Węglowodany dla zdecydowanej większości osób są głównym źródłem energii w diecie. To właśnie ich źródła stanowią sporą część posiłku, a my spożywając je, dostarczyć możemy nie tylko energii, ale również wiele cennych nutraceutyków. Analizując rozpiski diet różnych osób, spotkać można się dość często z obecnością w posiłkach ryżu, płatków owsianych [...]
Wśród powszechnych poglądów słyszymy często, że wołowina, a szczególnie jej chude elementy (zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica), to najlepsze źródło białka, które powinno znaleźć się w każdej diecie osoby chcącej kształtować swoją sylwetkę. Z drugiej strony zaobserwować można, że w zdecydowanej większości diet dominuje drób, a [...]
Regularnie trenujesz i dbasz o dietę? Zależy Ci na dobrej formie i zdrowiu? Jeśli tak, to Vitamin Pack z ALLNUTRITION jest właśnie dla Ciebie! Suplementacja jest jedynie dodatkiem do diety, więc i tak musisz dbać o to, co masz na talerzu. Być może nie masz do tego motywacji, siły. Może myślisz, że nie ma sensu dbać o dietę? Brak motywacji może [...]
Płatki zbożowe dla dużej części osób są nieodłącznym elementem diety. W szczególności śniadań, które z reguły smakują nam lepiej na słodko. Powszechnie przyjęło się, że tymi najlepszymi są płatki owsiane. Zdecydowanie najczęściej można zaobserwować ich obecność w dietach. Coraz bardziej popularne jednak stają się płatki jaglane, między innymi z [...]
[...] uważanych za dużo lepsze jakościowo bataty? W artykule tym postaram się porównać te dwa źródła węglowodanów pod względem składu, ceny, dostępności i smaku. Bataty – czym dokładnie są? Wilec ziemniaczany jest gatunkiem byliny, należącym do rodziny powojowatych. Podobnie jak ziemniak, pochodzi z rejonów Ameryki Południowej i Środkowej. W [...]
Wśród osób pracujących nad jakością swojej sylwetki, wiele jest takich, których budżet na żywienie jest mocno ograniczony. W sytuacji takiej zdecydowanie warto zwracać uwagę na dobór jak najtańszych źródeł składników odżywczych. Oczywiście przy okazji zwracając również uwagę na to, aby to, co spożywamy, było dobre jakościowo. Nie jest to proste, [...]
Niewiele jest osób, które bardzo lubią warzywa, a ilości ich w diecie mają na optymalnym poziomie. Z reguły znacznie ich brakuje lub spora część osób ogranicza się do kilku wybranych. Bez wątpienia urozmaicanie i spożywanie różnego rodzaju warzyw przyniesie nam wiele korzyści i pozwoli uniknąć możliwych problemów. Co jednak wybrać jako jedno z [...]
Nie ulega wątpliwości, że podczas treningu siłowego punktem styczności naszego ciała z ciężarami jest głównie dłoń. Sprawia to, że podatna jest ona na odciski, otarcia i wysuszenie skóry w jej obrębie, co wymaga zainteresowania się tym, jak przywrócić jej nienaganny wygląd oraz jak zabezpieczyć dłoń przed kolejnym wysiłkiem, aby ograniczyć wpływ [...]
W dzisiejszym artykule znajdziesz porady żywieniowe, które mogą odmienić Twoje życie na lepsze. Dzięki nim poczujesz się zdrowszy, silniejszy, będziesz mieć więcej mięśni i mniej tkanki tłuszczowej. Cztery kroki do "zdrowej kupy" Po przebudzeniu wypij szklankę wody. W ciągu dnia jako przekąskę lub dodatek do posiłku zjedz 3-4 śliwki. O poranku [...]
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]
Zbilansowana i urozmaicona dieta to podstawa. Nie dostarczymy odpowiednich składników, jeśli ciągle będziemy jeść to samo. Nawet jeśli będą to produkty odżywcze to może się okazać, że nie zawierają wszystkich witamin mikroelementów, które my potrzebujemy do prawidłowego funkcjonowania. Warto więc do obiadów dodać nie tylko ziemniaki, ryż czy [...]
[...] i wspomagającym redukcję tkanki tłuszczowej. Spożywana jest ona od setek lat wśród ludzi na całym świecie i niewątpliwie cieszy się wyjątkowym smakiem i właściwościami. Z czym łączyć Green Tea? Ekstrakt z zielonej herbaty łączony jest najczęściej z innymi suplementami wspomagającymi redukcję tkanki tłuszczowej. Mogą to być np.: CLA termogeniki [...]
Powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju nasiona, pestki, czy orzechy mają dla naszego organizmu prozdrowotne właściwości, poczynając od zdrowych tłuszczów przez witaminy, składniki mineralne, czy inne istotne nutraceutyki wpływające pozytywnie na nasz organizm. Podsumowanie Wraz z biegiem lat coraz częściej spotkać można się z problemami [...]
[...] ugaszenia pragnienia, jednak w większych są niekorzystne dla zdrowia, gdyż wypłukują z organizmu składniki mineralne. Wymagania chemiczne butelkowanych wód źródlanych, o czym się powszechnie nie wie, są obecnie takie same jak dla innej wody do spożycia przez ludzi a więc i takie same jak wody płynącej z kranu. Czasem bywa też tak, że ta woda [...]
[...] cukrzycowa, nadciśnienie, czy choroby neurodegeneracyjne (choroba Alzhaimera). Kwas alfa-liponowy wykazuje również zdolności chelatowania metali ciężkich, w związku z czym jest wykorzystywany w zatruciach metalami ciężkimi oraz schorzeniach wątroby. Astaksantyna, jako naturalny karotenoid o silnym działaniu antyoksydacyjnym, którego [...]
Na wstępie warto napisać czym jest sól. Sól to związek sodu (chlorek sodu), stosowany jako przyprawa i źródło sodu w diecie. Zgodnie z prawem (przynajmniej w USA), aby produkt można było nazwać solą, musi się on składać w minimum 95% z chlorku sodu (zwykle są to wartości 97-98% chlorku sodu), z czego około 30-35% stanowi sód elementarny. Spożycie [...]
/SFD/Images/2015/11/5/2ef270d9ab4f41978eb45fdd727dd4a3.jpg Opis – Wielofazowe białko – Świetny smak – Wspiera regenerację i wzrost mięśni CZYM JEST LEAN-8? Firma USN wprowadziła na rynek produkt Lean- 8, przełomową formułę z serii Core, zwierającą wielofazowe białko. Ta precyzyjnie opracowana mieszanka zawiera rewelacyjny miks szybko, średnio i [...]
[...] Witamina B12, rozpuszczalna w wodzie, jest ogólną nazwą związków tzw. korynoidów o zbliżonej budowie chemicznej i podobnej funkcji fizjologicznej. Witamina B12 jest krwiotwórczym czynnikiem wątroby, którego czynność hemopoetyczna polega na udziale w syntezie protoporfiryn i przekształceniu kwasu foliowego w folinowy. Witamina B12 łącznie z kwasem [...]
Układasz dietę i nie wiesz z czego możesz korzystać? Nie masz pojęcia czym zastąpić płatki owsiane, albo oliwę z oliwek? Jak urozmaicić dietę? Masz problem z doborem produktów ? Zerknij, może pomogę... WĘGLOWODANY Z jakich produktów warto korzystać, by zapełnić naszą pulę kalorii na wartościowe węglowodany? Oto kilka przykładów KASZE i PSEUDO [...]
[...] skuteczne jak w przypadku lepszego gatunku. Pewność, że nabywamy oryginalną, nie podrobioną herbatę daje nam oznaczenie Pu-Erh oraz to, że była paczkowana w Chinach. W czym pomaga? Badania prowadzone na uniwersytetach we Freiburgu i Heidelbergu oraz w Paryżu dowodzą, że Pu-Erh: - wspomaga pracę wątroby, - obniża poziom cholesterolu, - [...]