który napisałem omówiono znaczenie tłuszczu jako źródła energii dla aktywności fizycznej, wpływ intensywności i czasu trwania treningu na przemianę [...]
Pierwszy posiłek: - Jajecznica z 2 jajek - 2 pomidory (razem z jajecznicą) - Płatki owsiane z jogurtem naturalnym lub mlekiem - Garstka migdałów OK Drugi i trzeci posiłek: - Jakieś warzywa i owoce - Garstka orzechów włoskich OWOCE WYWAL DAJ JAKIEŚ ŹRÓDŁO BIAŁKA I WĘGLOWODANÓW O NISKIM IG... A SZKOŁA NIE JEST ŻADNA WYMÓWKĄ SĄ POJEMNIKI NA ŻYWNOŚĆ [...]
[...] 6) MICELLAR CASEIN Po raz drugi miałem szanse pić/jeść kazeine. Świetna opcja dla łasuchów którym ciężko wytrzymać bez słodyczy! Kazeina to źródło długowchłanialnego białka jak i w tym przypadku bardzo dobrego smaku! Rozpuszczalność na rewelacyjnym poziomie, juz 100ml mleka dolane do dwóch miarek produktu po [...]
[...] ilość warzyw liściastych o jak najbardziej intensywnym kolorze. - owoce w umiarkowanej ilości są ok. szczególnie około treningowe z własnego doświadczenia polecam jagody (źródło luteiny). - kaloryczność diety zmieniamy zarówno im plus jak i im minus stopniowo o 100-200 kcal cały czas obserwując reakcje naszego organizmu, dokonujemy tego przez [...]
[...] energię sukcesywnie w dalszej fazie wysiłku. Optymalnie dobrany zestaw węglowodanów w preparacie OLIMP CARBO stanowi zarówno szybko działające, jak również trwałe źródło energii. Stosując preparat OLIMP CARBO obcy Ci będzie efekt znużenia i wyczerpania; bowiem spożycie preparatu energetycznego umożliwia utrzymanie stałego poziomu cukru [...]
[...] jego reakcje nie są już takie jakbyśmy tego oczekiwali. Staramy się biegać wtedy kiedy rezerwy cukrowe naszego organizmu są niskie i szybciej wykorzystuje on tłuszcz jako źródło energii (rano, późny wieczór ze względu na małą liczbę spożywanych posiłków o tej porze) wtedy możemy liczyć nawet na to iż nasz organizm zacznie wykorzystywać tłuszcz [...]
[...] spożycia) Wartość energetyczna w 100 g: 1627 kJ / 383 kcal. 1. Co to jest Carbo Max ? Max Carb jest wysoko-węglowodanowym dodatkiem odżywczym, stanowiącym idealne źródło energii polecanym sportowcom obciążonym dużym wysiłkiem fizycznym: szczególnie w sportach wytrzymałościowych (gry zespołowe, biegi, kolarstwo itp.) oraz w sportach [...]
[...] ale te są tutaj "zabronione" Głównym monosacharydem w warzywach jest fuktoza, czy to jako monosacharyd czy produkt hydrolizy. Żeby nie było, że fantazjuję, podaję jako źródło FAO: http://www.fao.org/docrep/W8079E/w8079e0h.htm Kwestia "przydatności" fruktozy jako źródła energii jest, delikatnie mówiąc sporna, choćby ze względu na fakt, że [...]
[...] ilość warzyw liściastych o jak najbardziej intensywnym kolorze. - owoce w umiarkowanej ilości są ok. szczególnie około treningowe z własnego doświadczenia polecam jagody (źródło luteiny). - kaloryczność diety zmieniamy zarówno im plus jak i im minus stopniowo o 100-200 kcal cały czas obserwując reakcje naszego organizmu, dokonujemy tego przez [...]
[...] wolniejszym białkiem zapewniłbyś powolne wchłanianie aminokwasów w późniejszych godzinach po śniadaniu. W kolejnych posiłkach przydałoby się też nieco inne źródło białek np. ryby typu łosoś czy makrela, od biedy mógłby też być tuńczyk. Nie może być tak że białko,które spożywasz w ciągu dnia w 3/4 pochodzi z suplementów, powinno [...]
Skrot art z poprzedniej strony : Czy dieta z niska zawartosci wegli a duzo bialka jest zdrowa? Odpowiedz w skrocie brzmi tak. Ale by sprostowac i znaznaczyc,ze nie mozna stosowac tej diety podczas jednoczesnej malej podazy tluszczow w organizmie. Przez lata bylismy ostrzegani opowiesciami,ze jedzenie tluszczy wiaze sie z chorobiami serca i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] SANTE Surówka Żydowska Grześkowiak niech będzie,jeśli ma być. Posiłek nr 4 15:00 Ryż biały Mięso z piersi kurczaka bez skóry Warzywa na patelnię - Biedronka dodaj źródło tłuszczy np oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy/siemię lniane Posiłek nr 5 16:00 Produkty Tuńczyk w wodzie Warzywa na patelnię - Biedronka to posiłek potreningowy? [...]
[...] z nich, jak najbardziej znajdzie swoje miejsce w zasadzie w każdej diecie. Bataty są bardzo dobrym źródłem węglowodanów i składników mineralnych, oraz beta karotenu. Ser źródło białka, tłuszczu i wapnia. Boczek jako źródło tłuszczów również może znaleźć się w posiłkach. Jedyne co, to sama ilość węglowodanów w połączeniu z bardzo dużą ilością [...]
[...] szczypiorkiem i pomidorem lub jajka gotowane. - do każdego posiłku dokładamy solidną porcję warzyw. - powinniśmy pić dużo wody. - w każdym posiłku powinno znaleźć się chude źródło białka, warzywa, złożone węglowodany i zdrowe tłuszcze. 3. Co wpisać na stałe do swojego jadłospisu: a) źródła białka: chude mięso, białka jaj, ryby... b) źródła [...]
[...] ilość warzyw liściastych o jak najbardziej intensywnym kolorze. - owoce w umiarkowanej ilości są ok. szczególnie około treningowe z własnego doświadczenia polecam jagody (źródło luteiny). - kaloryczność diety zmieniamy zarówno im plus jak i im minus stopniowo o 100-200 kcal cały czas obserwując reakcje naszego organizmu, dokonujemy tego przez [...]
ed.pisalem chyba godzine ten text w pracy pomiedzy jedna czescia a druga,nie wazne z reszta..... male spoznienie - ale moze sie przyda choc wytlumaczenie masz wyzej na poczatku dales przykladowa diete: ludzie Ci odpisali co czym zamienic kolejny dzien - a tu kolejna dieta 90% sie rozni - z tym ze chleb jest ciagle glownym zrodlem wegli i tak za [...]
[...] niz 2x dziennie) - warzywa strączkowe wielkości pieści po ugotowaniu Porcja Warzyw minimum kubek surowych lub 1/2 kubka ugotowanych do każdego posiłku (ziemniaki to źródło ww, nie warzywo ;-)) Porcja tłuszczu 1/2 awokado ok 15 orzechów typu włoskie, laskowe, czy migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek, oleju lnianego, kokosowego, olejów z [...]