Diety nie mam, jem każdego dnia 2 paczki ryżu, 1/2 kg makaronu, do tego mięso, i przekąski w międzyczasie. DOradzono mi gainera, bo podobno za mało węglowodanów jednak.
[...] jest nadwyżka kaloryczna. Twój organizm musi mieć budulec z którego zbuduje mięśnie. Głównym budulcem jest białko. Zatem odpowiednio wysoka podaż białka oraz tłuszczy i węglowodanów jest kluczowa do budowy masy mięśniowej w trakcie treningu siłowego. Najlepszym jakościowo białkiem jest izolat (WPI), ale gdy chcesz podejść ekonomicznie do [...]
[...] Wybierając odpowiedni gainer, warto spojrzeć nie tylko na ilość protein, która w tym przypadku wcale nie jest pierwszorzędna, tylko na rodzaj użytych węglowodanów, jak i to, jak wysoko oceniany jest smak. Rolą gainera jest przecież dostarczenie budulca i energii w jak najprzyjemniejszej formie, dzięki czemu mamy szanse [...]
[...] kątem swoich upodobań smakowych, tym bardziej zachcianki bledną i po czasie okazuje się, że to co jemy na co dzień smakuje najlepiej. Kalorie dodałabym głównie albo tylko z węglowodanów, chyba że czujesz potrzebę podwyższyć też białko. 100 to chyba trochę mało w takim dniu z kilkukilometrowym biegiem - może z 200? Natomiast dni bez biegania [...]
I bardzo dobrze robisz, że stosujesz nasze odżywki :) Tak , tak wiem jak to nieskromnie brzmi, ale wystarczy porównać cenowo/składowo np. standardowego gainera jak nasz Mass Activator, a np. identyczny proporcjami Trec Mass XXL (już nie będę wklejał wielu innych przykładów): Żeby było prościej biorę te same gramatury 3 kg : [...]
[...] mógł odbudować powstałe szkody potrzebuje odpowiednich warunków. Przede wszystkim potrzebuje budulca, który stanowią aminokwasy oraz energii, którą może pozyskać np. z węglowodanów lub tłuszczów. Dlatego odpowiednia kaloryczność posiłków i zawartość w nich poszczególnych makroskładników jest kluczowa przy pracy nad sylwetka , w Twoim [...]
[...] składników mąki może hamować wchłanianie innych mikroskładników. Kwestia zdrowia jest również umowna, ze względu na fakt, że "dawka czyni truciznę". Także temat jest naprawdę złożony. Jednak jeżeli 20% z Twoich węglowodanów pochodzi stricte z tej mąki, to jednak jest to dużo, zwłaszcza że gdy mąka jest bogata w mykotoksyny może być szkodliwa.
[...] Rozkład składników odżywczych w ilości 2 gramów białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów będzie ok. Warzyw sugeruję dać minimum 200 gramów na posiłek, a nie trochę zamiast słodyczy. [...]
[...] Rozkład składników odżywczych w ilości 2 gramów białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów będzie ok. Warzyw sugeruję dać minimum 200 gramów na posiłek, a nie trochę zamiast słodyczy. [...]
[...] smakowe koncentratu białka serwatkowego są lepsze niż w izolacie, który jest dość 'delikatny'. Oczywiście jest to zrozumiałe, ponieważ WPI mając znacznie mniej tłuszczu i węglowodanów w składzie, czyli nośników smaku. Izolat używam głównie na redukcji i w okresie bardziej 'jakościowym' , kiedy mocniej przykładam się do liczenia makroskładników [...]
Cześć! Jak najbardziej powinieneś liczyć kalorie. Jeżeli nie chcesz liczyć wszystkich makroskładników, to wystarczy abyś liczył ile spożyłeś białka oraz ilość spożytych kalorii.
przepisow w tym dziale masz od groma. blogow zywieniowych w sieci masz od groma. wertuj i szukaj pod swoje kubki smakowe. ryz to nie jedyne zrodlo weglowodanow, a tak na marginesie kompletnie bezwartosciowe, a wrecz toksyczne w wiekszych ilosciach.
Cześć! Na redukcji warto zadbać o posiłki skomponowane ze składników o dużym indeksie sytości. Ze źródeł węglowodanów to są na przyklad ziemniaki czy bataty. Warto też zadbać o to by rzuć posiłki, co poprawi Twoje trawienie, ale też przyspieszy uczucie sytości. Dlatego zalecam spożywanie całych kawałków mięsa, czyli zminimalizowanie spożycia [...]
[...] klasa. Bez wątpienia pod kątem smakowym jest to jedna z najlepszych odżywek białkowych jakie miałem okazje pić. Niestety pod kątem składu, jest już trochę gorzej. W 100 gramach masz około 63 gramy białka, 11 gramów tłuszczów i 13 gramów węglowodanów. Dla osoby trenującej amatorsko nie zrobi to oczywiście różnicy. Ja kieruję się bardziej smakiem.
Makro jest całkiem ok. Jeśli waga i tkanka tłuszczowa nie zaczną spadać, odejmij od bilansu ok 200-300 kcal (najlepiej z węglowodanów) i dalej obserwuj postępy przez kolejne 2 tygodnie. W późniejszym czasie możesz wprowadzić trening HIIT zamiast aerobów na basenie. O korzyściach wynikających z treningu HIIT przeczytasz w artykule, który [...]
[...] poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/odchudzanie/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych--5255 Jeżeli celem jest budowa masy mięśniowej, to do uzyskanego wyniku należy dodać około 300 kalorii. Następnie podzielić to na zalecane ilości składników odżywczych. 2g białka, około 1g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów.
Witaj! Bardzo dobre pytanie, bo przy okazji uda nam się odpowiedzieć o co w ogóle chodzi w budowaniu masy mięśniowej. W budowaniu masy mięśniowej musimy zmierzyć się z dwoma problemami, a raczej znaleźć dwa rozwiązania. Po pierwsze, chodzi o regularny dowóz pożywienia o charakterze energetycznym i budulcowym. Jak wiesz, materiałem budulcowym jest [...]
[...] psiankowatych, które znane i uprawiane są na całym świecie. Co ciekawe średnio każdy człowiek na Ziemi zjada rocznie 33 kg ziemniaków. W 100 g ziemniaka mamy około 17 g węglowodanów (zależnie od pory zbioru) w tym 2,2 g błonnika. Białko w ilości 2 g oraz tłuszcze 0,1 g. Niewątpliwą zaletą ziemniaków jest spora ilość potasu, którego zawartość [...]