[...] The “whey” forward for treatment of type 2 diabetes? Należy najpierw przemyśleć całą strukturę posiłków kulturystycznych, zaczynając od rozkładu proporcji białek, tłuszczy i węglowodanów. Dieta przy celu „masowym” powinna mieć następujące proporcje: • 2.0-3.1 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka – wołowina, wieprzowina, indyk, ryby, [...]
[...] regeneracji potrzebne są olbrzymie ilości energii i budulca czyli aminokwasów. Nieprawidłowa dieta uniemożliwi skuteczną regenerację. 7. Zakwasy - powstają na skutek rozpadu węglowodanów w mięśniach. Efektem jest kwas mlekowy zalegający w mięśniach i utrudniający regenerację. 8. Stan kataboliczny - a więc stan, którym organizm spala własne białka [...]
Witam Mutant mass to odżywka zaliczana do grupy gainerów. Gainer to odżywka zbudowana głównie z węglowodanów. Zawiera ona również niskie ilości białka . Stosujemy ją najczęściej po to, by uzupełnić kalorie w naszej diecie. Jednak tutaj warto pamiętać, iż najczesciej nie mamy problemu z dostarczeniem węglowodanów gdyż są one łatwo dostępne i [...]
oj syf syf I jeszcze takie mądre rady: Znakomitymi zrodlami weglowodanow sa owoce( cukry proste - fruktoza) RZECZYWIŚCIE ZNAKOMITE. NA ŁAPANIE FATU Dobrymi źródłami węglowodanów są: ALE JUŻ NIE ZNAKOMITYMI? JAKA SZKODA -makarony z pełnoziarnistej mąki pszennej, -chleb pszenny pełnoziarnisty, -owoce, -warzywa, UUU, TU JEST DOPIERO OD HOOJA [...]
[...] mięsa z awokado. Oczywiście biorąc pod uwagę wcześniej wspomniane urozmaicanie diety. Nasze posiłki powinny być przede wszystkim dobrze zbilansowane, złożone z białka, węglowodanów i tłuszczu lub jeśli preferujemy kolację bez węglowodanów to z samego białka i tłuszczu. Drugi istotny aspekt to smakowitość posiłków – jeżeli twaróg z oliwą [...]
[...] na poziom glukozy we krwi po 2-3 godzinach od spożycia danych produktów. Indeks glikemiczny jest opracowany w dużym uproszczeniu m.in. dlatego, że bada jedynie wpływ węglowodanów na poziom cukru we krwii, pomijając zarówno białka i tłuszcze. Co więcej, w badaniach sprawdzano wyłącznie poziom cukru we krwi, nie badano wpływu pokarmów na [...]
[...] węglowodanowo-białkowe, czyli popularne gainery są suplementami diety specjalnego przeznaczenia żywieniowego, których zadaniem jest dostarczenie odpowiedniej ilości białka i węglowodanów w przypadku wystąpienia ich braku w diecie. Dlatego też tego typu odżywkę warto stosować właśnie wtedy, gdy nie mamy czasu, możliwości, ochoty na przygotowanie, [...]
[...] Warto również pamiętać o rybach, które nie tylko są bardzo dobrym źródłem białka, ale również kwasów omega 3, witamin i minerałów. Kaloria kalorii nierówna - jakość węglowodanów Wiele osób żyje w błędnym przekonaniu, że nie liczy się jakość spożywanych węglowodanów, a wyłącznie ich ilość, przekładająca się na kaloryczność naszej diety - [...]
[...] trening, jak również suplementacja. /SFD/2016/12/1/60ae4a01e0d5487aa7d4907e27e82fb9.jpg 1. Wyznaczanie dziennego zapotrzebowanie na energię 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? 3. Trening 4. Suplementy 1. Wyznaczanie dziennego zapotrzebowanie na energię Zapotrzebowanie na energię obliczamy zgodnie z informacjami zawartymi w poniższym [...]
[...] Czego nie musimy koniecznie ważyć? Produktem który nie koniecznie w diecie trzeba ważyć są warzywa. Warzywa należą do składników które dostarczają nam mikroelementów, nie węglowodanów czy białka. W dodatku warzywa w dużym stopniu złożone są z wody przez co są niskokaloryczne. Jedynym wyjątkiem są: -różne odmiany ziemniaków które należy liczyć [...]
Skoro, załóżmy na to 300 gramów węglowodanów dziennie to dla Ciebie zbyt dużo, to nie widzę problemu w tym, aby zmniejszyć ich ogólną ilość i podbić ilość spożywanych tłuszczów. Operować należy ilością źródeł energii. 2 gramy białka na kilogram masy ciała, 1-1,5 grama tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Możesz nawet wejść [...]
[...] Istotne będzie również zwrócenie uwagi na ilości makroskładników. Zaleca się, aby było to: - 2 g/kg masy ciała białka, - minimum 1 g tłuszczów, - reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Wyliczając te wartości, pamiętać należy o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Pamiętać musisz również o tym, że każdy z nas [...]
[...] około 300 kcal od uzyskanego wyniku. Kolejnym etapem jest podział kcal na zalecane ilości makroskładników. Będą to 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii z węglowodanów. Założyć należy, że 1 g białka to 4 kcal, 1 g tłuszczów 9 kcal i 1 g węglowodanów 4 kcal. Aby komponować posiłki, korzystać warto z ich zalecanych źródeł. Do [...]
[...] energii w organizmie, gdzie przewagę uzyskują procesy kataboliczne (rozpadu) nad anabolicznymi (syntezy). Ma to na celu uzyskanie odpowiedniej ilości energii ze spalenia węglowodanów, tłuszczów i białek, więc ludzie z szybką przemianą materii mają wysokie zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Ludzi z szybkim metabolizmem cechuje: # wysoka [...]
[...] i gliadyą posiadają w swoim składzie mnóstwo substancji antyodżywczych które ograniczają m.in. wchłanianie mikroskładników. Dużo lepiej urozmaicić dietę w inne źródła węglowodanów takie jak ryż, kasza, płatki jaglane, gryczane czy pełnoziarniste żytnie. Jeżeli zaś chodzi o spożywanie węglowodanów na noc ma to swoje zalety które mają [...]
[...] to na naszą sylwetkę. Jednym z takich pomysłów jest spożywanie mleka odtłuszczonego w proszku. Patrząc na pierwszy rzut oka, produkt wydaje się wręcz idealny. Sporo białka i węglowodanów w 100 g przy małej ilości tłuszczów. Wystarczy 100 g, aby uzupełnić ilości ze standardowego posiłku, jaki jest np. pierś z kurczaka z woreczkiem ryżu. Czy [...]
[...] równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką zauważyłem, to fakt że masz kiepskiej jakości źródła węglowodanów - pizza? Zachęcam najpierw do wyliczenia odpowiedniej kaloryczności korzystając ze wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html
[...] że podstawa redukcji to ujemny bilans energetyczny. W przypadku osób zdrowych to wystarczy aby tracić wagę. Teraz same węglowodany na redukcji. Oczywiście lepiej korzystać z węglowodanów złożonych, ale umiarkowane porcje naturalnych węglowodanów prostych ( np owoce ) nie zaburzą redukcji. Także węglowodany proste w formie proszku ( np Carbo ) [...]
Nawiązując jeszcze do Twoich pytań, to: 1. Ustala się ich ilość w zależności od rodzaju diety i ilości kalorii pozostałych do rozdysponowania z zapotrzebowania kalorycznego organizmu. 2. Jest to zbyt ogólne pytanie. Wiele zależy od specyfiki treningu, danego organizmu, rodzaju diety. Brak ankiety uniemożliwia odpowiedź na to pytanie. 3. [...]
[...] odjąć od wyniku 300 kcal. Całość podzielić na zalecane ilości składników odżywczych. Będą to 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pamiętać musisz o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Wśród zalecanych źródeł makroskładników wyróżnić warto te wymienione w [...]