[...] somatotyp? b) Charakterystyka poszczególnych somatotypów c) Żywienie dla odpowiednich somatotypów d) Czy istnieje somatotyp skrajny? 3. Węglowodany a) Dlaczego potrzebuję węglowodanów? b) Jak dużo węglowodanów potrzebuję? c) Proste, czy złożone? d) Czym jest GI? e) Jaki jest wpływ GI na ciało? f) Zbyt mało, czy zbyt dużo węglowodanów? g) [...]
[...] do obrotu itp. Mięśni ryb, występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie: - wody-50-85%, - bialka-10-25%, - tłuszczu-0,2-54%, - soli mineralnych- 0,5-5,6%, - węglowodanów-0,1-0,4%, - witaminy A, B i D. Białka ryb charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością przez organizm człowieka - ok. 97%. Tłuszcze ryb mają niską [...]
[...] mineralnych, mają także bardzo dużo składnika deficytowego w naszej diecie, czyli błonnika pokarmowego. Podstawowym źródłem energii są produkty zbożowe (dostarczają węglowodanów złożonych pochodzenia roślinnego), tłuszcze roślinne oraz rośliny strączkowe. Natomiast wystarczające ilości białka zwierzęcego znajdują się zarówno w rybach, [...]
[...] regeneracji po ciężkim wyczerpującym treningu", mówi jeden z autorów - dr Joel M.Stager z Uniwersytetu Indiana z Bloomington. "Mleko czekoladowe zawiera optymalną proporcję węglowodanów do białka co jest kluczową sprawą jeśli chodzi o poprawę regeneracji mięśni po intensywnym treningu i umożliwia sportowcom trenować z większą intensywnością [...]
[...] tez w przeszłości sporo produktów kreatynowych było wzbogacanych o węglowodany. W tym artykule chcemy pokazać że nie jest konieczne przyjmować aż takich dużych dawek węglowodanów, które mogą spowodować wzrost tkanki tłuszczowej. SZYBKIE BIAŁKA I AMINOKWASY [...]
[...] przedstawia innowacyjną odżywkę „wszystko-w-jednym”. IsoMass to przyszłość odżywek masowych, został on zaprojektowany do budowy mięśni bez zbędnego tłuszczu; stosunek węglowodanów do białka wynosi tu 16:13. IsoMass zawiera białka o przedłużonym wchłanianiu co oznacza, ze Twoje mięśnie pozostają odżywione przez cały dzień – także przed [...]
8:00 Owsianka 75g 275 kcal, 9 g. białka, 5 g. tłuszczów, 52 g. węglowodanów. białko 125 kcal, 24 g białka, 2.4 g tłuszczu, 1.8 g węglowodanów oliwa z oliwek 15g 132 kcal, 0 g. białka, 15 g. tłuszczów, 0 g. węglowodanów. warzywa 10:00 ryż 50 g 161 kcal, 4 g. białka, 1 g. tłuszczów, 38 g. [...]
Tłuszcz jest żródłem energi jak każdy wie ale jak to się dzieje W porównaniu z ograniczonymi zasobami węglowodanów ustrój dysponuje obfitymi zapasami tłuszczu. U zdrowej, nie uprawiającej sportu osoby w tłuszczu ustrojowym, a przede wszystkim w adipocytach obwodowych, zmagazynowane jest 70-100 tys. kcal. Nawet intensywnie trenujący sportowcy o [...]
[...] Dodatkowo skomponowano z nich trzy różne posiłki z dodatkiem smażonego kurczaka w każdym i te posiłki były również poddane badaniom. W każdym posiłku znajdowało się 50g węglowodanów - 25g z jednego z trzech głównych źródeł (ziemniaki, ryż czy makaron), reszta uzupełniana była składnikami jak w tabelce poniżej (autorzy wybrali taki skład [...]
[...] warzywa kiszone, konserwowane lub marynowane. UWAGA: Banany, winogrona, figi, gruszki oraz wszystkie owoce suszone (rodzynki, figi, daktyle, śliwki) zawierają dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, [...]
[...] Ilość serii na duże grupy to 5 - 6 (wraz z rozgrzewkowymi) i na małe grupy 4 - 5 (wraz z rozgrzewkowymi)." Odżywianie i suplementacja w Cyklu II Zmniejszona nieco podaż węglowodanów (do 4,5g na kg masy ciała) podyktowana jest dalszym „utwardzaniem" sylwetki. Z podobnych względów obniżeniu uległa także ogólna kaloryczność diety. „Zdrowe [...]
[...] zdarzają się nawet godzinne. Trening wypadałby w dni robocze przed godziną 19. Ciężka sprawa z bardzo ważnym posiłkiem przedtreningowym. No i potreningowy (czyli duża dawka węglowodanów) wypadałby o godzinie ok 20:30. Może ostatni posiłek mógłbym jeść o godzinie 23, a tą godzinę odsypiać w pociągu (teraz chodzę spać o około godziny 22). Poniżej [...]
[...] CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: nie CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO): od stycznia do maja 2018 lchf (ok. 50g węglowodanów dziennie, kaloryka jeśli dobrze pamiętam ustawiona na ok. 1800, ale rzadko kiedy do niej dobijałam- schudłam wtedy do niecałych 60kg bez żadnych ćwiczeń), [...]
[...] Poliquin No wiec dobrze, czerwone wino przynosi pewne korzyści dla zdrowia, ale co z alkoholami? Wódka, rum, gin jak i pozostała reszta są drinkami o zerowej zawartości węglowodanów (zakładając, że nie dodajcie do nich wysokokalorycznych, bogatych w cukier napojów, które mogą być zabójcze). Więc co z nimi? Gin, wódka, oraz whiskey [...]
[...] produktem spożywczym, co wynika z porównań jego składu z innymi cennymi warzywami liściastymi: szpinakiem i burakiem liściowym. Ma trochę więcej białka, nieznacznie więcej węglowodanów i tłuszczu, 2 razy tyle włókna (błonnik, cenny w naszej diecie), prawie 3 razy tyle wapnia, 2-3 razy tyle żelaza, 1.5-2 razy tyle fosforu, a co najważniejsze [...]
[...] XPLODE POWDER - witamina B6, która wchodzi w skład wielu enzymów biorących udział w przemianach metabolicznych, jak również bezpośrednio uczestniczy w przemianach węglowodanów (tworzenie i rozkład glikogenu mięśniowego) i tłuszczów, dodatkowo nasilając pozyskiwanie energii. Witamina B6 jest niezbędna w produkcji hemoglobiny i poprzez [...]
[...] amylazom) i po stosunkowo krótkim czasie przedostają się z żołądka do jelit.Podyktowane jest to faktem ze w soku żołądkowym nie występują zande enzymy dokonujące trawienia węglowodanów (w przeciwieństwie do soku jelitowego w którym występuje duza ilość enzymow amylolitycznych) jeśli do posiłku spozytego na godzine przed treningiem dodamy mięso [...]