Generalnie wątróbka zawiera wysoką zawartość wit. A która dostarczana w nadmiarze staje się toksyczna dla organizmu, stąd zaleca się nie jadać jej więcej niż raz w tygodniu. Oczywiście różnorodność to podstawowa zasada zdrowej diety. Z podrobami, które są dostępne w sklepie raczej bym się o takie nadmiary aż tak nie przejmować. Wszak dzisiejsza [...]
[...] ,platki owsiane, dawaj sporo tluszczy z miesa np, udko z kurczaka , karkowke , filety sledziowe ale nie w oleju, watrobke (jezeli jest to chude mieso jak kurczak, indyk, watrobka dodaj tlszczy np. olej kokosowy 10g lub pol awokado lub, 20g orzechow) mieso wieoprzowe itd, te tluszcze pozwola ci na spowolnienie metabolizmu oraz wchlaniania [...]
W sumie nic specjalnego tutaj nie idzie wymyślić jeśli chodzi o pełnowartościowe białko... Możesz zacząć hodować kiełki fasoli adzuki, mung, soczewicy, słonecznika (ewentualnie kupić gotową mieszankę w sklepie, ale imo to nieopłacalne) i dodawać do jajecznicy. Jest tam relatywnie dużo białka plus strączkowe są bardzo bogate w składniki odżywcze. [...]
O każde danie tak można zapytać. I na każde pytanie dostaniesz odpowiedz, że liczy się ogół diety. Moim zdaniem jesz ubogo odżywczo, opierajac się na przetworzonych produktach. Nie widać tam żadnych wartościwoych tłuszczy, poza masłem, jajkiem i wątróbką - o ile nie jest to wieprzowa, bo ta raczej żródłem tłuszczy nie jest.
Szczerze mowiac to jestem zaskoczony, ze odradzacie wedliny i kurczaka (niestety nie przepadam za podrobami typu watrobka itp), ja wiem ze musi byc urozmaicenie, ale np w tej diecie ktora obecnie przerwalem przez problemy żołądkowe (głownie przez platki owsiane) byla poledwica z indyka oraz kurczak, zadnych przeciwskazan nie bylo, a wiadomo [...]
Raczej nie da się żyć mając 300zł miesięcznie na pożywienie. 400zł minimum pod warunkiem bazowania na najtańszych źródłach i promocjach. Np wątróbka, żołądki, serca.
Raczej nie da się żyć mając 300zł miesięcznie na pożywienie. 400zł minimum pod warunkiem bazowania na najtańszych źródłach i promocjach. Np wątróbka, żołądki, serca. no okej czyli podsumowując odpuścic sobie wszystkie białka,gainery i inne suple i jak najwięcej wydać w wartościowe pożywienie tak?
Twoja masa ciała jest na tyle mała, że nie będziesz miał problemów, by białka dostarczyć z jedzenia. Kurczak 14zł za kilo, a udka 4,99zł za kilo, wątróbka, czy inne podroby to samo. Schab, karkówka 9,99zł także kurczak nie jest tani, jest zdecydowanie jednym z droższych ;-) Do tego owoce (są sezonowe), węgle ryż (staraj się częściej zamiast [...]
Edytuj posty (możesz to zrobić, dopóki ktoś nie odpowie). Powiem tak, nie spotkałam się z przypadkiem, żeby mięso - podroby - powodowało problemy trawienne (ale alfą i omega nie jestem). No chyba że wątróbka, bo mięso z zasady działa odwrotnie. Problemem może być obróbka tego mięsa - smażenie. Jak masz problemy z tolerancją laktozy to odstaw [...]
Tak to możemy sobie gdybać. Co do wątróbki, to ma dużo witaminy A, ale stawiam na to, że była nieświeża i się strułeś. Wątróbka się nie nadaje do przechowywania. Od kiedy masz takie problemy?
Efekty beda jak nic, szybko jesli nie bardzo szybko, zgubisz pas i kg. Gwarant! Tylko co za 2 miesiace zrobisz? A kto Ci ryz kaze jesc? Toc jedz mieso. Jak masz problem z kcal to zobacz ile kcal ma wieprzowina czy udka z kurczaka, serca, watrobka czy tlusta ryba a jak wolisz ww. to ziemniak.
Po cyklach, które przebyłeś, zmiany mogą być w badaniach. To, co przedstawiasz, warto przede wszystkim skonsultować z lekarzem. Warto również nadmienić, iż na wyniki badań ma także wpływ to, jak się do nich przygotowałeś, czy byłeś wyspany, czy nie trenowałeś w przeddzień badania, a także czy nie spożywałeś alkoholu i czy zachowałeś [...]
W jakim sensie trudno? Nie bardzo rozumiem. W czym problem zjeść szynkę wieprzową z ziemniakami, kaszę z wątróbką, czy rybę z ryżem? Na początek sam trening siłowy. Stopniowo zwiększaj dodając np. raz w tygodniu aeroby 40min. Następnie do tego raz interwał.
Wygodnie Ci jadac 6 posilkow? Ten banan i proch potreningowo to "bo tak byc musi"? Posilek mozesz zjesc juz w domu. Masz jakas koncepcje zamiennikow na ten standard kurczakowy? Jakas watrobka i ziemniaki dla przykladu?
Soczewica jeśli dobrze tolerujesz strączki jest tania jak dobrze kupisz, no i objętościowo wypełnia:) Podroby to też bardzo dobra i tania opcja - serca, żołądki, płucka, nerki - tylko trzeba się napracować, żeby to oczyścić. Watróbka już szybciej idzie...
Większość przepisów z mikrofalówki jest szybka i może być zdrowa. Jajko można zrobić w mikrofali w ciągu 1 minuty. Niewielka miseczka z wodą (by jajko było zanurzone), można dodać trochę soli, na 1 minutę do mikrofalówki i... tyle. Minusem jest to, że mikrofalówka może neutralizować witaminę B12 w żywności - to znaczy przekształcać ją w nieaktywne [...]
Wpis z wczoraj NOGI pierwszy dzień masy :D LEGS 1 1. SQ r10 2. Front SQ r12 3. Wykroki ze sztangą 10/10/10/12/15 4. Wyciskanie suwnica wąsko nisko + szeroko wysoko 5x12 + max 5. Uginanie leżąc r15 6. MCNPN 15/15/15/20/25 7. Uginanie siedząc 4x15 areo 20min po treningu :) Krótko o treningu po tygodniu lekkich treningów jak wleciałem na coś [...]
[...] ? Czy zabawa w gotowanie dodatkowe ?. Zapotrzebowanie w ok. 3000kcal Głównie piers z kurczaka, indyka ale co jakis czas idzie szynka wiep, jakas wolowina, czy podrob np watrobka ale glownie piersi. Maslo klarowane dorzuce w przyszlym mies. Po wyplacie :). Z tym bialkiem 2g na 1kg miesnia dlaczego ? Za duzo bialka ? Nie mam niestety wiedzy na [...]