Kaszę gotuję wieczorem, a rano podgrzewam na oleju rzepakowym (a co mi tam! trochę omega 3 wejdzie, nie tylko lnianym, chia itd człowiek żyje), dodaje szpinak i jajka. U mnie to jest: 20g oleju rzepakowego 100g kaszy jaglanej 4 jajka L 50g szpinaku Na boku pomidorki pokrojone w ćwiartki. Śniadanie w 10 minut gotowe. Zapożyczyłem od Ciebie przepis [...]
► Witamina E ◄ Tak, witamina E występuje w niektórych orzechach w przyzwoitych ilościach to znaczy migdałach (~20% na łyżkę = 15g), ziarnach słonecznika (~15% na łyżkę = 10g), orzechach laskowych (~11% na łyżkę = 11g) i to w zasadzie tyle jeśli chodzi o dobre źródła tłuszczy z orzechów. Orzechami się za bardzo nie zapchasz, bo są kaloryczne - [...]
[...] świeże warzywa, tj. pomidory, ogórki, paprykę, sałatę lodową/masłową, rzodkiewkę. Używam też mrożonych warzyw, choć tych jest zdecydowanie mniej, raz na jakiś czas, m.in. szpinak, fasolkę szparagową. Owoce wliczane do bilansu. Chodzi mi o to, żeby te posiłki w miarę szybko przygotowywać, ze względu na moją aktywność w ciągu dnia. Poleciłbyś mi [...]
[...] kwasu moczowego i wysokich stężeniach innych kwasów organicznych. Dodatkowo, wiele produktów uznawanych za alkalizujące, jest bogatych w puryny, na przykład brukselka, szpinak, brokuły czy kalafior. W zmianie pH regulacja zachodzi najszybciej i w pierwszej kolejności przez zmianę stężenia wodorowęglanów. Bufory organizmu, w szczególności [...]
Obiadek :-) Ziemniaki, roladka z piersi kuraka (ser w środku), szpinak i sosik grzybowy (na bazie beszamelu):-) /SFD/2017/11/12/9559aa92ebee40f1a42b971211a50345.jpg Zmieniony przez - tomaszS w dniu 2017-11-12 14:15:25
[...] że czuję się lepiej. https://i.imgur.com/mdFHhCL.jpg Potreningowo bez niespodzianek, choć z dobrymi ogórami: https://i.imgur.com/Wd5e2Fcl.jpg Potem coś nowego, czyli szpinak w sosie śmietanowym (z żółtym i topionym serem!) z makaronem i kurakiem:-) https://i.imgur.com/PeCqELtl.jpg Czawajnica i w sumie tyle;-) [...]
[...] masło klarowane w odpowiednich ilościach. Nie wiem co Ci ludzie mają z tymi mieszankami mrożonymi, przecież poza nimi masz do wyboru pełną gamę kolorowych warzyw (świeżych) a jak mrożone to też można wybierać pojedyncze jak np: szpinak ( urozmaicać menu ). Dlaczego nie spożywasz owoców? w diecie mało wapnia, wit.C, omega-3, DHA i EPA), potasu.
[...] (nabiał, mięso) z zasadowymi (warzywa i owoce bogate w kwas jabłkowy, winowy, cytrynowy). Dlatego jak najczęściej sięgajmy po alkalizujące (odkwaszające), zdrowe i smaczne: szpinak, buraki, cukinię, marchew, pomidory, brokuły, a także kiwi, arbuzy, maliny. A przy okazji: nie kierujmy się kwaśnym smakiem, bo to może okazać się złudne – na [...]
[...] kaloryczne wg kalkulatora na stronie wynosi ok 3200 żeby utrzymać wagę Oczywiście do każdego posiłku idą jakieś warzywa { pomidory z puszki,pomidory swierze,ogorek,szpinak,brokuly,wloszczyzna} ogolnie do kazdego posilku ląduje ok 100-200g warzyw Ryz parboiled idzie zamiennie z ryżem brązowym oraz makaronem durum Raz w tygodniu [...]
Bez znaczenia, nieraz wcinam naleśniki ale akurat z mąki 2000 u mnie nie wychodzą, strasznie ciągnie ona wodę, wolę zrobić z ryżowej, owsianej, zależy od dnia nieraz na słodko twaróg z owocami a nieraz na słono, jakiś farsz z pieczarek, mozarelli, cebulka, szpinak.
[...] są w antocyjany i.t.d można wymieniać. Nawet przyprawy są dobrym źródłem przeciwutleniaczy. Podobnie z napojami, chociażby herbata (dostarcza katechiny), produkty takie jak czosnek, brokuły, szpinak, szparagi, awokado czy truskawki mogą podbić poziom glutationu. Dlatego istotna jest rotacja składnikami w diecie jak i barwami warzyw i owoców.
[...] dostać lub w niektórych marketach ). Posiadasz wagę kuchenną? czy wpisałeś gramaturę intuicyjnie? W diecie jest mało wapnia - sery podpuszczkowe, zielone warzywa (jarmuż, szpinak, brokuły), wody wysokozmineralizowane, migdały, mak/potasu - większość owoców i warzyw ( ziemniaki, bataty, pomidory, koncentrat pomidorowy, banany, awokado), [...]