[...] Dodatkowo skomponowano z nich trzy różne posiłki z dodatkiem smażonego kurczaka w każdym i te posiłki były również poddane badaniom. W każdym posiłku znajdowało się 50g węglowodanów - 25g z jednego z trzech głównych źródeł (ziemniaki, ryż czy makaron), reszta uzupełniana była składnikami jak w tabelce poniżej (autorzy wybrali taki skład [...]
Tłuszcz jest żródłem energi jak każdy wie ale jak to się dzieje W porównaniu z ograniczonymi zasobami węglowodanów ustrój dysponuje obfitymi zapasami tłuszczu. U zdrowej, nie uprawiającej sportu osoby w tłuszczu ustrojowym, a przede wszystkim w adipocytach obwodowych, zmagazynowane jest 70-100 tys. kcal. Nawet intensywnie trenujący sportowcy o [...]
8:00 Owsianka 75g 275 kcal, 9 g. białka, 5 g. tłuszczów, 52 g. węglowodanów. białko 125 kcal, 24 g białka, 2.4 g tłuszczu, 1.8 g węglowodanów oliwa z oliwek 15g 132 kcal, 0 g. białka, 15 g. tłuszczów, 0 g. węglowodanów. warzywa 10:00 ryż 50 g 161 kcal, 4 g. białka, 1 g. tłuszczów, 38 g. [...]
[...] przedstawia innowacyjną odżywkę „wszystko-w-jednym”. IsoMass to przyszłość odżywek masowych, został on zaprojektowany do budowy mięśni bez zbędnego tłuszczu; stosunek węglowodanów do białka wynosi tu 16:13. IsoMass zawiera białka o przedłużonym wchłanianiu co oznacza, ze Twoje mięśnie pozostają odżywione przez cały dzień – także przed [...]
[...] tez w przeszłości sporo produktów kreatynowych było wzbogacanych o węglowodany. W tym artykule chcemy pokazać że nie jest konieczne przyjmować aż takich dużych dawek węglowodanów, które mogą spowodować wzrost tkanki tłuszczowej. SZYBKIE BIAŁKA I AMINOKWASY [...]
[...] regeneracji po ciężkim wyczerpującym treningu", mówi jeden z autorów - dr Joel M.Stager z Uniwersytetu Indiana z Bloomington. "Mleko czekoladowe zawiera optymalną proporcję węglowodanów do białka co jest kluczową sprawą jeśli chodzi o poprawę regeneracji mięśni po intensywnym treningu i umożliwia sportowcom trenować z większą intensywnością [...]
[...] mineralnych, mają także bardzo dużo składnika deficytowego w naszej diecie, czyli błonnika pokarmowego. Podstawowym źródłem energii są produkty zbożowe (dostarczają węglowodanów złożonych pochodzenia roślinnego), tłuszcze roślinne oraz rośliny strączkowe. Natomiast wystarczające ilości białka zwierzęcego znajdują się zarówno w rybach, [...]
[...] do obrotu itp. Mięśni ryb, występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie: - wody-50-85%, - bialka-10-25%, - tłuszczu-0,2-54%, - soli mineralnych- 0,5-5,6%, - węglowodanów-0,1-0,4%, - witaminy A, B i D. Białka ryb charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością przez organizm człowieka - ok. 97%. Tłuszcze ryb mają niską [...]
[...] somatotyp? b) Charakterystyka poszczególnych somatotypów c) Żywienie dla odpowiednich somatotypów d) Czy istnieje somatotyp skrajny? 3. Węglowodany a) Dlaczego potrzebuję węglowodanów? b) Jak dużo węglowodanów potrzebuję? c) Proste, czy złożone? d) Czym jest GI? e) Jaki jest wpływ GI na ciało? f) Zbyt mało, czy zbyt dużo węglowodanów? g) [...]
Tak jak W TEMACIE ... Prosze o Spr. Mojej Diety na Mase ... BEDE WDZIECZNY I. Etap 24 * 80 * 1.3 ( Wspolczynnik Aktywnosci ) = 2 496 KCAL. II. Etap 2 496 ( Tyle Potrzebuje ) + 1000 Kcal ( Nadwyzka ) = 3 500 III. Etap ( w Diecie Powinno byc 40 % W . 30 % B. 30 % T. ) 0.4 * 3 500 Kcal = 1 200 Kcal z W. co daje 350 Gr. Węglowodanów Dziennie [...]
[...] białym i "ciemnym" pieczywie, płatkach śniadaniowych, białym ryżu, złej jakości sosach sojowych oraz w nieomal każdym innym przetworzonym produkcie spożywczym. Metabolizm węglowodanów reguluje metabolizm białek i odwrotnie. Jeśli spożywamy za dużo słodkich produktów szczególnie pod postacią rafinowanych cukrów to zwiększa się nasze [...]
[...] moja trzustka moze wysiasc. Dlatgo zmienilam calkiem sposób odżywiania, ale niewiem czy dobrze. Codzienie jem ok. 1900-2100 kcal . Ile dziennie powinnam zjadać gram białka, węglowodanów i tłuszczy? Przez około miesiąc jadłam takie proporcje: - 140 gram białka (głównie jem ryby, dużo nabiału, jajka i drób) -80 gram tłuszczu (głównie zdrowy [...]
[...] Bezmleczna? Ta wiadomość was zaskoczy: Nie istnieje idealna dieta dla ludzi. Przynajmniej nie taka, która opiera się na ilości spożywanego białka, tłuszczu lub węglowodanów. Ludzie żyją i rozwijają się prawidłowo spożywając posiłki wysokobiałkowe, wysokotłuszczowe (Eskimosi z Grenlandii), stosując niskobiałkowe diety o dużej [...]
[...] g na kilogram wagi ciała. Organizm jednorazowo może przyswoić i wykorzystać około 30 g białka i tyle powinien go zawierać każdy posiłek. 3) Spożywajcie dostateczne ilości węglowodanów złożonych Są one dla ćwiczących podstawowym źródłem energii. Ich obecność w organizmie zapobiega wykorzystaniu białka z [...]
[...] Gaz produkowany w jelitach pochodzi z różnych procesów metabolicznych. Nawet u zdrowych ludzi może dochodzić w pewnych warunkach do niepełnego trawienia i wchłaniania węglowodanów, co staje się przyczyną problemów. Powszechnie znane jest "gazotwórcze" działanie fasolki, a i inne składniki pożywienia (np. tłuszcze) mają w tym procesie swój [...]