Z pewnością kazdy z was chciał kiedys poprawić ,jakis element rzemiosła piłkarskiego,lecz nie wiedział jak się za to zabrać pisząc tą prace mam zamiar wam w tym pomóc ,w osiągnięciu wyznaczonych celi,rozwoju piłkarskim.Stworze fikcyjną(ynternetową ) postać ,model na podstawie którego będzie wam lepiej wczuć się w świat trenigu. Mojim [...]
[...] witaminy B6 Głównym źródłem witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób WITAMINY C D E Witamina C Inne nazwy: kwas askorbinowy [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
[...] inne im podobne wynalazki) Dobre: Świeże mięso takie jak pierś z kurczaka/indyka, udka z kurczaka/indyka, chuda i półtłusta wieprzowina, wołowina, a także podroby, zwłaszcza wątróbka (nie częściej niż 1 - 2 x w tygodniu) Nabiał i jaja Złe: Sery topione, serki homogenizowane smakowe, jogurty owocowe, desery na bezie nabiału, produkty mleczne z [...]
Witam stworzyłem taki artykuł o diecie co i jak.Informacje są z różnych zródeł jeśli coś jest zle napisane prosiłbym żeby to napisał to poprawie. Może komuś się przyda ten artykuł. Jeśli się nie bedzie podobał albo jest zły to prosze moderatora o skasowanie tego tematu z góry dziękuje. Dieta na mase Chciałbyś zdobyć dodatkowe kilogramy miesni(jak [...]
[...] że w ogólnej puli gotowa witamina A powinna stanowić co najmniej 20 %, a to oznacza , że część zapotrzebowania musi być zaspokojona przez spożywanie ryb, mięsa (zwłaszcza wątróbka), mleka i jego przetworów, tłuszczów oraz jaj (głównie żółtka jaj). Jeśli ktoś nie lubi mięsa i jest wegetarianinem to oczywiście nic złego się nie stanie jeśli [...]
[...] ryżu, 1 średnia (wielkości ¾ dłoni) pierś z kurczaka (pokrojona na małe kawałki), uduszona z 2 kubkami mieszanki warzyw mrożonych (bez masła i bułki tartej) albo wątróbka drobiowa duszona/smażona-ilość objętościowo zbliżona do 2 średnich mandarynek, sałatka z sałaty/mieszanki sałat/kapusty pekińskiej z dowolnymi warzywami np. [...]
[...] podatność na choroby (czerwone mięso-wołowina, owoce morza, rośliny strączkowe) -miedź niewystarczająca ilość miedzi obniża ilość białych krwinek (ostrygi, homary, wątróbka) Ale to tylko nieliczne z niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania nie tylko układu odpornościowego, ale całego organizmu człowieka( do tego trzeba dołożyć gamę [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
Hej! ;) Otóż zastanawiam się czy mój trener personalny dobrze dobrał mi dietę, ponieważ wydaje mi się, że coś jest nie tak skoro ćwiczę już prawie dwa miesiące wraz ze spożywaniem diety, a waga wacha się między 83-4 kg i nic więcej nie idzie, a dodam, że jestem ciągle na masie. Trener mówi, że zachodzi u mnie ciągle rekompozycja. Fakt jest taki, [...]
[...] kadawerynę), do których zaliczyć możemy niektóre gatunki serów ( brie, camembert, cheddar, emmentaler, mozarella), ryby solone, wędzone i marynowane, wędliny (np. salami), wątróbka, a także piwo, wino czerwone, czekolada, przejrzałe owoce ( banany, awokado czy figi). Zawartość amin biogennych w danym produkcie może być uzależniona także od [...]
[...] zmiany w psychice, ponieważ witamina ta jest konieczna do prawidłowego funkcjonowania mózgu i obwodowego układu nerwowego. Główne źródła: orzechy ziemne, otręby pszenne, wątróbka, tłuste ryby, drób, suszone brzoskwinie. Dzienne zapotrzebowanie zapewni np. porcja wędzonego łososia Witamina B2 (ryboflawina) Reguluje funkcjonowanie błon [...]
[...] dla ludzi z grupą krwi AB Mięso Niewielka porcja mięsa (50 g) dwa razy w tygodniu będzie idealna dla twojej grupy krwi. Wybieraj baraninę lub indyka. Nie zaszkodzi Ci też wątróbka, w przeciwieństwie do wołowiny, wieprzowiny i cielęciny. Ryby i owoce morza Ryby do swojej diety dobieraj bardzo starannie. Zielone światło mają potrawy z dorsza, [...]
[...] upieczona w formie klopsów) - wołowina (gotowana, smażona na teflonie jako bitki lub zrazy,) - wołowina mielona (ugotowana lub upieczona w formie klopsów) - raz w tygodniu wątróbka drobiowa smażona na teflonie ryby - pieczone, gotowane, smażone bez panierki, ewentualnie w jajku, konserwowe: mintaj morszczuk sola panga dorsz grenadier raz w [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]