Szacuny
13
Napisanych postów
503
Wiek
3 lata
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
6809
Czesc. Trzymam diete od kilku lat w 100%. Zdarzyło mi się w sobotę zjesc na noc batata pieczone z serem i boczkiem :) pierwszy raz od 3 lat zjadłem taki syf :p
Po 10 minutach miałem brzuch piwny :p a na następny dzień dolna partia cycków oraz abs są jakby „galareta”
Jestem na masie od miesiąca i nie zauważyłem jakiejś zmiany oprócz czasem wziętego brzucha - ale po tej sobocie nadal utrzymuje się ta „galareta” i minimalnie za mgła absy. Mam 6-7% bfu przy 180 82 kg wiec widzę każda zmianę. Zastanawia mnie fakt - ze wyszły mi wczoraj i dzisiaj nowe żyły ma abs i barkach. Pytanie brzmi czy mogl nagromadzić się tłuszcz ? Czy to woda jeżeli żyłki nowe powychodziły? Utrzymuje się ten efekt 3 dni wiec trochę sue niepokoje :p
Pytanie brzmi jak od kogoś kto zaczyna dopiero ćwiczyć - wiec przepraszam ale dostaje schizy bo od 3 lat się nie zalałem na masie :/
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6270
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
Nie ma możliwości aby jeden posiłek miał wpływ na odłożenie się tkanki tłuszczowej w perspektywie x godzin. Tego typu zamiany następują w dłuższym okresie, a nie z dnia na dzień. Również jest bardzo mało prawdopodobne, aby zalało Tobie brzuchu wodą podskórną. Myślę, że jeżeli jesteś w okresie budowania masy mięśniowej, to naturalne jest, że im dłużej ona trwa, tym bardziej zanikają mięśnie brzucha. Jest to całkiem normalne. Ty zapewne akurat odczułeś po zjedzeniu tego posiłku jakieś wzdęcia i dyskomfort większego brzucha, a to przełożyło się na wizualne spojrzenie na jego wygląd i gorsza jakość.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6270
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
Rzeczywiście, składniki opisane w tym posiłku nie są złe pod względem jakości i każdy z nich, jak najbardziej znajdzie swoje miejsce w zasadzie w każdej diecie. Bataty są bardzo dobrym źródłem węglowodanów i składników mineralnych, oraz beta karotenu. Ser źródło białka, tłuszczu i wapnia. Boczek jako źródło tłuszczów również może znaleźć się w posiłkach. Jedyne co, to sama ilość węglowodanów w połączeniu z bardzo dużą ilością tłuszczów jest nienajlepsza. Mimo to i tak lepiej to wygląda niż np. pizza.
Szacuny
22
Napisanych postów
134
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1875
Używasz soli czy ograniczasz ja do minimum? To co napisałeś to nie syf,może ser żółty zamieniłbym na coś innego ze względu na przetworzenie :p Miałem tak samo jak zjadłem ser z boczkiem na na ziemniakach :D woda byłem podlany 4 dni :p przeczytałem potem skład sera boczku i przyjąłem ponad 10g soli co jest dla mnie 10 razy powyżej normy :ppp nie przejmuj się,minie szybko :P