Kolejny dzień, kolejny raz krew z nosa, mam nadzieje, że to już ostatni raz, ale zobaczymy. Organizm się najwidoczniej buntuje, suple (k2, żelazo) kupione wiec już od dzisiaj wrzucam, może to coś pomoże. Co do treningu to niby coś po dokładałem ale to nie było to, brakowało skupienia, ciężko było jakąkolwiek pompę złapać. 1. Bench Press - [...]
Siemka, jako, że jest majówka i tego czasu wolnego jest więcej to wypadałoby dać jakiś znak życia ;d Cały czas trenuje w warunkach pokojowych i będzie tak pewnie niestety do 29 maja bo nie zapowiada się żeby cokolwiek się tutaj u mnie otworzyło wiec wyjdą 2 miesiące takich treningów podczas tych całych przygotowań ;d No ale nie ma aż takiej [...]
[...] może rozpadać się). Wyjąć go, osączyć, podzielić na porcje. Szpinak przebrać, umyć, osączyć, grubo posiekać. Zmieloną kolendrę utrzeć z rozgniecionym czosnkiem i łyżeczką soli. W głębokiej patelni rozgrzać olej (niezbyt mocno), połączyć z utartą pastą, wymieszać, włożyć kawałki kurczaka, smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron ok. 10 min, [...]
Pierś kurczaka z serem Składniki: 4 połówki piersi kurczaka (filety) lub 4 sznycle cielęce, 4 słupki ostrego żółtego sera (warmińskiego, tylżyckiego), wysokości 7-8 cm i szerokości 1,5 cm, 4 łyżki startego żółtego sera (razem ok. 25 dag), 1 łyżka masła, 2 łyżki ziół (gotowej mieszanki do kurczaka lub zmieszanych : oregano, majeranku, tymianku i [...]
[...] sól, pieprz, sos sojowy, trochę chili, szczypta ziół prowansalskich, olej do smażenia. Schab pokroić na plastry, lekko zbić, posmarować olejem, skropić sosem sojowym, posolić, popieprzyć i odstawić w chłodne miejsce. Cebulę skroić w kostkę, poddusić na oleju, dodać starannie obrane (bez białej skórki), pokrojone w ćwiartki pomarańcze lub [...]
[...] z tuńczykiem po francusku: Składniki: 1 puszka tuńczyka 10 dkg ryżu 1 łyżka soku z cytryny 1 cebula 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Ryż zagotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę drobno posiekać, przygotować sos Vinaigrette. Rozdrobnionego tuńczyka połączyć z ryżem i cebulą, posypać pieprzem i [...]
[...] dodajemy koncentrat sloiczek lub pomidory lub pomidory w puszce nastepnie 2 male zabki czosnku(zgnieciony lub posiekany) dolewamy wody tak ok 100 ml i przyprawiamy ja daje sol pieprz czarny ziolowy ziola prowansalskie papryke sos sojowy i chili ale to juz sprawa gustu , podajemy z ryzem lub makaronem (tu mozna posypac serem zoltym )tunczyka w [...]
Ja sobie robie takie jadło. Szklanka mleka Dwie łyzki stołowe mąki pszennej Zółtko+dwa białka Sól Wszystko razem dokładnie wymieszac i wlac na rozgrzany tłuszcz i mieszac az do uzyskania gestosci. Takie cos jem zawsze pół godziny po treningu
Przepis dla Dzidy - prosiles Makrela - 40dkg Jajka gotowane na twardo - 5 Majonez - 2 lyzki Dziabiesz rybke,dziabiesz jajka dodajesz majonez oraz sol i pieprz do smaku. Dobra szama i wartosci tez ma :D Ja to lubie jesc na kolacje :-% Wszystko,co doskonałe,dojrzewa powoli.
sałatka ,,białkowa" - puszka tuńczyka w oleju - torebka ryżu - sól - czosnek - chilli Przygotowanie: ugotowac ryż (ważne aby sie nie rozlatywał musi być dosyć twardy), odsączyć olej z tuńczyka, następnie wymieszać w naczyniu tuńczyka, i przyprawy (chilli, czosnek, można co innego, codzi o to aby danie nabrało smaku), wystudzić ryż i odsączyć [...]
[...] , dodac do nich jajko , rozdrobnioną cebulę, posiekaną natke pietruszki ( 1/4 pęczka ) , 1/2 kajzerki ( wczesniej namoczonej w mleku ). Skladniki wymieszac , przyprawic solą , pieprzem orgenao , przyprawą do ryb ( nieuzywam ), sokiem z cytyrny. Calosc dobrze zmiksowac. Formowac niewielkie pulpety i obtaczać je w bułce tartej ( można tez [...]
Tunczyk z penne (sałatka): -tunczyk w sosie wl(1-2 puszki) -2-3 łyżki penne( gotowe w słoiczku, made in Italy. z bazylią, jakimis serami i oliwą z oliwek) -łyżka oliwy z oliwek -sól ,pieprz -cebula/oliwki -łyżeczka soku z cytryny Sorka ze nie podaje war. odzywczych ale pisze z pracy i nie mam słoiczka z penne przed sobą. Ten sos penne jest [...]
ziemniaki pokroic na cwiartki. rozłożyc na papierze do pieczenia. polac miesznka(oliwa z oliwek, sól, pieprz, zioła dowolne). I do rozgrzanego piekarnika kolo 220 stopni. piec okolo 30min az sie zezłocą i beda dobre w srodku(trzeba sprobowac po ok 30min). pozdr
a ja dam przepis na sałatke 200g fasoli okolo 50g kapusty bialej czosnek 10g (jak kto lubi) ogorek kiszony 2-3 szt. puszka tunczyka w sosie wlasnym dwa jaja pokrojone w kostke 20g oliwy z oliwek pieprz sól Wszystko dokladnie mieszamy i ... gotowe. ZDR.
[...] ta sztucznizna, a szczegolnie glutamian sodu Cie podlewa, wszystkie przyprawy naturalne mozesz do samego końca używac, mi dobrze wchodziło mięsko z majerankiem, tymiankeim pieprzem i solą, w ostatnich tyg bedziesz musiał ograniczyć sól do około 5g dziennie i wtedy juz zaczną sie dziać rózne ciekawe rzeczy, ale do momentu jest jeszcze kupa czasu.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
po pierwsze, nie torturować go zbyt długą obróbką termiczną :-) mój sprawdzony sposób, to zamarynowanie mięsa (trochę oliwy, wody, zioła, sól), krótko na patelni teflonowej, po 30 sek z każdej strony i później na 12 minut do pieca na 200 st. Wychodzi soczysta i fantastycznie aromatyczne. Grunt to jak najkrótsza obróbka termiczna, ale tak żeby nie [...]