Witam, czy wieprzowina może być spożywana przy budowaniu masy mięśniowej? Wiem że z wieprzowiny to więcej tłuszczu, ale czy może chociaż pomóc budować mięśnie?
Witam,otoż ostatnio po występie znanego kulturysty polskiego,ciekawi mnie czy rzeczywiscie Wieprzowina jest taka zła. chodzi mi osobiscie o schab wieprzowy który jest tani, i byłby swietnym urozmaiceniem dla mnie,co o tym myslicie>
Czy z takiej oto kiełbasy mogę czasem czerpać białko np do posiłku przed/po-treningowego ? Mowa tutaj o dorzuceniu np 100g do porcji kurczaka czy ryby. Fotka ze składem i BTW /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/3341a0a2299f4b64af313aece529f287.png
Witam! Pan Ambroziak pisał w swoim artykule że to jakie hormony znajdują się w mięsie zależy od płci zwierzęcia z którego ono pochodzi( np w wołowinie jest dht bo ubija sie byki mięsne). Orientujecie się zatem co jest w wieprzowinie? dht czy estrogeny? Ubija się wieprze czy świnie?
Witam. Mam wątpliwości co będzie lepsze na noc: Wieprzowina (powiedzmy łopatka 200g) + jakieś warzywa + oliwa 40g (suma 775kcal) Ser biały twarogowy półtłusty 250g+ jakieś warzywa + oliwa 50g (suma 774 kcal). Będę wdzięczny za poradę. Jestam też otwarty na inne propozycje:)
Witam dzisaj w sklepie widzialem wieprzowine w kostke krojona taka i na etykietce bylo ze ma 21,4g bialka 3,6 tluszczy i 120kcal w 100g to prawie tak jak piers z kury, a cena o 5 zl mniejsza... Co wy na to?
[...] o np. lopatkę. szukałem tu na forum i zdania sa dosc podzielone, sa zwolennicy i przeciwnicy. Ale posty znalazłem jakoś z 2006 roku wiec moze sie cos zmieniło hehe Kurczaki troche m sie przejadają juz, wołowina troche odpada z powodu ceny no i tak mysle nad wieprzowina ale nie wiem czy to ma sens - czy nie lepiej zmienić to na ryby np. pozdro
Witam. Chciałbym poznać Waszą opinię na temat produktów lub raczej na temat czy istnieje zapotrzebowanie na naturalne wyroby wieprzowe takie jak kiełbasy szynki mięso mielone itp. oczywiście bez dodatków żadnej chemii. Sam stosuje zdrową dietę ale też wiem że gdybym miał jeść dzień w dzień pierś kurczaka i co najwyżej jakąś rybkę lub kawałek [...]
Lekarz polecił mi jeść gotowane na wodzie lub parze potrawy- stan zapalny żołądka i dwunastnicy. Jest ok- przywykłem. Ale problem tyczy się świni. Zawsze jak podsmażę bez tłuszczu i pogotuję na wodzie tak czy inaczej zalega mi na bebechach. Czuję się jakbym zjadł łopatę kamieni. Wieprzowina z reguły jest ciężkostrawna czy akurat ja tak reaguję? [...]
wytlumaczcie mi prosze dlaczego wolowina przy redukcji jest lepsza od wieprzowiny? przeciez w wieprzowinie sa zdrowe tluszcze nasycone, tak? a to nie od tluszczu tyjemy tylko od weglowodanow. wiec dlaczego zjadanie gotowanej wolowiny np 150g i polewanie jej oliwa z oliwek 15g jest korzystniejsze niz zjadanie ugotowanych 'kulek' z wieprzowiny [...]
Cześć, szukam pomysłów na to żeby wieprzowina była miękka, jeśli chodzi o gotowanie to nie mam takiej wyobraźni. Generalnie smażę mięcho i taki stopień komplikacji jest ok no ale wolę trochę łatwiejsze w przeżuwaniu rzeczy, ale powiedzcie czy jest może jakiś patent na może namoczenie dzień wcześniej w czymś. Może podczas smażenia jakiś dodatek też [...]
przenosze posta z dzialu odzywianie, gdyz nikt nie udzielil mi tam satysfakcjonujacej odpowiedzi. dzieki z gory za pomoc:) wytlumaczcie mi prosze dlaczego wolowina przy redukcji jest lepsza od wieprzowiny? przeciez w wieprzowinie sa zdrowe tluszcze nasycone, tak? a to nie od tluszczu tyjemy tylko od weglowodanow. wiec dlaczego zjadanie gotowanej [...]