[...] powoduje rozpad fityn, przez co po prostu takie kiełki są dużo lepiej wchłanialnym źródłem substancji odżywczych niż "zwykły" groch. Inne źródła białka to np. podroby jak wątróbka, tyle że nie radzę zbyt często jeść, bo jest tak dużo witaminy A w formie retinolu, a nadmiar retinolu odkłada się w tkance tłuszczowej, co może prowadzić w [...]
Nie do końca rozumiem sens jedzenia czegoś w taki sposób, aby było zjadliwe. Po co jesz twaróg, skoro nie smakuje on Tobie? Gdzie tutaj jest sens? Musisz wiedzieć o tym, że to nie będzie odżywianie na miesiąc, czy rok. To ma być odżywianie przez resztę Twojego życia. Posiłki powinny być smakowite, tak abyś podchodził do nich z apetytem i chęcią, a [...]
Jeżeli nie masz kasy na droższe źródła białka to jedz te tańsze: wątróbka, żołądki, serca. Wątroba jest również bardzo dobrym źródłem witamin, więc nawet jak masz fundusze na inne źródła białka to warto ją dodać do diety.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jak najmniej przetworzone prosukty np: Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
Nie masz się czym przejmować , jak się żółty nie robisz to jest Ok. Ja miałem alat aspat pod 700 i nic nie czułem . Na koniec możesz zarzucić heparagen i będzie jak nówka wątróbka Daj sobie tej mety 40 mg ed i testa 400 co 5 dni minimum . Zmieniony przez - Lux1980 w dniu 2021-01-19 23:13:47
sporo sprzecznych info mozna znalezc jak zwykle w badaniach czy artach, w zaleznosci od pogladow autora:-) bo skoro Głównymi źródłami cynku w diecie są: mięso, wątróbka, rośliny strączkowe, orzechy, nasiona produkt zbożowe. Jego zawartość w żywności wygląda następująco (dane podane w przeliczeniu na 100g części jadalnych produktu ): - wątroba [...]
najpierw pełna ankieta działu,brak diety to wymówka nieudaczników dieta moze być bardzo tania,wystarczy chcieć płatki,jajka,twaróg,oliwa,wątróbka,jabłka,marchew w 200 złoty na miesiąc sie zamkniesz
udka nie wychodzą wcale taniej, bo duzo odchodzi. kosc, skóra, chrząstki, etc...miecha jedz wszystkie, włącz wieprzowine, podroby, jednak z wątróbką nie przesadzaj. 1-2/tydzien to max. generalnie szukaj na promocjach. ryby tez mozna kupic w dobrych cenach: mintaj, flądra, etc...w biedronce mrozone z 5% glazury dobrze wychodzą cenowo
wątróbka jest dobrym jakości pożywieniem, zawiera wiele cennych witamin i minerałów, nawet więcej niż filet, ale nie może być za często jedzona, gdyż zawiera bardzo dużo witaminy A, która w większych dawkach może być szkodliwa
[...] o tłustych mięsach w rozumieniu 2 kg golonki ociekającej tłuszczem.. Ale są udka z kurczaka, polędwiczki wieprzowe - szybkie w przygotowaniu, schab, karczek w miarę chudy, wątróbka, podroby.. I jeśłi masz problemy żołądkowe to makrela z orzechami i jajkiem - będzie ciężko... Dla mnie oliwa jest "gorszym" tłuszczem pod względem jej konsumpcji [...]
No i nie przesadzaj z wątróbką, gdyż jest zasobna w wit.A która dostarczana w nadmiarze jest toksyczna dla organizmu. Rzeczywiście dieta jest relatywnie monotonna, wzbogać ją o warzywa, owoce - wyrzuć ten serek wiejski, chleba jest zdecydowanie za dużo, śniadanie jest mało wartościowe, brakuje zdrowych lipidów. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jakie zródła pożywienia czerpac: Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
Nie ma ograniczeń. Jednak wszystko z rozsądkiem. Nie tylko w przypadku jaj, ale też innych źródeł makroskładników. Dietę należy urozmaicać. Akurat zawartość jajek a szczególnie żółtek jest tak urozmaicona że w zasadzie można by 100% diety oprzeć wyłącznie na samy jajkach. Ew, od czasu do czasu zakąsić jajeczka wątróbką.