Oliwa z przepita hehe. Mieszasz oliwe z octem winnym czubryca odrobina musztardy do tego powiedzmy kapusta pekinska cebulka i troche jablka pokrojonego w kostke i masz dobry dodatek do obiadu albo cos na przekaske w miedzyczasie. To samo mozesz zrobic z kapusta kiszona tylko wtedy dorzucasz szczypte cukru sol pieprz i pietruszke idealnie pasuje [...]
drożdze mają nawet około 50% białka. Polecam taki przepis: Podsmażamy na oliwie cebulkę potem dodajemy do tego 100g drożdzy piekarniczych a po chwili też płatki owsiane błyskawiczne i trochę wody, plus przyprawy(sól, koperek,pietruszka). Jeszcze chwilkę trzymamy bym się to wszystko skleiło i potem możemy smarować tym chleb. Spoko rzecz czasem to [...]
z lidla hehe , fakt cukier i sol psuja efekt , sa masla bez tych dodatkow, osobiscie jadlem to maslo bo byla jakas przecena z rana dwie lyzeczki , smaczne bardzo lubie takie produkty ale lepiej dolozyc pare zl i miec bez cukru i soli
Chleb uwielbiam i sobie nie wyobrażam dnia bez. Ale piekę sama na zakwasie - żytnio/orkiszowy (w różnych proporcjach w zależności od ochoty). Mąka z młyna nie ze sklepu, zakwas, sól i siemię lniane - starcza na 1/2 tygodnia. Po uzyskaniu pewnej wprawy jest to czynność dla mnie tak rutynowa jak mycie zębów. A i na wyjazdy zabieram zawsze ze sobą. [...]
Żeby nie robić kolejnego tematu, spytam tutaj co sądzicie o tym chlebie: mąka żytnia razowa, mąka żytnia, zakwas naturalny, woda, drożdże, sól. Cechą charakterystyczną tego chleba jest to, że choć jest o wiele mniejszy od innych to waży 500g. %-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć. Ja proponuję, żebyś zaczął biegać. Jeśli będziesz to robił regularnie, waga na pewno szybko pójdzie w dół. Rób sobie treningi 3-4 razy w tygodniu po godzinie. Na ogólne zrzucenie wagi z ciała dobry jest bieg wolny, ale długi. U mnie w ten sposób udało się porządnie schudnąć w ciągu 2 miesięcy. Uważaj tylko na swoje stawy, bo przy takim [...]
tak jest, mając odpowiednią podaż minerałów reszta kwasu szczawiowego łączy sie z metalem w niewchłanialną sól, ktora jest wydalana. jesli ktos juz jest chory, to po prostu nie pije herbaty i innych produktów zawierających ten kwas. duzo gorsze od szczwiu jest chociazby kwas fosforowy z coli
żeby nie było chemii itd im mniej składników w składzie tym lepiej:-) np .chleb który dzisiaj upiekłem z mieszanki z linku co ci dałem wyżej: ziarnisty 100% żytni skład :mąka żytnia typ 720 , mąka żytnia razowa typ 2000 , płatki jęczmienne/pszenne/żytnie , siemie lniane, słonecznik,sezam , sól ,suchy zakwas z 1kg mieszanki - 1,7 kg chleb , blacha [...]
jeszcze gdzieś się przewija na spodzie kalafiorowym. Ta z kokosowej w ogóle nie chciała się zagnieść, mozna popróbować i dodać jej tylko jako dodatek. tak czytam przepisy i widzę ze mąki ryżowej też nie zagniatają tylko rozsmarowują i dają do podpieczenia do piekarnika i potem dopiero składniki kładą i jeszcze raz Składniki: 300 gram mąki [...]