[...] Następnym makroskładnikiem są węglowodany ich ilość nasz "model" ustanowił na 120g co daje nam w kcal : 4x120 =480kcal tak otrzymujemy ilość kcal jaką spożywamy z węglowodanów A resztę naszego zapotrzebowania będą stanowić tłuszcze( 1g tłuszczy to 9kcal), czyli : 2300-640-480=1180kcal 1180/9 =131g i tak o to dostaliśmy ilość tłuszczu [...]
[...] to jest po prostu troszkę od innej strony przedstawione.Ale policz tak, jak tobie pisałam i jak pisała Hihihehe - czyli przyjmij 2-2,2g białka, 1g tłuszczu i reszta z węglowodanów i będzie okej. Odnośnie chleba - najlepiej w ogóle go wyeliminować z diety, a jak już to prawdziwy razowiec, nie jakiś farbowany na brązowo karmelem chleb. [...]
[...] Proporcje tłuszczy spożywanych nasycone/wnkt/nienasycone powinna wynosić 1/1/1 / 1/1/2 Co to wgl oznacza ? Tak samo jak posiłek przed treningiem powinien on zawierać pełnowartościowe białko oraz znaczne ilości węglowodanów w proporcji 1/2. O co chodzi z tymi węglami w proporcji 1/2 Zmieniony przez - BdTrudnoToOsiagnać w dniu 2012-04-16 18:14:23
świetna praca, dużo mi wyjaśniła i podpowiedziała. Jeśli bym ułożył dietę według tego co napisałeś ale zwiększyłbym ilość białka, węglowodanów i tłuszczy to mogłaby być to dieta na przybranie masy ciała ?
[...] ilości składników odżywczych i podział na ilość posiłków, która Ci odpowiada. Zaleca się około 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. 4. Źródła składników odżywczych. Bazować warto na najlepszej jakości źródłach makroskładników. Są to: - źródła białka: [...]
Każdy z nich zawiera: - około 30 kcal w tym : - 18 g protein ( 17 g to proteiny sojowe) - 42 g węglowodanów ( 18 g cukru i 5 g błonnika) - 4 g tłuszczu Mam pytanie;) czytalem przed chwilą w innym poscie, że g weglowodanów to 4 kcal, więc już samych węgli byłoby 170kcal. Wytłumazcycie mi o co w tym biega? :)
[...] suple czy saa ci nie pomogą. Na początku wylicz sobie jakie masz zapotrzebowanie na białko i węgle. Ustal sobie kiedy masz jeść posiłki i ile ma się w nich znaleść białka i węglowodanów. No i załużmy że masz na obiad schabowe i ryż. Patrzysz w swoją rozpiske: "aha, musze zjeść 30g białka i 70 węglowodanów", schabowe mają w 100g ok 20g [...]
[...] Od wyliczonego wyniku należy odjąć około 200-300 kcal i podzielić na zalecane ilości makroskładników, a są to: 2 g/kg masy ciała, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pamiętać należy o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Znając te założenia, wybieramy najlepszej jakości źródła [...]
Jeśli zdecydowałeś się wybrać białko o niższej zawartości cukru, to powinien być to hydrolizat lub izolat białka serwatkowego. To te dwa zawierają najmniej węglowodanów i tłuszczy ze wszystkich białek mlecznych. Rozumiem, że jesteś w finalnej fazie redukcji i na diecie ketogenicznej stąd Twoja obawa o ilość węglowodanów. Natomiast jeśli nie [...]
[...] na masie starczy 3000kcal gdzie na high carb przy 4500 będziemy chudnąć bo straty energetyczne są na HC dużo większe (przerabiany nadmiar białka na energie, nadmiar węglowodanów w diecie HC jest przerabiany na tłuszcz nawet w 80-90% do tego nadmiar tłuszczów roślinnych (utlenianie,pozbywanie się szkodliwych przemian metabolicznych wiązań [...]
[...] obniża ciśnienie tętnicze krwi, pomaga w leczeniu schorzeń wątroby oraz dróg żółciowych. 100g miodu dostarcza około 325 kcal. Kalorie te pochodzą głównie z węglowodanów – 79,5g/100g miodu. Duża łyżka miodu (niepłynnego) waży około 25g. Dostarcza około 81 kcal, 19.9g węglowodanów. Łyżka płynnego miodu waży około 16-18g. [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularnie dodawać kalorie średnio co 7-10 dni o [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się regularnie dodawać kalorie średnio co 7-10 dni o [...]
[...] 5minut po iniekcji, należy zapodać właściwą ilość dextrosy* po 15minutach 80g WPI z WODĄ! Po godzinę należy spożyć swój PPWO posiłek. Żadnych shaków! 40-50g białka, 40-50g węglowodanów, ZERO TŁUSZCZU! Należy unikać tłuszczy do 2,5-3h po strzale. Pamiętaj że insulina transportuje wszystko w wysokim tempie, również tłuszcz! ...zostałeś ostrzeżony [...]
[...] Co to oznacza? To nie kalorie same w sobie stanowią dla naszego organizmu bezpośrednie źródło energii, ale ATP, które jest wytwarzane podczas utleniania tłuszczów, węglowodanów i białek. Energia dostarczona z pożywieniem (kalorie) może być wykorzystana na nasze potrzeby tj. regenerację, rozwój tkanki mięśniowej, wszelkiego rodzaju [...]
[...] Proponuje 25-30% kaloryczności diety dostarczyć z białka. 30% białka będzie stanowiło około 2,5 g białka na kilogram masy ciała w powyższym przykładzie. Około 45% z węglowodanów oraz 25% z tłuszczy. Otrzymujemy wówczas następujące wartości: 220g B 333gW 82gT Nie jest to oczywiście jednyna możliwość, jaką możemy zastosować. Kierujmy się [...]
[...] , zawiera między innymi: mieszankę białkową (izolat białka serwatkowego, koncentrat białka serwatkowego, hydrolizat białka serwatkowego), kompleks węglowodanów 26% (mąka owsiana, skrobia ziemniaczana, skrobia z grochu), maltodekstryny, niskokaloryczne kakao w proszku. Dlatego jeśli już szukasz wysokiej jakości gainera, [...]
[...] nie powinno byc przeszkodą. power15 -raczej nie, lecz pod warunkiem, ze nien bedzie sie to wiązało z dodatkowa zwyzka kalorii, wiec w takim wypadku za;lecałbym ograniczenie węglowodanów na miejsce tego tłuszczu. marcinj -HIIT po siłce może oznaczaj zbytnie ryzyko utraty masy, nie spełnia az tak bardzo swojej roli w przyspieszaniu metabolizmu bo [...]
Cześć! Przeglądając Twoją dietę pierwsze co rzuciło mi się w oczy to proporcje makroskladników. Jesz 80g białka, a 330g węglowodanów i 90g tłuszczy. Proporcje są delikatnie zaburzone. Wylicz proszę raz jeszcze zapotrzebowanie energetyczne, tutaj masz wzór http://www.sfd.pl/-t276436.html Następnie podziel sobie kalorie na makroskładniki: Białko [...]
Ryż jest jednym z głównych źródeł węglowodanów w dietach większości osób. Szczególnie tych trenujących jakiekolwiek dyscypliny sportu lub dbających w swoją sylwetkę. Wynika to z jego składu, a szczególnie wysokiej zawartości dobrej jakości, węglowodanów. Zawiera on około 79% węglowodanów pochodzących ze skrobi, 6,5% białka i 0,6% tłuszczów. Poza [...]