[...] odżywczych, co uzależnione jest od strat w moczu oraz strat w kale. ( Nie wchłaniamy wszak 100% zjadanego pożywienia). Zatem współczynnik strawności wynosi odpowiednio dla węglowodanów - 98%, tłuszczy - 95%, oraz białek 92%. (Jedynie alkohole wchłaniamy w 100%). Czy wartość energetyczna brutto wszystkich składników odżywczych jest taka sama dla [...]
[...] masy włókien mięśniowych. Mogą być wykorzystywane do produkcji energii równie łatwo jak węglowodany. Dlatego podczas wysiłku, po zubożeniu puli glikogenu (forma magazynowa węglowodanów), BCAA są odszczepiane od włókien mięśniowych, by służyć jako paliwo. Taka sytuacja prowadzi do nasilenia procesu katabolizmu - rozpadu białek mięśniowych. [...]
[...] To, co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Natomiast to co usunięto - białka, witaminy i substancje mineralne są przyczyną niekompletnego metabolizmu węglowodanów i powodują tworzenie się toksyn takich jak kwas pirogronowy lub nienormalne cukry. Kwas pirogronowy akumuluje się w mózgu i systemie nerwowym, a nienormalne [...]
[...] bilansie kalorycznym, a co za tym idzie nie narażać mięśni na katabolizm. Według mnie nie chodzi tyle o obniżanie kalorii z całości diety a raczej kalorii pochodzących z węglowodanów i tłuszczy, jednak do takiego poziomu, aby nie powodowało to strat mięśni (tłuszcze i węglowodany są m. in. odpowiedzialne za uwalnianie z org. hormonów [...]
[...] wysokowęglowodanowa charakteryzuje się tym, że w pierwszych dniach spożywania posiłków praktycznie bazujemy na produktach zawierających znaczne ilości białka a minimalne węglowodanów. Dopiero w trzecim dniu przed startem sytuacja odwraca się, gdzie znaczną przewagę zyskują produkty zawierające znaczne ilości węglowodanów. Dieta: 7-my dzień [...]
[...] spróbowalem sobie ułożyć coś na swoją redukcję. Pojawiają się u mnie następujące pytania, na które odpowiedzi widać przeoczylem czytając artykuły: 1- Czy taka niska ilość węglowodanów nie stanowi problem dla odbudowy zasobów glikogenu w mięśniach po treningu? 2- Podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne wyszło mi 1855,84 Trzy treningi po 90 [...]
[...] korektę co dodać wyrzucić itp.. z góry dziękuje pasza196 waga 70kg wzrost 175 staż 1.5roku I posiłek 150g płatków owsianych 549kcal 18 g białka 11 g tłuszczy 94 g węglowodanów 200ml mleka 1.5% 94kcal 7 g białka 3 g tłuszczy 10 g węglowodanów 10g rodzynek 51kcal 1 g białka 4 g tłuszczy 3 g węglowodanów II posiłek 3jajka gotowane [...]
[...] zastępowałem w jednym posiłku ryż kaszą lub makaronem, bo już nie mogę na niego patrzeć :/ śniadanie: Mleko 300ml (100 kcal, 9g białka, 12g węgl.) 2 x jabłko (120 kcal, 24g węglowodanów) 3 x mandarynka (90 kcal, 18g) pomidor (36 kcal, 6g węglowodanów) dwie marchewki (50 kcal, 12g węglowodanów) suplement (125 kcal, 25g białka) drugie śniadanie: [...]
[...] dieta na redukcji ma sens? zależy mi na zejściu z bf mozliwie jak najszybciej, coś zmienić, dodać, odjąć? 8.30- 2 jaja gotowane 131 kcal, 12 g. białka, 9 g. tłuszczów, 1 g. węglowodanów. -trening aeroby 10.00- 2 jaja gotowane+ mleko 200g+płatki owsiane 50g+ orzechy 20g 506 kcal, 29 g. białka, 24 g. tłuszczów, 50 g. węglowodanów. 12.00- tuńczyk w [...]
[...] ludzki organizm optymalnie wykorzystuje białka do budowy mięśni, jeśli w chwili rozpoczęcia treningu zostana ono już strawione. CO JEŚĆ? „Produktami, które zawierają dużo węglowodanów o niskim lG i białka, są ziemniaki gotowane w mundurkach i fasola" - wyjaśnia Foster. Kluczową sprawa dla procesu zamiany składników odżywczych z pożywienia w [...]
[...] kontakt: http://180rekompozycja.pl Obiegowe stwierdzenie: W pierwszych 30-60 minutach po treningu resynteza glikogenu mięśniowego nie wymaga insuliny. Zwlekanie ze spożyciem węglowodanów po zakończeniu wysiłku przez zaledwie kilka godzin godziny może zmniejszyć tempo resyntezy glikogenu mięśniowego o około 50%. Dowody: W ramach tego stwierdzenia [...]
[...] soków żołądkowych. 5. Ekstrakt z papryki Cayenne -źródło kapsycyny, alkaloidu o działaniu przeciwutleniajcym i zmniejszającym apetyt. Wpływa na procesy metabolizmu węglowodanów i lipidów, podnosi termo genezę. 6. Wodorochlorek johimbiny -powoduje zwiększone wykorzystywanie tłuszczu jako źródła energii, działa pobudzająco. 7. Bioperyna [...]
[...] w węglowodany - czyli cukry. W białku zwierzęcym i roślinnym znajduje się mnóstwo L-tyrozyny, natomiast niewielkie ilości L-tryptofanu. Ponadto L-tryptofan potrzebuje węglowodanów aby dostać się do mózgu. Tak więc rano spożywamy białko natomiast wieczorem, przed snem węglowodany, które pobudzą syntezę serotoniny. Jeśli na przykład [...]
[...] - AMINOFIT – wysokoazotowa mieszanka aminokwasowa podnosząca efektywność wykorzystania protein i zwiększająca siłę oraz moc treningową. Trzeci kompleks to VIVAX4 – mieszanka węglowodanów, łącznie ze skrobiami o największych cząstkach węglowodanów! Im większa cząsteczka węglowodanów, tym szybciej opuszczają one żołądek oraz tym lepiej uzupełniają [...]
[...] Carbohydrate Restriction in People with Obesity" (1). Pokrótce wykazał, że restrykcja tłuszczów prowadzi do nieznacznie większej utraty tłuszczowej masy ciała niż restrykcja węglowodanów. Uczestnicy tej próby przebywali w ośrodku badawczym pod ścisłym nadzorem naukowców, co ograniczało możliwość oszukiwania i konsumpcji ponadprogramowych kalorii. [...]
[...] W - Węglowodany TZ - Tłuszcze Zwierzęce TR - Tłuszcze Roślinne kcal - wartość energetyczna w kilokaloriach Obecnie ważę ok. 80kg, tak więc spożywam jakieś 3,3g białka, 7,5g węglowodanów oraz 0,5-0,6g tłuszczu na kilogram masy ciała. Proporcja: 28% energii pochodzi z białek, 61% z węglowodanów, i 11% z tłuszczu Jak widać moja dieta nie jest [...]