Siema co sądzicie o gainerze wlasnej roboty tzn mleczny start + banan + mleko jako dodatek do diety wartosc energetyczna ok 500 kcal 15B 80 W 10 T wychodzi ok 1,5 zl za porcje
[...] uwagę rewelacjach i odkryła co następuje: - Makaron i inne złożone węglowodany nie spowodują, że przytyjesz. Dziesięciolecia badań pokazują, że diety z niską zawartością tłuszczu i węglowodanów z wysoką zawartością błonnika zmniejszają ryzyko zachorowań i wagę ciała. Nadal spożywaj warzywa, płatki owsiane i inne całe ziarna, owoce i [...]
[...] Zapotrzebowanie organizmu na proteinę zależy od wielu czynników^ Głównym z nich jest aktywność ruchowa, wiek, struktura kostna organizmu. Dlatego ważna jest znajomość zawartości białka w podstawowych produktach jak i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i [...]
[...] Zapotrzebowanie organizmu na proteinę zależy od wielu czynników^ Głównym z nich jest aktywność ruchowa, wiek, struktura kostna organizmu. Dlatego ważna jest znajomość zawartości białka w podstawowych produktach jak i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i [...]
[...] prawda, że niektóre pokarmy są bardziej ‘gęste’ odżywczo . Ciastko nie ma takiej samej zawartość substancji odżywczych jak jabłko. Dopóki większość kalorii pochodzi z pełnowartościowych produktów, nie ma dowodów na to, że nie możesz spełnić swojego zapotrzebowania na mikroelementy spożywając "puste kalorie". -Added sugars and micronutrient [...]
[...] więc, dlaczego takie połączenia niszcząco wpływają na organizm i jak można zaoszczędzić wielkie zasoby energii, którą obecnie zupełnie zbędnie tracisz. Produkty o dużej zawartości skrobi (ryż, chleb, ziemniaki itp.) wymagają do trawienia substancji zasadowej, którą wstępnie wydziela w ustach enzym śliny zwany ptialiną. Produkty białkowe [...]
[...] się ciał ketonowych, należy zwiększyć ilość zjadanych węglowodanów (średnio o 10-25g na dzień), aby wątroba nie musiała ich wytwarzać. Jeżeli spożywa się białka o wysokiej wartości biologicznej (dużej ilości aminokwasów egzogennych) proporcja B:W może wynosić 1:1-1,5. Nie należy głodzić się ani przejadać, pić tyle, na ile ma się ochotę. Białka [...]
[...] produktów jest wysoki mimo tego, że zawierają śmiesznie małą ilość węglowodanów. Dlatego, ważniejszym wskaźnikiem jest wspomniany tutaj ŁG. W internecie są dostępne tabele z wartościami zarówno IG jak i ŁG. Jeśli masz problemy z profilem lipidowym krwi, tolerancją glukozy, insuliny, leptyny, zaburzoną gospodarkę hormonalną, otyłość, choroby [...]
[...] rodników i innych substancji o działaniu rakotwórczym. Przejdę zatem do węglowodanów. Jako, iż przedstawia, ‘zwykłą’ dietę a nie typową low carb, czy inne o niskiej ich zawartości - węglowodany będą niemałą częścią naszej diety. To jaki % podaży energii będą stanowić zależy od przyjętych wartości na tłuszcz i białko. Zbytnie ograniczenie [...]
[...] regenerację mięśni i korzystnie wpływają na redukcje tkanki tłuszczowej, dzięki leucynie, która zwiększa naturalną produkcje HMB przez organizm, z kolei odżywka z dużą zawartością aminokwasów rozgałęzionych połączonych z węglowodanami również może spowodować spadek ilości tkanki tłuszczowej przy zachowaniu wydolności fizycznej. Dodatkowo [...]
[...] na ilość, należy mieć na uwadze zawartość w pokarmach tłuszczów, cukrów i białek. Należy tu wspomnieć o tym, iż każdy z tych składników może być w wielu formach o różnej wartości odżywczej ocenianej wg różnych kryteriów, np. cukry mogą być oceniane wg indeksu glikemicznego, lipidy wg zawartości cholesteroli lub poszczególnych kwasów [...]
[...] w biegach krótkich zależy od poziomu maksymalnej prędkości biegu i czasu jej utrzymania. Pojemność źródła anaerobowego oraz jego maksymalna moc zależy przede wszystkim od zawartości ATP i fosfokreatyny. Przyrost mięśni powoduje, że udział tkanki mięśniowej w budowie ciała wzrasta i większa jej ilość przypada na kg masy ciała. Przyczynia się to [...]
[...] białek serwatkowych izolatu (WPI) oraz koncentratu (WPC), gwarantująca szybkie dostarczenie białka niezbędnego do budowy mięśni. Białka serwatkowe charakteryzują sie niską zawartością tłuszczu oraz laktozy, a wysoką zawartością niezbędnych aminokwasów rozgałęzionych BCAA. Dodatkowo Isolate Problast 85 został wzmocniony o ekstra dawkę leucyny, [...]
"Tłuszcz bez tłuszczu" Jednym z podstawowych problemów przygotowań sportowych zawsze pozostawało właściwe zaopatrzenie energetyczne. Sportowiec potrzebuje bardzo dużo energii, a jako że najwięcej magazynuje jej tłuszcz, ten zawsze pozostawał w obszarze zainteresowań dietologii sportowej. Gospodarka energetyczna. Organizm sportowca potrzebuje [...]
Witam. Jestem w sumie nowy na forum i do ułożenia tej że diety nieźle się napociłem... przeczytałem parę naprawdę dużych artykułów z naszego forum i mam nadzieje ze moja praca nie poszła na marne i że nie zmarnuje waszego czasu tym tematem... staram sie do tego podchodzić bardzo profesjonalnie. A więc zacznijmy od moich danych: Płeć : Mężczyzna [...]
[...] z którego powstają wszystkie inne produkty mleczne (a także proteina serwatkowa oraz kazeinowa!). Oczywiście nie jest to podstawowy napój nawadniający, tym niemniej jego wartości nikt nie zakwestionuje. Dlaczego by nie włączyć mleka do codziennego menu kulturysty? Oto cztery zestawy argumentów na „tak": Czynnik wspomagający rozwój mięśni [...]
[...] Amino Stack został wzbogacony o szybko przyswajalny kompleks aminokwasów pochodzących z hydrolizatu oraz izolatu białka serwatkowego, gwarantując szybkie dostarczenie pełnowartościowego budulca dla Twoich mięśni. - bc blast Brak ochoty do treningu?! Twój organizm domaga się odpoczynku, mimo iż właśnie przed chwilą zwlokłeś się z łóżka?! To nie [...]